banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Avg 2025, 16:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311 ... 933  Sledeća

Kome vise vjerujete u vezi smrti Davida Dragicevica
Institucijama 66%  66%  [ 89 ]
Grupi Pravda za Davida 34%  34%  [ 46 ]
Ukupno glasova : 135
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ja ne razmišljam na "resistance is futile" šablonu, malo me to jebe i inače u životu, ali tako je.

Zašto prihvatiti da je sve uzalud, i zašto se pomiriti sa nepravdom - posebno ako ti niko neće opaliti šamar ili palicom preko leđa ako kažeš koju ?

Na ovom slučaju vidimo da građanski bunt daje neki rezultat, i iz konteksta ovog o čemu pričaj je potpuno nevažno da li će i kako sam slučaj biti riješen.
Ako se nekim čudom stvari završe tako da oštećeni kažu "zadovoljni smo zaključkom i rezultatima istrage" to će biti velika pobjeda i dodatni motiv građanima da se bune i za manje stvari.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Danjamin je napisao:
Cekajte ljudi, pa mi zivimo u nazovi demokratskoj drzavi/republici. Svi oni koju su na vlasti su tamo jer smo ih mi, narod, tamo postavili i primaju plate iz nasih dzepova. Stoga, ako narod hoce da se formira jos pedeset anketnih odbora neka tako i bude. Ako u MUP-u i drugim drzavnim institucijama imamo ljudi koji nisu sposobni adekvatno vrsiti svoju duznost neka se to vidi. Mozda nece onda svaka budala biti inspektor/nacelnik/ministar. Mozda ce se malo vise voditi racuna o tome ko predstavlja ovu drzavu i na koji nacin.

Tako je, sutra pravac na Trg Krajine ili sad u grupu, pa objasni kako se sve mora vratiti u institucionalne okvire i tokove.
Prekosutra ces pisati kao i ja.

Poslednji put menjao manitu uci da svira dana 27 Maj 2018, 20:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Rocker je napisao:
Ja ne razmišljam na "resistance is futile" šablonu, malo me to jebe i inače u životu, ali tako je.

Zašto prihvatiti da je sve uzalud, i zašto se pomiriti sa nepravdom - posebno ako ti niko neće opaliti šamar ili palicom preko leđa ako kažeš koju ?

Na ovom slučaju vidimo da građanski bunt daje neki rezultat, i iz konteksta ovog o čemu pričaj je potpuno nevažno da li će i kako sam slučaj biti riješen.
Ako se nekim čudom stvari završe tako da oštećeni kažu "zadovoljni smo zaključkom i rezultatima istrage" to će biti velika pobjeda i dodatni motiv građanima da se bune i za manje stvari.

Al oni znaju da je ubijen...i znaju ko je izvršilac krivičnog dijela koje su kvalifikovali kao takvo ....samo neće da kažu...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
mimikrija je napisao:
...ajd ko zna od vas odmah reći ko je predsjednik Njemačke al bez guglanja....zaglibili smo ...

Koga boli penis ko je predsjednik Njemacke. I sta to isti ima veze sa temom?
(eto, ja ne znam ko je predsjednik kurceve njemacke npr. pa sta)

Ne smatram se nesto zakinut' za takvu vrstu informacije...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:

Ja ne znam sta se s tobom desava, al djelujes kao da si s padobranom pao u republickosrpsku stvarnost

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sale82ful je napisao:
mimikrija je napisao:
...ajd ko zna od vas odmah reći ko je predsjednik Njemačke al bez guglanja....zaglibili smo ...

Koga boli penis ko je predsjednik Njemacke. I sta to isti ima veze sa temom?
(eto, ja ne znam ko je predsjednik kurceve njemacke npr. pa sta)

Ne smatram se nesto zakinut' za takvu vrstu informacije...

Podjela vlasti dečko al svi znaju ko je Angela....a to je jer nemaš pojma o sistemima ...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pogotovo jer sam pričao o anketnom odboru...ti pojma nemaš šta je anketni odbor .....

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
manitu uci da svira je napisao:
Danjamin je napisao:
Cekajte ljudi, pa mi zivimo u nazovi demokratskoj drzavi/republici. Svi oni koju su na vlasti su tamo jer smo ih mi, narod, tamo postavili i primaju plate iz nasih dzepova. Stoga, ako narod hoce da se formira jos pedeset anketnih odbora neka tako i bude. Ako u MUP-u i drugim drzavnim institucijama imamo ljudi koji nisu sposobni adekvatno vrsiti svoju duznost neka se to vidi. Mozda nece onda svaka budala biti inspektor/nacelnik/ministar. Mozda ce se malo vise voditi racuna o tome ko predstavlja ovu drzavu i na koji nacin.

Tako je, sutra pravac na Trg Krajine ili sad u grupu, da objasni kako se sve mora vratiti u institucionalne okvire i tokove.

Ti bas izgleda ne citas sta se pise. Nekoliko sam puta napisala da ne idem na Trg, niti planiram. Obrati malo paznju. :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Danjamin je napisao:
Cekajte ljudi, pa mi zivimo u nazovi demokratskoj drzavi/republici. Svi oni koju su na vlasti su tamo jer smo ih mi, narod, tamo postavili i primaju plate iz nasih dzepova. Stoga, ako narod hoce da se formira jos pedeset anketnih odbora neka tako i bude. Ako u MUP-u i drugim drzavnim institucijama imamo ljude koji nisu sposobni adekvatno vrsiti svoju duznost neka se to vidi. Mozda nece onda svaka budala biti inspektor/nacelnik/ministar. Mozda ce se malo vise voditi racuna o tome ko predstavlja ovu drzavu i na koji nacin.
Ama koji narod? Ko je uopšte narod pitao: hoćete li anketni odbor?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Pa eto taj narod sto se okuplja pred Trgom i drugim slicnim mjestima sirom RS. I oni su znas narod...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Jebem ti takav narod.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danjamin je napisao:
Danjamin je napisao:

Tako je, sutra pravac na Trg Krajine ili sad u grupu, da objasni kako se sve mora vratiti u institucionalne okvire i tokove.

Ti bas izgleda ne citas sta se pise. Nekoliko sam puta napisala da ne idem na Trg, niti planiram. Obrati malo paznju. :wink:

Znam, al što ti je teško otići na grupu i iznijeti misljenje? Daj malo aktivizma, nije valjda da se bojiš?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Kontam da mene niko ne konta :D

Dobro si skont'o to da te ne kontaju... :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Eto tolika snažna grupa, a već se međuaobno kreću optuživati ko je tu zbog samopromocije, a ko su hard kor nigaz koji idu na Trg bez obzira na vremenske neprilike...

Sa korita Ivanova

Poslednji put menjao Džontra dana 27 Maj 2018, 21:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

+1

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 21:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
Nisu valjda krenuli da se jedu izmedju sebe?pitam najozbiljnije!?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nayebem se majke... Čekaj, nije to ta tema,pritistisni esc... (tap)
Evo ga, PzD, e može to, daj, da zabalimo malo...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ja ne znam sta se s tobom desava, al djelujes kao da si s padobranom pao u republickosrpsku stvarnost

To je do karaktera, ali evo ti slikovit prikaz:
Slika

Vidiš, u ovoj poziciji nisam gubio nadu, i dobio partiju, jer sam procijenio da će protivnik posegnuti za e7 pješakom nakon razmjene na c3 (1...Nc3+ 35.Bxc3 Qxc3 36.Qxe7 Bg6 37.Rd2 Rxd2 38.Qxe6+ Bf7 !!! i bijeli predaje.)
A protivnik je intermajstor !

Dakle, nema odustajanja, i nada uvijek postoji :D

Apropo teme:
Pošteni Srda je napisao:
Ama koji narod? Ko je uopšte narod pitao: hoćete li anketni odbor?

Dobro pitanje - ali zašto bi neko pitao sve građane da li žele da se nekoj manjinskoj grupi nešto omogući ? Za mene je fascinantno da je jedna tako mala grupa građana uspjela napraviti nešto, i natjerati vlast i opoziciju da se angažuju.

Sutra će se desiti da neko selo, ulica ili šta znam ima neki komunalni (ili drugi) problem za kojeg nas sve ostale objektivno boli kurac i vodeći se tvojom logikom oni nikad ne bi bili u mogućnosti da ga riješe jer "nije pitan narod".

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pinkara je napisao:
Nisu valjda krenuli da se jedu izmedju sebe?pitam najozbiljnije!?

Multinacionalno i monolitno, dva dihotomna svijeta.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2018, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Da se ponovim
Anketni.odbor je go kurac kada je rije o krivicnim istragama
I po zkp i poslovniku skupstine.

Послато са LG-D605 уз помоћ Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311 ... 933  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]