@Khal Drogo
Imas slike koje dokazuju da je momak bio isprebijan. Imas izjave one ljige od patologa koji je takodje, jos na pocetku price, kada niko od njih nije ocekivao da ce se rutinska laz ovoliko zakomplikovati, na onoj cuvenoj konferenciji rekao da je David imao brojne hematome/podlive po glavi i tijelu koji su nastali udarcima nekim tupim predmetom. Dakle, covjek je sam rekao da je momak imao povrede po glavi i tijelu koje mogu nastati samo za zivota. Zbog toga se otac okrenuo i na drugoj strani trazio novu obdukciju koja je dokazala da se dosta toga ne poklapa sa onim sto je predstavio Karan, odnosno dokazuje da je momak sigurno bio ziv i te noci, kao i u narednih par dana. Dakle, momak jeste bio isprebijan prije smrti, nekim tupim predmetom, to je kroz pricu provukao i Karan koji je mrmljajuci objasnjavao situaciju, tako da je to nepobitna cinjenica. Postoje poderotine na koljenima za koje je Karan rekao da su rezultat toga da je Crkvena 'vukla' tijelo po dnu. Donekle prihvatljivo objasnjenje, ali ovako laicki valjda je tu i dalje bio potreban ozbiljan pritisak da bi doslo do onakvih poderotina. I kako to da pacovi za onoliko dana, kol'ko je tijelo bilo tamo, nisu izjeli to tijelo!? Jednostavno, ko je isprebijao Davida prije smrti? Vaskovic je spomenuo neko koskanje sa nekim likovima te noci, ali da po onome sto on zna, nije bilo tuce i oni nisu ucestvovali u nanosenju tih povreda. Ako momak po tijelu ima brojne povrede koje mogu nastati samo za zivota i koje su nastale udarcima tupim predmetom, zasto policija nema nijedno ime vezano za to? Iako tvrde da imaju kompletan uvid u njegovo kretanje i svih desavanja te noci. Kako je momak koji je, prema njima, bio pod uticajem droge i alkohola, a ujedno i isprebijan, bio u stanju da obija i pljacka kucu? Na kojem policijskom snimku se moze vidjeti uzrok nastalih povreda, jer te povrede definitivno postoje!? Pa, opet se vracamo na apsurdnost situacije, a to je ovo agresivno i neprestano spinovanje u kojem se trazi da Vaskovic, Davidov otac i narod daju neka imena!? Je l' to mozda njihov zadatak ili je to zadatak za one koji su placeni da to rade? S obzirom na stanje u kojem se istraga nalazi, Lukac i njegove pudlice ili ne znaju ili ne zele (jer kriju nekoga) da rijese ovo. Nema nista izmedju. Takodje, zasto je onaj glavati, koji ne zna ni pricati, a valjda je zaduzen za organizovani kriminal, drzao konferenciju!? Kakve on ima veze sa ovim slucajem!?
Spomenuo si istrazivacko novinarstvo. Naravno da ono nije tesko. Samo je pitanje u kolikoj mjeri je neki novinar spreman da se suoci sa onim sto slijedi nakon sto zagazi u tu pricu. Od veoma ozbiljnog diskreditovanja i pritiska, cak i na porodicu, pa do mnogo ozbiljnijih posljedica. Zna se u kom pravcu to ide kad se neki novinar okrene istrazivanju i u javnost pocne iznositi validne papire koji dokazuju brojne kriminalne radnje. Od blazih varijanti poput Brankice Stankovic i vec pomenutog Vaskovica koji se vec godinama suocavaju sa brojnim prijetnjama, pa do konkretnog djelovanja poput nedavnog ranjavanja crnogorske novinarke u Podgorici (koja je na istom mjestu bila pretucena prije nekoliko godina), ubistva onog mladog novinara i njegove djevojke u Slovackoj, ubistva one novinarke na Malti, itd, itd, itd...
Najbolje je to opisao Gary Webb u svojoj knjizi, dobitnik Pulicerove nagrade, novinar koji je bio maksimalno diskreditovan i ciji se zivot izokrenuo naglavacke kada je "zagrebao" malo dublje i dosao do dokaza vezano za umijesanost vlasti u poslove sa drogom, a onda, navodno, izvrsio samoubistvo:
"Razlog zbog kojeg sam bezbrizno plovio kroz zivot do tada, i briljirao u svom poslu, bio je taj sto sam bio izvanredan novinar, koji se maksimalno trudio u svom poslu. Barem sam tako mislio - do tada. A onda sam shvatio, da sam u slavi i blagostanju uzivao samo zato sto nisam napisao nista vazno, sve do ovog momenta."balkanski špijun je napisao:
Eto da sam ja sad nepristojan, kao što nisam, rekao bih ti JEBO TI NOVINAR MATER!
Sva sreća pa sam jedan pristojan i fin momak, pa nikada takvo nešto neću reći...
PS. sve nešto kontam, kada bi se ovo napisano velikim slovima ostvarilo, to bi u stvari bio incest?
Evo, BOTE, citirao sam ti komentar samo da nekome ne bi promakla tvoja pristojnost.