Bio sam prvi put na Trgu juče,pa da iznesem utiske..Uglavnom gradska raja,najviše žena,roditelja sa djecom...apsoluno najmanje stranačkih aktivista,bar ih ja znam skoro sve u glavu,sa ovih zajedničkih tribina SZP

..ne samo naše,već i iz NDP,PDP itd....Samo sam dvoje prepoznao...
Što se tiče okupljenih...čini mi se da je onaj prvi prsten oko Davora jako dobro uigran,jako malo spontan,i da se tu tačno zna kad i ko će reći pravda za Davida,ovo,ono...rekoše mi da su tu uglavnom restartovci..
Ostalih 99 % je potpuno opušteno,dođu ljudi,izraze protest,žaljenje za smrti mladog momka,nepovjerenje u institucije ili šta već....Jedino ono dizanje ruke mi se nešto nije složilo u glavi pa nisam ni učestvovao u tome

..ali to je neki ritual koji traje svih ovih 40+dana izgleda
Rekoh,masa mi djeluje toliko pitomo,da sam se baš pitao čega se vlast toliko preplašila i ucvikala..Čitam medije,i pitam se zašto samo trube o politizaciji,narandzastim revolucijama,stranim i federalnim službama,napadima na RS,ulici.....Al,dobro,vjerovatno zbog onog što kažu,karma je kučka....znaju na koji način su došli ulicom na vlast....a sad još i nema NATO tenkova Sfora da ih štite,pa možda zato i duvaju u hladno

..Ne bi me začudilo da u tom strahu žrtvuju Lukača ili još ponekoga...
Ali po onome što sam vidio juče,ove "ulice" se zaista ne trebaju plašiti....Skoro 70% su roditelji sa djecom,obični građani Banjaluke...
Uglavnom,drago mi je što sam otišao i iz prve ruke vidio kako to izgleda,da ne čitam samo po medijima...sad će teoriteričari zavjere reći "kud baš slučajno šlager na trgu kad i mektić"