banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Da li se slazete sa legalizacijom oruzja?
DA 29%  29%  [ 6 ]
NE 71%  71%  [ 15 ]
Ukupno glasova : 21
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Chujte ljudi, vec sam rekao, onaj ko namerava koristiti oruzhje vezano za bilo kakve krivichne radnje njemu ce biti najmanji problem da ga nabavi, bilo dozvoljeno ili ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ja treba da se osjecam sigurno, kad vidim da ti nosis pistolj (ili bilo kakvo drugo oruzje)? Mislim zamisli setas ti gradom ili izadjes u lokal i primjetim da nosis pistolj - naravno otisla bih sa tog mjesta i udaljila se brzinom svjetlosti, jer ja ne znam razlog zbog kojeg ti nosis pistolj. Elem, sta je poenta? Zamisli da mnogi uzmu oruzije i krenu da hodaju gradom i da se busaju ko kakav pistolj ima. Hvala, ali ne hvala. Nista od vatrenog i hladnog oruzja nije na dobro izaslo.

sto monstrum reche
Citiraj:
Kupi si elektro shoker, ili suzavac, to je sasvim dovoljno da se odbranis od budale...
- meni sasvim razumljivo i prihvatljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Takvo neshto ne postoji u BiH.
Suzavac sam jako dugo trazhio, povlachio milione ljudi, pochevshi od policije, pa do ne znam ni ja kakvih prodavaca, najblizhe shto sam nashao je bila ona bomba suzavac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 00:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...Kontaefekat....
Mislim da policiji treba legalizovati pendrek i motku... Kako su poceli uvoditi ove fazone da se ljudi ne smiju biflati,svijet si svasta dopusta...
Malo reda na ulici treba...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Faktichki, stvari stoje ovako.
Ili treba mnogo vishe, i mnogo bolje policije da se suzbije ovo shto se deshava u nashem gradu, ili nama treba prepustiti da se svako brine za sebe...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 14:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
BlackHand je napisao:
Faktichki, stvari stoje ovako.
Ili treba mnogo vishe, i mnogo bolje policije da se suzbije ovo shto se deshava u nashem gradu

Problem je što najveći broj tih istih policajaca se bavi tim poslom da bi mogao legalno tući i iživljavati se a još za to i biti plaćen.Kao oni izbacivači u lokalima koji gledaju samo trenutak da izbije frka ne bi li mogli nekog zgaziti nogama :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Bleki, i svi koji ne zele vatreno oruzje: imas suzavac kupiti u Jacimovicu (poslije Snacka), kosta 9 km, oko 40 ml u bocici. Jako je efikasan (isprobao sam na sebi i jos nekima). Cini mi se da tamo ima i elektro shokic, ali je vjerovatno od 150 KM pa navise... Sretno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2005, 12:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
monstrum je napisao:
Bleki, i svi koji ne zele vatreno oruzje: imas suzavac kupiti u Jacimovicu...

E to sam sad htio napisati.
monstrum je napisao:
...isprobao sam na sebi...

Sigurno si se fino proveo. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 19:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Flavoure-Flave je napisao:
COCO je napisao:
Ne znam da li si gledao Moor-ov "Bowling for Columbine". Ako nisi toplo preporučujem pa poslije toga ako ne promjeniš mišljenje kupi tenk ako hoćeš.Samo obrati pažnju na staru izreku:"Ne hvataj se oružja ako nemaš namjeru i da ga upotrijebiš!" Protumači kako hoćeš...

Upravo sam i ja to htio napisati.Pogledaj Ameriku covjece...svaki debil tamo ima oruzje.I onda se pitaju otkuda toliko ubistava :roll:

Ako se gleda iz neobjektivnog ubla M.Moore-a onda je tako. U stvarnosti je istina da je vecina ubistava u americi u uze koncentrisanim krugovima. Tj. da je kojim slucajem samo Kalifornija kao drzava samostalna, Amerika ne bi bila u prve 3 zemlje po ubistvima vatrenim oruzjem.
Znaci, izuzecem Kalifornije npr. Engleska bi bila jaca po toj vrsti kriminala...
S dr. strane upravo zbog te iste stope kriminalnih aktivnosti Amerikanci se opravdano odlucuju da u svojim kucama drze oruzije. Jer sta vrijedi da dodje policija kad je provalnik vec ubio nekoga ili u boljem slucaju pokupio sve pare i vrijednosti i nestao...? Potpuno sam za, pa sad ko ima da plati registraciju, te samo oruzje - ali isto tako da se ono ne pokazuje javno - kao sto neko rece, necu da izadjem u kafic, a tamo se pola ljudi pokazuje sa pistoljima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 00:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Наравно да треба легализовати оружије, данас има свега:секташа, лопова итд.А још уз то овдје још има ратних хушкача.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Draco_Malfoy je napisao:
Ako se gleda iz neobjektivnog ubla M.Moore-a onda je tako. U stvarnosti je istina da je vecina ubistava u americi u uze koncentrisanim krugovima. Tj. da je kojim slucajem samo Kalifornija kao drzava samostalna, Amerika ne bi bila u prve 3 zemlje po ubistvima vatrenim oruzjem.
Znaci, izuzecem Kalifornije npr. Engleska bi bila jaca po toj vrsti kriminala...
S dr. strane upravo zbog te iste stope kriminalnih aktivnosti Amerikanci se opravdano odlucuju da u svojim kucama drze oruzije. Jer sta vrijedi da dodje policija kad je provalnik vec ubio nekoga ili u boljem slucaju pokupio sve pare i vrijednosti i nestao...? Potpuno sam za, pa sad ko ima da plati registraciju, te samo oruzje - ali isto tako da se ono ne pokazuje javno - kao sto neko rece, necu da izadjem u kafic, a tamo se pola ljudi pokazuje sa pistoljima...

Nije on nimalo neobjektivan.Bilo bi bolje da on laze i izmislja.Pretpostavljam da si gledao njegove filmove.Poenta je da VLADA SAD konstantno vrsi bombardovanje naroda sa informacijama koje sluze da zastrase narod.Ako si gledao film,vidio si da je vlada u nekoj tamo vukojebini u planinam nalozila ljudima da se naoruzaju,stvore zalihe hrane i sl u slucaju teroristicki napada.Mislim... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 09:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Sep 2003, 17:25
BlackHand je napisao:
Chujte ljudi, vec sam rekao, onaj ko namerava koristiti oruzhje vezano za bilo kakve krivichne radnje njemu ce biti najmanji problem da ga nabavi, bilo dozvoljeno ili ne.

Pri tom ti mislis na predumisljaj, i tu se slazem s tobom.
Medjutim, sta je sa afektom, sta je sa ljudima koji bi u odredjenom trenutku koristili oruzje zato sto su "izvan sebe", a kasnije se ohlade, i pitaju sta im bi. Njima (a i onima koji su sa njima) bi mnogo bolje bilo da nemaju sa sobom oruzje.

Ja bih promijenio ono "oruzje ne ubija ljude, ljudi ubijaju ljude" u "ljudi koji imaju oruzje nadohvat ruke kad ne treba, ubijaju ljude".

A sad zamislite kriminalnu organizaciju ljudi koji idu sa shockerima "za samoodbranu" i ne koriste ih za samoodbranu... :evil4: :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]