Opet o Hrvatskoj
Da hoce vise ispast,pa da smirom gledam ovo....
Nije vise ova moja averzija prema njima ni 10% kakva je bila nakon rata...Ali opet bolje da ispadnu,da ih ne slusam vise
Ispricacu vam jednu pricu...
Ja sam potpuno sportski podnio ono nase ispadanje protiv Holandije 1998,znate ono,u Tuluzu...Slobodan Komljenovic odmah na pocetku drugog poluvremena izjednaci na 1-1....pa par minuta nakon toga,penal za nas,iz kojeg Mijat pogadja precku....pa gol jednog od onih holandskih crnaca u 90-om minutu (Seedorf ili Davids).....kazem,jest malo ruzno bilo sto je 90-minut,ali ljudi su nas oducili od fudbala u tih 90 minuta i sportski sam podnio taj poraz...
Moja golgota je nastala tek sutradan,kad je u toj istoj osmini finala Hrvatska izbacila Rumuniju

...1-0,penal,Suker....
Ali,tjesio sam sam sebe,da idu na Svabe u cetvrtfinalu,i da cu nekako podnijet to sto su otisli korak dalje od nas....
Kad ono,medjutim

...Sve ijednog detalja sa te utakmice u Lyona Njemacka-Hrvatska se sjecam....i Franje Tudjmana koji je dosao sa salom u svecanu lozu..i da sam tad prvi i zadnji put u zivotu navijao za Njemacku....
Prvo Svabo dobi crveni karton u prvom poluvremenu

..tako netipicno za Nijemce...pa ga jos Robert Jarni zabi u 45-om minutu

...i u drugom jos Vlaovic i Suker...3-0!!!!
Mislio sam da cu crknut od pakosti....
Polufinale....kad su poveli sredinom drugog poluvremena protiv Francuza.....odmah sam po bensedin otisao
Da je Thuramu trebalo vise od dva minuta da izjednaci,ne vjerujem da bih uopste podnio to...onda fino,dade momcina i drugi....pa iskljucise Slavena Bilica,ili ne znam koga...i spasise mi zivot
Tako je to nekad bilo
Sad vise to nije ni u tragovima tako izrazeno kod mene

A kako sam sledece godine prezivljavao onaj dvomec hrvatska-jugoslavija,kad smo mi kao prvi otisli a njih ostavili i bez baraza,o tome nekom drugom prilikom....uglavnom,taj 10 oktobar 1999,i maksimir......par mjeseci nakon bombardovanja Srbije....je datum koji ce imati uzviseno mjesto na ,mom pijedestalu,sve dok disem