banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 13:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 933  Sledeća

Kome vise vjerujete u vezi smrti Davida Dragicevica
Institucijama 66%  66%  [ 89 ]
Grupi Pravda za Davida 34%  34%  [ 46 ]
Ukupno glasova : 135
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2018, 14:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Nadam se da sam Zoki odgovorio,da ne bih subotnje popodne trosio odgovarajuci ovakvim kao Sinip i kompanija,da do kraja pojasnim stav pa da zavrsim na ovu temu od prije 20 godina,kojoj nije ni mjesto ni vrijeme ovdje....

Tad kad nam je trebalo slomit zube,Srbima u RS,pripitomit nas i uzeti nam sva obiljezja drzavnosti,1997,tad su pronasli svoje igrace za banjalucku narandzastu revoluciju!!!
Nazalost,uz svesrdnu pomoc gradjana Banjaluke,koji su nasjeli na to-uspjelo im je!!
Sledeci korak je bila zabrana bavljenja politikom za 200 ljudi iz SDS,tvrde struje....kako bi SDS i SNSD postali isti...SDS mozda cak i servilniji tih godina od SNSD..jer SNSD je samo prihvatao sta se naredi,cak u zadnjem koraku za policiju,i uskurcio se nesto ....a ovo sto je ostalo u SDS-u,je pitalo "jel treba jos nesto??".....isprepadano tom masovnom cistkom najistaknutijih clanova,oduzimanjem licnih dokumenata,poslova,zabranom bavljenja politikom...

Uglavnom,sve do danas je tako....Sad je pulenu medjunarodne zajednice dozvoljeno da od 2006 malo i srbuje,jer je procjenjeno da ona servilna retorika dotada ne bi vise mogla da ga odrzava na vlasti....dozvoljeno mu je i da preuzme 98% medija i to svoje vaskoliko,odjednom probudjeno srpstvo,plasira ovom nasem narodu koji ima pamcenje zlatne ribice....uz tu ostru,srpsku retoriku,i pominjanje referenduma,nece oni ni primjecivat da su iz dana u dan sve siromasniji,da ih je sve manje,a i to sto ih ostaje da je sve zaduzenije....

Znaci,otprilikje mi je sve jasno,i ovaj odnos na izborima..i na forumu...samo mi nije jasno otkud Lukac takvom drustvu da se prikloni? :(

Poslednji put menjao Schlager dana 12 Maj 2018, 14:55, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 14:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
dadotb je napisao:
nemanja066 je napisao:
Zbunjen sam, ne znam vise sta da mislim, ni sta je laz ni istina. :) Opet vjerujem (naj)vise ljudima iz BL (kojih je ovde valjda najvise), nego Bosnjacima i dijasporcima sa FB grupe. :)
Vidis ja suprotno mislim

Sent from my SM-A720F using Tapatalk
Koga boli qrac šta ti misliš?

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
dadotb je napisao:
Pošteni Srda je napisao:
De malo lakše sa mojim koinima.
Napusi se glupane

Nema šta,nek si mi spustio.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
_зока je napisao:
dadotb je napisao:
nemanja066 je napisao:
Zbunjen sam, ne znam vise sta da mislim, ni sta je laz ni istina. :) Opet vjerujem (naj)vise ljudima iz BL (kojih je ovde valjda najvise), nego Bosnjacima i dijasporcima sa FB grupe. :)
Vidis ja suprotno mislim

Koga boli qrac šta ti misliš?

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Bum šaka laka.
Dadotb na aparatima, a zoka drži ruku na dugmetu za gašenje...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Schlager je napisao:
Nadam se da sam Zoki odgovorio,da ne bih subotnje popodne trosio odgovarajuci ovakvim kao Sinip i kompanija,da do kraja pojasnim stav pa da zavrsim na ovu temu od prije 20 godina,kojoj nije ni mjesto ni vrijeme ovdje....

Tad kad nam je trebalo slomit zube,Srbima u RS,pripitomit nas i uzeti nam sva obiljezja drzavnosti,1997,tad su pronasli svoje igrace za banjalucku narandzastu revoluciju!!!
Nazalost,uz svesrdnu pomoc gradjana Banjaluke,koji su nasjeli na to-uspjelo im je!!
Sledeci korak je bila zabrana bavljenja politikom za 200 ljudi iz SDS,tvrde struje....kako bi SDS i SNSD postali isti...SDS mozda cak i servilniji tih godina od SNSD..jer SNSD je samo prihvatao sta se naredi,cak u zadnjem koraku za policiju,i uskurcio se nesto ....a ovo sto je ostalo u SDS-u,je pitalo "jel treba jos nesto??".....isprepadano tom masovnom cistkom najistaknutijih clanova,oduzimanjem licnih dokumenata,poslova,zabranom bavljenja politikom...

Uglavnom,sve do danas je tako....Sad je pulenu medjunarodne zajednice dozvoljeno da od 2006 malo i srbuje,jer je procjenjeno da ona servilna retorika dotada ne bi vise mogla da ga odrzava na vlasti....dozvoljeno mu je i da preuzme 98% medija i to svoje vaskoliko,odjednom probudjeno srpstvo,plasira ovom nasem narodu koji ima pamcenje zlatne ribice....uz tu ostru,srpsku retoriku,i pominjanje referenduma,nece oni ni primjecivat da su iz dana u dan sve siromasniji,da ih je sve manje,a i to sto ih ostaje da je sve zaduzenije....

Znaci,otprilikje mi je sve jasno,i ovaj odnos na izborima..i na forumu...samo mi nije jasno otkud Lukac takvom drustvu da se prikloni? :(

Zasto mislis da bi SDS ocuvao tablice, vojsku i sl. pod Klickovicem i Krajisnikom? Ne zaboravi da je iza 97, isla 98, pa famozna 99. Sta mislis kako bi se sds gromade snasle u tom periodu? I zasto mislis da bi vas cistke obisle? Niste se nikad pokazali kao monolit vrijedan respekta. Pa covjece, zajebao vas je Mile sa dva poslanika. O cemu onda vise da pricamo?
Kakvim cuvarima, kada osim vlasti niste bili u iskusenju da sacuvate bilo sta?

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 12 Maj 2018, 15:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ljudi a zasto o sds, snsd,.97 i ratu pricate na ovoj temi
Zar nema drugih tema za tu diskusiju

Послато са LG-D605 уз помоћ Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 15:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2018, 14:13
Ni meni to nije jasno ,otkud to uopšte na repertoaru ?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ličili poslije rata na državu,... Formalno imali VRS, ali si imao preko 50 hiljada stranih trupa. Sjećam se one priče da je NATO dopustio VRS da pomogne sa kamionima preseljavanje iz Sarajeva. Ni obični kamion bez dozvole nije mogao da mrdne. Generale kao divljač hvatali. Sva strana pomoć u Federaciju išla. Optužnice i zabrane samo pljuštale. Na SDS su mogli vršiti bilo kakav pritisak su htjeli i SDS im bio opravdanje za svaku odluku.

Dovoljno je spomenuti pitanje Brčkog.
Evo prevedene odluke.
https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/A ... uka_BD.pdf

Na ovu priču su mogli bilo kakvu svojju odluku pravdati.

Citiraj:
Tokom rasprava u Becu 1999. godine RS nije ispunila zahteve Dopunske odluke
od 15. marta 1998. godine u pogledu trazenih dokaza. Umesto da predstavljeni
dokazi demonstriraju "aktivan i dosledan program promene orijentacije i
postovanja (Dejtonskog sporazuma i prethodnih arbitraznih odluka) tokom 1998.
godine," oni su pokazali da su, i pored dobrih namera premijera RS Milorada
Dodika, tokom 1998. godine srpsko politicko vodstvo koje je imalo direktnu
lokalnu kontrolu u Brckom, a narocito pojedinci povezani sa anti­dejtonski
orijentisanim strankama kao sto su SDS i SRS, kako lokalno, tako i na nivou
entiteta tolerisali, a cini se i podrzavali znacajni stepen opstrukcije ciljeva
Dejtonskog sporazuma i Tribunala, posebno u pogledu teznji da se (a) podstakne
i omoguci povratak raseljenih lica i izbeglica u njihove predratne domove, (b)
potpomogne razvoj demokratskih multi­etnickih ustanova i (c) ostvari saradnja
sa medunarodnim rezimom nadzora.

Kakav su pritisak mogli tek napraviti kada je bio napad na SRJ. A tek nakon rušenja Miloševića i okretanja SRJ/SCG Zapadu.

Da je čitavo to vrijeme SDS bio na vlasti ja sam ubijeđen da bi tek tada nastala podjela RS. Ugušili bi nas ne samo ekonomski.
Trebao je SDS prije 1997. godine da prelomi i lagano ode u istoriju. Neke nove ili manje poznate ljude pronaći, prepakovati u jednu ili dvije stranke. Ali bez presudne "strane" pomoći i izbiti strancima bitnu polugu za uticaj. RS je ušla u zvanični okument koji su potpisali, ne usmeno podržali, garantovali, ... , najveće slie. Tu je trebao da se lagano završava put SDS-a, jer su već tada bile optužnice protiv i Mladića i Karadžića. Vrh civilne i vojne vlasti. Kada si ozvaničio RS, tebalo je tada imati mudrosti i hrabrosti tu istu RS staviti ispred SDS-a. Graditi institiucije na osnovama sa što manje veze sa ratom. Tu priliku je SDS prepustio Dodiku i on je to iskoristio. Ali nije mogao Dodik tek tako sam to ugrabiti.
Ovo je rekao naokon što je tada preuzeo vlast.

Citiraj:
Sto se tice Milosevica, mislim da je on imao veoma pozitivnu ulogu u cinjenici da nije podrzana paljanska grupa u formiranju ove vlasti. Time je dat veliki doprinos naporu da ova vlada ostvari ulogu koju ima".

Ali je kasnije pričao ono što je Zapad želio da čuje. I protiv Miloševića, Crkve i bilo koga drugog. Eto sada SDS priča protiv Dodika i to se čak sviđa tom Zapadu, ali kasne 20 godina.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
JohntraVolta je napisao:
SDS šalje SMS pozive na sutrašnji protest "Pravda za Davida" u Tesliću sutra. Doduše inkognito, pošto zvanično ne stoje iza toga, ali ko ono reče da opozicija/SDS nemaju nikakve veze sa protestima?

Послато са HTC U11 уз помоћ Тапатока

Dobro ja nedavno rekoh: u izbornoj godini najjači adut opozicije je smrt mladica :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 16:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
imenjace,necemo vise jer ljudi kazu da ih nervira politika na ovoj temi,samo cu rec da si u pravu (skoro) sve sto si napisao

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Zašto samo mene brine, koji je kurac ljudima na onoj grupi s pisanjem poezije?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Zato što si jedna osjetljiva dušica.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Niko da komentariše napad Rađena (ili opravdane optužbe) protiv poligrafiste Katane ?

Da se slučajno nešto tu nije odmotalo tokom ispitivanja, ili je tip samo koristio uobičajene metode da kod ispitanika izazove reakcije koje mu trebaju kao referentne tačke ?

Tužilaštvo demantuje sve što su advokati rekli - pa to ostavlja mjesta špekulacijama.
Ako su ta pitanja i prijetnje dio normalne procedure, tužilaštvo je moglo jednostavno reći da se to tako radi i priča završena.
A ako je tokom ispitivanja poligrafista zaključio da su lagali po nekim pitanjima, očekivano je da će sumnjivci (ako su sumnjivi) napasti poligrafistu i tužilaštvo jer napad je najbolja odbrana.

David je ipak (vjerovatno) proveo u toj kući dobrih 40 minuta, i pitanje bez odgovora je - šta se tu dešavalo za to vrijeme. Kako reče Lukač, kad su ipak odlučili da izvrše uviđaj, odustali su jer su "vlasnici pretumbali sve". (parafraziram).

Mišljenja ?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
danijell je napisao:
Ličili poslije rata na državu,... Formalno imali VRS, ali si imao preko 50 hiljada stranih trupa. Sjećam se one priče da je NATO dopustio VRS da pomogne sa kamionima preseljavanje iz Sarajeva. Ni obični kamion bez dozvole nije mogao da mrdne. Generale kao divljač hvatali. Sva strana pomoć u Federaciju išla. Optužnice i zabrane samo pljuštale. Na SDS su mogli vršiti bilo kakav pritisak su htjeli i SDS im bio opravdanje za svaku odluku.

Dovoljno je spomenuti pitanje Brčkog.
Evo prevedene odluke.
https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/A ... uka_BD.pdf

Na ovu priču su mogli bilo kakvu svojju odluku pravdati.

Citiraj:
Tokom rasprava u Becu 1999. godine RS nije ispunila zahteve Dopunske odluke
od 15. marta 1998. godine u pogledu trazenih dokaza. Umesto da predstavljeni
dokazi demonstriraju "aktivan i dosledan program promene orijentacije i
postovanja (Dejtonskog sporazuma i prethodnih arbitraznih odluka) tokom 1998.
godine," oni su pokazali da su, i pored dobrih namera premijera RS Milorada
Dodika, tokom 1998. godine srpsko politicko vodstvo koje je imalo direktnu
lokalnu kontrolu u Brckom, a narocito pojedinci povezani sa anti­dejtonski
orijentisanim strankama kao sto su SDS i SRS, kako lokalno, tako i na nivou
entiteta tolerisali, a cini se i podrzavali znacajni stepen opstrukcije ciljeva
Dejtonskog sporazuma i Tribunala, posebno u pogledu teznji da se (a) podstakne
i omoguci povratak raseljenih lica i izbeglica u njihove predratne domove, (b)
potpomogne razvoj demokratskih multi­etnickih ustanova i (c) ostvari saradnja
sa medunarodnim rezimom nadzora.

Kakav su pritisak mogli tek napraviti kada je bio napad na SRJ. A tek nakon rušenja Miloševića i okretanja SRJ/SCG Zapadu.

Da je čitavo to vrijeme SDS bio na vlasti ja sam ubijeđen da bi tek tada nastala podjela RS. Ugušili bi nas ne samo ekonomski.
Trebao je SDS prije 1997. godine da prelomi i lagano ode u istoriju. Neke nove ili manje poznate ljude pronaći, prepakovati u jednu ili dvije stranke. Ali bez presudne "strane" pomoći i izbiti strancima bitnu polugu za uticaj. RS je ušla u zvanični okument koji su potpisali, ne usmeno podržali, garantovali, ... , najveće slie. Tu je trebao da se lagano završava put SDS-a, jer su već tada bile optužnice protiv i Mladića i Karadžića. Vrh civilne i vojne vlasti. Kada si ozvaničio RS, tebalo je tada imati mudrosti i hrabrosti tu istu RS staviti ispred SDS-a. Graditi institiucije na osnovama sa što manje veze sa ratom. Tu priliku je SDS prepustio Dodiku i on je to iskoristio. Ali nije mogao Dodik tek tako sam to ugrabiti.
Ovo je rekao naokon što je tada preuzeo vlast.

Citiraj:
Sto se tice Milosevica, mislim da je on imao veoma pozitivnu ulogu u cinjenici da nije podrzana paljanska grupa u formiranju ove vlasti. Time je dat veliki doprinos naporu da ova vlada ostvari ulogu koju ima".

Ali je kasnije pričao ono što je Zapad želio da čuje. I protiv Miloševića, Crkve i bilo koga drugog. Eto sada SDS priča protiv Dodika i to se čak sviđa tom Zapadu, ali kasne 20 godina.

Ostade imenjak zatecen .... 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 17:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Rocker je napisao:
Niko da komentariše napad Rađena (ili opravdane optužbe) protiv poligrafiste Katane ?

Da se slučajno nešto tu nije odmotalo tokom ispitivanja, ili je tip samo koristio uobičajene metode da kod ispitanika izazove reakcije koje mu trebaju kao referentne tačke ?

Tužilaštvo demantuje sve što su advokati rekli - pa to ostavlja mjesta špekulacijama.
Ako su ta pitanja i prijetnje dio normalne procedure, tužilaštvo je moglo jednostavno reći da se to tako radi i priča završena.
A ako je tokom ispitivanja poligrafista zaključio da su lagali po nekim pitanjima, očekivano je da će sumnjivci (ako su sumnjivi) napasti poligrafistu i tužilaštvo jer napad je najbolja odbrana.

David je ipak (vjerovatno) proveo u toj kući dobrih 40 minuta, i pitanje bez odgovora je - šta se tu dešavalo za to vrijeme. Kako reče Lukač, kad su ipak odlučili da izvrše uviđaj, odustali su jer su "vlasnici pretumbali sve". (parafraziram).

Mišljenja ?

Nešto sumnjam da su digli tužbu bez razloga. Kontam da nisu valjda toliko ludi...

Šta znači da su pretumbali kuću? Oni u toj kući žive, valjda je normalno da se neke stvari ispomjeraju, a tako ti ode mjesto zločina u paramparčad...
Koliko je vremena prošlo između prijave krađe i zaključka da je kasno za obdukciju?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Rocker je napisao:

Mišljenja ?

Mislim da je to spin, kako se danas popularno kaze, radjenovih advokata, da bi malo popravili svoj polozaj u dijelu javnosti.
Naravno da se poligrafsko ispitivanje ne vrsi tako, i iskreno sumnjam da je taj poligrafista tako postupao.

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Lukac je to i rekao. Ljudi zive tu i dan dva nakon dogadjaja je bilo besmisleno praviti uvidjaj.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
The_new_Statesman je napisao:
Lukac je to i rekao. Ljudi zive tu i dan dva nakon dogadjaja je bilo besmisleno praviti uvidjaj.

Zašto besmisleno ?
Čak ni sad nije besmisleno.

Dce/02 je napisao:
Mislim da je to spin, kako se danas popularno kaze, radjenovih advokata, da bi malo popravili svoj polozaj u dijelu javnosti.
Naravno da se poligrafsko ispitivanje ne vrsi tako, i iskreno sumnjam da je taj poligrafista tako postupao.

Zašto bi oni baš na takav način popravljali svoj položaj, uz insinuacije da su sa Davidom bili u cuckold ili whatever odnosu ?
Spin zbog "popravljanja položaja" mi ne zvuči logično.
Inače, vrlo je vjerovatno da su im pitanja u tom kontekstu i postavljana, možda rutinski a možda i jer su osnovana, mi to ne znamo.

Vjerujem da policija ne otkriva informacije za koje misle da im mogu biti od pomoći.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
BeckaSkola je napisao:
dokazana Davidova narkomanija je nesto preko cega preci ne mogu i to je to nema dalje.

a dokazana pederastija?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2018, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
a ko se drogira i ima homoseksualne odnose je i ubica, tj. samoubica.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 933  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]