banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Avg 2025, 05:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261 ... 933  Sledeća

Kome vise vjerujete u vezi smrti Davida Dragicevica
Institucijama 66%  66%  [ 89 ]
Grupi Pravda za Davida 34%  34%  [ 46 ]
Ukupno glasova : 135
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2018, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
kosta je napisao:
nisam lud za fotografijama sa obdukcije (nisam ih ni gledao) ali - da li je još neko ovdje vidio tu konkretnu fotografiju sa izbijenim zubima? to je drug pokazao sa nekog sajta?

Ima ta fotografija i na njoj izgleda kao da nema jedan zub, mislim trojka.
Ali koliko se sjecam oba patologa su napisala da nema sveze izbijenih zuba.

Послато са LG-D605 уз помоћ Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
baki je napisao:
..

Moguce da je Vaskovic objavio, .

okej, to je to, ne bih ja više insistirao.

Poslednji put menjao kosta dana 19 Maj 2018, 21:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Tijelo ako uopste moze takva ostecenja dobiti u crkvenoj, moralo je nekontrolisano biti tj bezivotno. Da tijelo bujica unistiva ...

U suprotnom covjek nagonski pliva, bori se, pluta , docekuje se na noge itd...u svakom slucaju pogotovo u crkvenoj gdje bila bujica ali ne previsoka da tijelo zivo nektrolisano dobija takvea ostecenja teska mogucnost

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Volim Borac je napisao:
Tijelo ako uopste moze takva ostecenja dobiti u crkvenoj, moralo je nekontrolisano biti tj bezivotno.

a čekaj, jel se mi bar možemo složiti da je iz Crkvene izvađeno mrtvo tijelo?

Poslednji put menjao kosta dana 19 Maj 2018, 21:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 21:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Poaro, veca je mogucnost da nastanu povrede prilikom te nagonske borbe nego da se telo zapetlja u grane ili da je noseo bujicom

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Pošteni Srda je napisao:
Coventry City je napisao:
Ajde, BOTOVI, ne spinujte.

Jos ovaj lik kaze da bi se udavio i u onoj barici!? :D

Koga boli racku za laptopom!? Rijec je Davidu. Sanse da se on udavio u 'onome' su na nivou sprdnje, s obzirom na to da je sansa minimalna (tehnicki, covjek se moze udaviti i u sopstvenoj kadi pod odredjenim okolnostima). Potpuno je relevantno pitanje kako je momak bio pribran da tako maestralno obije i opljacka kucu, a onda, tek tako, poptuno skrene s puta? Ili ce se BOTOVI drzati teorije o 'lasti'? Gdje su dokazi proklizavanja i upadanja? Tragovi? Zasto bi uopste u gluvo doba noci prilazio "abnormalno nabujaloj" rijeci (iako nema dokaza da Crkvena bila u takvom stanju u tom trenutku, narocito ne u dijelu gdje je David navodno upao)? I opet, kriminalci i MUP su izasli sa nevjerovatno preciznim vremenom smrti, pa se postavlja pitanje sta je s onom ekstremnom malim vremenskim razmakom izmedju perioda kada, sto se moze vidjeti i na snimcima, nije bilo povreda i posljedica nastalih udarcima tupim predmetom i smrti? Momak je bio u sasvim normalnom stanju. Ko ga je pretukao? Zasto MUP nije izasao sa imenima? Sami su rekli da imaju uvid u kompletno Davidovo kretanje te noci, osim tih poslednjih metara kada je upao i utopio se. Gdje je u toj prici period kada su nastale ozbiljne povrede na glavi koje su nanesene tupim predmetima? Samo ta cinjenica je dovoljna da se ozbiljno posumnja u to da se odredjena imena kriju i da se zlocin pokusava zataskati.

A ovaj apsurd gdje BOTOVI traze da ljudi nesto dokazuju, jer su MUP, kriminalac Lukac, Glavonja, Karan i ostali uhvaceni u lazi i sa brojnim nepravilnostima u istrazi koju vode, nije vrijedno ozbiljnog komentara. Klasican rezimski spin, jer su institucije maksimalno isprivatizovane. A i retorika je na nivou. Klasicno srbovanje. Da se pokaze ko su Srbi, a ko Srbende, jer nam ustase i zapadne sile rade o glavi, a preko teroriste Davora ruse Dodika, RS i njene institucije. Mislim, sami su zasrali i sada pokusavaju sve zataskati ovim izokretanjem cijele price, sve sa ciljem da sacuvaju svoje pozicije, jer osjecaj odgovornosti vec odavno ne postoji u ovom nasem okruzenju.
Napušiš se botovima kurca.
To srda care!!

+1

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
[quote="kosta"][quote="baki"]..

Moguce da je Vaskovic objavio, .[/quote]

okej, to je to, ne bih ja više insistirao.[/quote]

Niko ne trazi bilo sta od tebe, nema ni potrebe da ti nesto insistiras...

Boli me tuki ako objavi Mile, Bakir ili Vaskovic ako je tekst pokriven fotografijom postujem...

Svakako se odjavljujem sa teme, odoh na temu humora..

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Imal sta novo, nisam pratio zadnjih 1000 postova, imal sta bitno da se desilo u bestrazi?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 21:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Ovako...
1. Vidjela sam sve dosad objavljene fotografije sa obdukcije. Na osnovu istih je jasno da je mladic prije utapanja (koje je moglo biti slucajno, ali i "potpomognuto", sto ni sami patolozi ne mogu reci sa sigurnoscu) bio poprilicno brutalno pretucen.
2. Na osnovu zadnje od objavljenih fotografija sa obdukcije (snimak s ledja), je jasno da les nije u vodi bio skoro 7 dana, kao sto se tvrdi na osnovu te teorije da je 18. 03. poslije pljacke kuce upao u Crkvenu i udavio se.
3. Neko je ovde spominjao kako se koljena izderu od pijeska na moru. Tacno, ali David je na sebi imao garderobu, pa nije bas tako lako izderati kozu preko garderobe (zimske, jer je bilo poprlicno hladno u tom periodu), i zasigurno ne u onolikoj mjeri koja je vidljiva na slikama sa obdukcije.
4. Crkvena jeste bila poprilicno nabujala, i cinjenica je da se bilo ko moze i u lokvi udaviti ako je bez svijesti. To niko ko logicno razmislja ne opovrgava, ALI zar vam nije smijesna sva ta prica koju su iznijeli na konfernciji za stampu? Kao bio je na zestokim drogama, pa otisao malo da prezalogaji, pa onda usput tako nadrogiran (a morao bi biti zestoko nadrogiran ako je koristio LSD kao sto tvrde), otisao opljackati kucu. Jedno ne ide sa drugim. Znaci, moguce da je bio pod zestokim uticajem droga (u sto sumnjam jer bi o tome do sada svjedocili radnici pekare u kojoj je navodno jeo taj famozni burek), i moguce je da je tako nadrogiran slucajno upao i udavio se. ALI nije moguce da je usput opljackao i kucu!?
5. Ponavljam, jasno je da je prije utapanja bio brutalno pretucen. Modrice su skoro na svakom dijelu njegovog lica. I TO BI BILO OCIGLEDNO radnicima pekare.
6. Vezano za zube. Na fotografiji lica sa obdukcije se jasno vidi da su mu je jedan prednji zub utisnut, znaci pod silinom udarca iskrivljen iz korijena. Ne izbijen, ali utisnut.
7. I na kraju, taman da on i jeste bio zestoki narkoman i da jeste opljackao tu kucu, zar to znaci da je njegov zivot manje vrijedan? Zasto uopste iznositi tu prici o pljacki? Na osnovu obdukcije i izvrsenog uvidjala NISU imali dovoljno dokaza da kazu sve ono sto su rekli na konferenciji za stampu. To je u najmanju ruku neprofesionalno. I zbog toga se ljudi pitaju cemo to? Zbog cega se toliko zurilo da se David okarakterise kao lopov i narkoman? Zar vam to nije ni malo sumnjivo!?

Eto, toliko od mene, nekoga ko nije ni u jednoj stranci i ko ovde komentarise samo kad ima problema sa Eltinim internetom :-? :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Apr 2018, 10:08
http://prntscr.com/jk1jgu

O ovoj slici pricate?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@danjamin...ovo iz tačke 2: kako je to tebi jasno na osnovu pogleda na neku fotografiju a nije profesionalnom obducentu koji je pregledao leš 1 na 1?

Poslednji put menjao kosta dana 19 Maj 2018, 22:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Danjamin, jos nam nisi samo rekla sta si po struci?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Rekao bih da je strucnjak sa travnickom diplomom.

Zanimljivo je kako se nesto sto je subjektivni dozivljaj predstavlja kao sigurno, jasno, tacno...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Cekam da odgovori. Sve se nadam da je bar student medicine.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa čim su pronađeni tragovi LSD-a i odmah je žestoko nadrogiran... očito je stručnjak :)

Poslednji put menjao danijell dana 19 Maj 2018, 22:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ja bih se htio generalno nadovezati na pricu o LSD i travi.
Kazu trava seu urinu moze utvrditi preko 7 dana od koriscenja, a LSD maksimalno 5 dana.
Takodje neki kazu da, ako je bio toliko nadrogiran + alkohol, nije mogao pojesti burek, opljackati kucu i izaci iz nje.
A je li iko pomislio da travu i LSD nije.koristio to vece nego par dana.prije.
Nakon smrti metabolizam.prestaje i u urinu ostaju tragovi supstanci jer se ne izbacuju prirodnim putem.

I jos jedna stvar, ako mu je u zelucu pronadjena nesvarena hrana, a kazu obdukcije jeste, zar bi ga neko brutalno mucio, silovao i tukao par dana, a onako u pauzama hranio burekom ili cevapima.

Послато са LG-D605 уз помоћ Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Zar Davidov otac nije dobio slike sa obdukcije? Nešto mi nerealno djeluje da bi doktor koji vršio obdukciju i slikao (ili ko je već slikao) predao slike koje se direkt kose sa rezultatom obdukcije... a i 99% vas što gledate slike ste u picku materinu kvalifikovani da na osnovu njih dolazite do preciznih zaključaka...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Danjamin je napisao:
Ovako...
1. Vidjela sam sve dosad objavljene fotografije sa obdukcije. Na osnovu istih je jasno da je mladic prije utapanja (koje je moglo biti slucajno, ali i "potpomognuto", sto ni sami patolozi ne mogu reci sa sigurnoscu) bio poprilicno brutalno pretucen.

Govoriš ovo na osnovu čega ? Samo vlastiti zaključak na osnovu pogledanih slika, ili imaš neku stručnu ekspertizu koja potvrđuje ovo mišljenje ?
Citiraj:
2. Na osnovu zadnje od objavljenih fotografija sa obdukcije (snimak s ledja), je jasno da les nije u vodi bio skoro 7 dana, kao sto se tvrdi na osnovu te teorije da je 18. 03. poslije pljacke kuce upao u Crkvenu i udavio se.

Isto - na osnovu čega je to "jasno" ? Na fotografiji se ne vide nikakve promjene, masnice, i osim mrtvačkih pjega u donjem dijelu leđa ostatak tijela izgleda, nazovimo, "normalno".
No, niko od nas nije čuo niti pročitao mišljenje nekog od stručnjaka (osim dva patologa od kojih jedan kaže da je tijelo provelo u vodi najmanje 2 dana).

Citiraj:

3. Neko je ovde spominjao kako se koljena izderu od pijeska na moru. Tacno, ali David je na sebi imao garderobu, pa nije bas tako lako izderati kozu preko garderobe (zimske, jer je bilo poprlicno hladno u tom periodu), i zasigurno ne u onolikoj mjeri koja je vidljiva na slikama sa obdukcije.

I hlače su pocijepane na koljenima, po tvrdnjama onih koji su vidjeli slike ili garderobu.
Citiraj:
4. Crkvena jeste bila poprilicno nabujala, i cinjenica je da se bilo ko moze i u lokvi udaviti ako je bez svijesti. To niko ko logicno razmislja ne opovrgava, ALI zar vam nije smijesna sva ta prica koju su iznijeli na konfernciji za stampu? Kao bio je na zestokim drogama, pa otisao malo da prezalogaji, pa onda usput tako nadrogiran (a morao bi biti zestoko nadrogiran ako je koristio LSD kao sto tvrde), otisao opljackati kucu. Jedno ne ide sa drugim. Znaci, moguce da je bio pod zestokim uticajem droga (u sto sumnjam jer bi o tome do sada svjedocili radnici pekare u kojoj je navodno jeo taj famozni burek), i moguce je da je tako nadrogiran slucajno upao i udavio se. ALI nije moguce da je usput opljackao i kucu!?

Ja na konferenciji nisam čuo da je bio "žestoko nadrogiran" nego da su u krvi i urinu pronašli tragove THC-a i LSD-a. Nisu pričali o koncentracijama, niti o vremenskom periodu konzumacije. Sve to što su pronašlo je mogaokonzumirati i dan prije, osim alkohola.
Citiraj:
5. Ponavljam, jasno je da je prije utapanja bio brutalno pretucen. Modrice su skoro na svakom dijelu njegovog lica. I TO BI BILO OCIGLEDNO radnicima pekare.

Eto meni nije jasno. Modrice su tu, definitivno - da li su to u pekari vidjeli nismo čuli.
Citiraj:
6. Vezano za zube. Na fotografiji lica sa obdukcije se jasno vidi da su mu je jedan prednji zub utisnut, znaci pod silinom udarca iskrivljen iz korijena. Ne izbijen, ali utisnut.

Pa kako onda tumačiš "nema izbijenih niti rasklimanih zuba", kako su rekla oba obducenta ?

Citiraj:
7. I na kraju, taman da on i jeste bio zestoki narkoman i da jeste opljackao tu kucu, zar to znaci da je njegov zivot manje vrijedan? Zasto uopste iznositi tu prici o pljacki? Na osnovu obdukcije i izvrsenog uvidjala NISU imali dovoljno dokaza da kazu sve ono sto su rekli na konferenciji za stampu. To je u najmanju ruku neprofesionalno. I zbog toga se ljudi pitaju cemo to? Zbog cega se toliko zurilo da se David okarakterise kao lopov i narkoman? Zar vam to nije ni malo sumnjivo!?

Eto, toliko od mene, nekoga ko nije ni u jednoj stranci i ko ovde komentarise samo kad ima problema sa Eltinim internetom :-? :roll:

Činjenica jeste da su na konferenciji izašli sa pretpostavkama i da se nisu držali činjenica za koje imaju fizičke dokaze.
Pronašli su stvari u džepovima - ključeve, čakiju, usb stick, što nije direktan dokaz da je on tui kuću opljačkao.
Direktan dokaz bio bio, na primjer - njegovi otisci na štoku vrata ili prozora, biološki tragovi - pljuvačka, koža, otisci obuće itd.
Toga nema jer nisu ni tražili. Posle je bilo kasno, jer su vlasnici "pretumbali sve".
Još nisam pročitao da je objašnjeno kako tačno je David provalio ili ušao u tu kuću ? Možda je negdje bilo, ja nisam zapazio.

Nejasno je i to zbog čega su Rađeni izašli u medije sa tvrdnjom da ih je poligrafista maltretirao, i postavljao pitanja o seksualnoj vezi, a to tužilaštvo u potpunosti demantovalo.

Ako je istina, tužilaštvo je moglo jednostavno reći da su to rutinska pitanja koja se postavljaju tokom saslušanja i nikom ništa.
Ja ne vidim zbog čega bi tužilaštvo lagalo.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
I kada stavljate slike sa obdukcije, stavite u spoiler i napišite o čemu se radi.
Bez toga bi te slike trebalo i brisati. Nema svako želju da to gleda i analizira.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2018, 22:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Sep 2017, 18:40
Ovo je ta slika (upozorenje).

Spoiler:
Slika

Poslednji put menjao boroiswanka dana 19 Maj 2018, 22:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261 ... 933  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]