anonima je napisao:
...ko ne zna o cemu pricam nek procita prve Utopijine postove ( i nek se stidi sto postavlja ista pitanja, a ignorise odgovore...mislim da se zna na koga aludiram). Daljac odustani, ako si toliko tvrdgolav, dio licnosti je dio licnosti nemoj sad da ti crtamo ovde...dio tvoje licnosti su price i ostalo sto napises, a to je isto umjetnost jer se umjetnost kanalise raznim nacinima. Naravno grafiti su po meni umjetnost, tetovaza je umjetnost (umjetnik je onaj koji ju je naslikao i onaj koji ju je prenio na tijelo)...a ako ti kontas da se svijet prestao razvijati onda grijesis, nove umjetnosti se stalno pojavljuju, a po meni umjetnost je nesto sto stvoris svojom rukom i uneses dio sebe u to.

Evo, stidim se, sram me bilo... Anonimna, poslije ovakve tvoje kritike (nema veze sto je bezrazlozna i nicim argumentovana) ja se bojim da pisem bilo sta...
Ipak, i ja cu kao i ti, rezimirati, u nadi da ces mi oprostiti sto to cinim:
Ja nijedan odgovor nisam ignorisao, sto se moze vidjeti iz postova u kojima sam odgovarao na neka konkretna pitanja ili citate. Ako mene treba da bude sramora, onda bi trebalo i ti da se zacrvenis, jer neces ili ne zelis da primijetis da ja nisam nikoga napadao zato sto se tetovirao. Ja sam samo pokusao da objasnim, iz svog ugla gledanja, da tetovaza nije prirodna i normalna. To sto se moj stav kosi sa tvojim - ja ne mogu nista.
Sto se mene tice - tetovirani sa ovog foruma mogu da rade sa svojim tijelom sta hoce, neka ga tope u kiselini - meni to ne smeta.
Ipak, nece biti potrebe da mi crtas bilo sta, osim, mozda, jednu malu tetovazu na kakvom skrivenom dijelu tijela
I jos jednom te pitam -
da li je ovdje iko objasnio iz kojeg se razloga tetovira?
Nije! I gotova stvar... Dok neko to ne razjasni rasprava je glupa.
Ako je tvoja definicija umjetnosti tacna onda je umjetnik i onaj koji je stvorio vibrator, atomsku bombu, gasnu komoru...
Mislim da bi umjetnost trebala da izaziva nesto lijepo u covjeku ili da ga barem navodi na razmisljanje... A, ako ovo nabrojano, sto se moze svesti pod tvoju definiciju umjetnosti, ima takve rezultate u covjeku
Ali, sto bi rekla tvoja baba...