Citiraj:
Zar je gadjanje zoljom i ustaštvo bitnije od stope nataliteta/mortaliteta?
Da, ali bas je opozicija
PRVA pokrenula i pricu o bacanju zolje a i ustastvo umjesto da pricaju o natalitetu, ekonomiji, kriminalu....
Znaci opozicija koja na temi "stope nataliteta/mortaliteta" ili "odlaska mladih" moze poentirati i
treba prezentovati svoju viziju, kako to rijesiti oni to
ne rade ali uopste, mislim tako se tesko dobijaju glasovi odnosno izbori.
Sto se tice pozicije, oni rade sve i svasta da se zadrze tu gdje jesu, otvaraju ceste ili hidroelektrane par dana pred izbore, maksimalno bezobrazno koriste te neke projekte kojih je ruku na srce saka jada.
Mislim da dok je ovih u Sarajevu za vratom, ovih tipa Bakir ili Emir H. nama tesko da se cunak moze okrenuti na neke druge teme, "bolje ekonomije", "natalitet", "brze pruge" sta vec ne. Jer njima tamo (u Sarajevu) je glavni prioritet i cilj urusavanje i konacno ukidanje Republike Srpske, znaci
glavni prioritet. Sta onda nama ostaje, naravno samo odbrana, gola borba za zivot.
Vecina te energije a i para se koristi za tu odbranu nase Republike Srpske i sve ostale teme ekonomije ili natalitet su u zaprecku, tj. nemogu dobiti paznju koju stvarno trebaju. Konstantno smo pod napadom iz Sarajeva i to je realnost. Tesko nama s njima, a njima s nama.
Dok god je ova drzava ovakva nakaradna kakva jeste (BiH), dok nam stranci sijeku i mjere, nemozemo mi napredovati bio na vlasti bilo ko. Znaci skinuti jaram s ledja prvo pa onda sam svoje graditi, onda bi se tek vidjelo ko je gdje i za sta. Ovako je sve samo suplja.