Schlager je napisao:
fiki,za ovo sto ja pisem nije uopste bitna konacna istina...
bitan je ovaj 15 maj gdje znamo da je ratni vojni invalid izgubio dijete u cudnim okolnostima,gdje cak i lukac na skupstini kaze da ima sve putanje ali da je misterija sam taj cin smrti....
i kako se ljudi koje poznajem odnose prema ovim cinjenicama
Ponoviću opet: Davor je odavno prestao koristiti sve ovo da bi otkrio šta se desilo nakon što je mali poslednji put snimljen na kameri, odnostno taj čin smrti. Umjesto toga, postao je marioneta ljigavaca koji se okupljaju oko njega i pune mu glavu zarad svojih ciljeva i skupljanja poena. Davor ovim odlascima u Sarajevo i forsiranjem priče koju smišlja Vasković ili slični imbecili sam sebi čini medvjeđu uslugu i razrjeđuje ovu cijelu priču. Njegova "Pravda za Davida" se svela najmanje na to. Uskoro će ovakvim postupcima samo stvoriti kontraefekat kod ljudi koji iole misle svojom glavom. A kad priča pukne, neće biti zanimljiv vjerovatno nikom ko nema direktne koristi od njega i ovog cirkusa koji je nastao i onda će biti odbačen i zaboravljen.
A to što ti dijeliš ljude na dvije grupe i to da li su:
- za SDS=podržavaju proteste i vjeruju u priču koja se svaki dan mijenja i nadopunjuje i ujedno vrijeđa inteligenciju
ili
- za SNSD=boje se vlasti, posledica, misle na svoje dupe, stranački botovi...
to je tvoj, malo dublji problem lične prirode, koji ja ne planiram rješavati jer ti priču svjesno ili ne opet svodiš na neku politiku i pripadnost ovima ili onima, skrećući sa teme traženja neke pravde. Upravo ono što radi i većina ovih na trgu.