banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 19:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 933  Sledeća

Kome vise vjerujete u vezi smrti Davida Dragicevica
Institucijama 66%  66%  [ 89 ]
Grupi Pravda za Davida 34%  34%  [ 46 ]
Ukupno glasova : 135
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2018, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ајде?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2018, 23:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Dejo: je napisao:
Ako je tijelo provelo 7 dana u vodi, zar ne bi vise istrulilo ili bi ga vise ostetile zivotinje koje tu zive (pacovi)?
Davor je rekao da tijelo uopste nije imalo smrad trulezi, a i na snimcima koji su objavljeni se vidi da je koza dosta ocuvana, osim sto je pozutila. Ok, druga obudkcija kaze 2-4 dana, sta je onda sa onih preostalih 3-5 dana?
Dalje, Davor kaze da on ni danas ne zna ko je tacno pronasao tijelo. Samo su ga zvali da dodje da bi identifikovao.
Sa onakvim povredama, koje, ok, nisu smrtonosne, ali da li bi osoba mogla normalno da se krece sa onakvim modricama po koljenima, po bubrezima i sa onom razderotinom na ruci, spominju se i povrede glave koje se ne vide jer ti snimci nisu objavljeni.

o ovome zaista nemam pojma,ako se meni obracas...nisam nesto ni pokusavao da se udubljujem u istrazivanja tragedije,jer nemam pristup nicemu osim sto procitam u medijima ili ovdje na forumu..

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2018, 23:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2018, 10:54
Ne obracam se direktno tebi, vec posto si pomenuo cinjenice, ovo su neke cinjenice koje se kose sa onim sto je u zvanicnoj prvobitnoj verziji policije.
U zadnje vrijeme Davor spominje i silovanje, ali ne znam da li to stoji u izvjestaju kao povrede analnog otvora jer mi i ne mozemo vidjeti kompletan izvjestaj sa obdukcije.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2018, 23:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Schlager je napisao:
a ako se nekim cudom rasplete,onda sam uvjeren da ce jedino vazno na ovih 119 stranica...i sveg pametovanja...stranackih ostrascenosti...koristoljublja...botovanja....pisanja "forumasi friendly postova...da ce jedino i odlucujuce biti ovo "ako mi se nesto desi veceras,kriv je taj i taj"!!

Prije će se taj rasplet desiti ako neko od njegovih drugova propjeva ili se nekim čudom desi malo veće dizanje optužnica za puštanje promet opojnih sredstava pa neko između ostalih rasvijetli i ovaj slučaj. Da je onaj konobar zasita kriv, lično bi ga ministar i predsjednik strpali u 'aps pred kamerama. Isto tako, da je zaista kriv ne bi niko morao da plasira laž kako je on sin ili bratanac od šefa policije te sam čvrsto ubijeđen da je taj lik nevin.

Ako ništa drugo, sve ovo je dobro poslužilo da se ne obraća pažnja na ovaj slučaj.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2018, 23:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ovako na prvu,sve sto si napisao ima smisla...ali posto ni ti ni ja ne znamo nista dublje,imas li bar pokusaj racionalnog objasnjenja da mi pojasnis zasto bi pokojnik napisao “ako mi se desi nesto,kriv je taj i taj”?...onako,cisto da mi se bar malo slozi u glavi...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2018, 23:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zato što je vjerovatno mislio da može izgubiti u tuči, ali u tom slučaju ne bi ostajao u centru već bi odmah taksijem otišao kući ili sa društvom pjehe ako ništa drugo.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Na onih nekoliko snimaka koji su dostupni - momak je uvijek sam. Ispred boske sreo par momaka, naravno ne znamo u kom kontekstu.

"Ako mi se nešto desi" je, moguće, širok pojam. Ako ga neko istuče, ocinkari, ako "padne", ako . . .

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 00:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Priča koju sam ja čuo od njegovih vršnjaka (plus minus dvije godine razlike) koji su ga znali je ta da jeste bio diler. Da li se htio povući ili ne, nisu znali. Ako se htio povući moguće je da su ga amaterski uklonili da ne bude potencijalni svjedok, ali kako dosad niko od mene nije tražio da dilujem.

David je imao jednu sličnost sa mojim bivšim komšom ('96 je ako se dobro sjećam) koji je upao u te vode, a sad je valjda utekao u Srbiju. Oboma roditelji razvedeni i obojica ostali živjeti sa ocem koji je zbog posla rijetko bio u kući.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Schlager je napisao:
.....nadam se da se zasad bar svi zajedno na ovoj temi mozemo slozit oko nepobitnih cinjenica...

da je momak problematicnog ponasanja nadjen mrtav u crivenoj...

da policija tvrdi da se ubio ili udavio u crkvenoj nakon pljacke....

da ima njegova poruka “ako mi se nesto desi,kriv je taj i taj”...
pri cemu ta poruka djeluje manje dramaticno jer nakon nje stoji”vidimo se sutra,pricacu ti”...

mogu li se stari forumasi bar oko ovih cinjenica slozit,ili ce i dalje neki lizat supak lukacu,culumu,dodiku,a drugi ovim slucajem “rusit” vlast,pricat kako je momak bio andjeo,pisat o life pubu i sl?...imamo li bar ovaj stepen konsenzusa koji napisah?

Sve je tako, uz napomenu da je policija tvrdila da je "nema indicija da se radi o krivičnom djelu"

Dodao bih na ovo i još par činjenica:

- Jedan patolog utvrdio da je tijelo provelo u vodi do sedam dana
- Drugi patolog utvrdio da je tijelo provelo u vodi od dva do četiri dana
- Policija nije forenzički obradila kuću koju je navodno opljačkao David (kažem navodno jer ako je ušao kroz otvorena balkonska vrata onda je u pitanju krađa, ne nasilna provala ili pljačka oružjem)
- Zbog propusta u tom slučaju Policija smijenila šefove i suspendovala inspektora
- Niko do sada nije ponudio nikakve dokaze da je David ubijen/udavljen pa ni motiv - dakle i dalje policija nema nikakvih indicija ni motiva - bez motiva se nema šta istraživati

Da dopunim listu još jednom potvrđenom informacijom,

- Pronađen je Davidov telefon (Lukač kaže tako):
https://youtu.be/uGfXvZstjRQ?t=821

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 00:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Apr 2018, 05:10
Istina,kao sto ranije rekoh da poznajem rijeke kad te bujica,ponese,tesko ces se zaustaviti jer je klizavo,ne treba ti puno pa da se ugusis,stavio sam ranije sliku iznad kruznog toka,gdje uopste nema ograde s jedne strane,tu je lako se mogo okliznuti pa upasti a mogo ga je neko i gurnuti al to ce biti jako tesko dokazati,dovoljno sledja da ga je neko gurnuo,neko u koga je imo povjerenja,ako je imo motiv zato,osveta a opet pokojnik je znao s kim se zamjerio i ne odlucuju se ljudi tako lako na ubistvo.Neko ga je mogo onesvjestit pa bacit takodje da izgleda ko nesretan slucaj.Da su ga vukli po gradu od centra gdje ga snimila kamera sa Boske,da bi prosli ulicom pored trznice ili s druge strane pored soping centra neko bi moro vidjet suvise je okolo,ako sam nije tamo osao po dogovoru,tamo na Dolcu pored groblja jest pustos.Logicno da bi isli stepenicama preko trznice ili prema omladinskom centru,opet tu bi bili primjefeni.Mozda je imo zadatak iz one kuce uzeti one stvari,ali tesko je mogao uci kroz balkon,jedino ako je bio otvorenih vrata al ko bi po toj zimi drzao otvorena balkonska vrata :D a znamo obicno se nemoze s balkona uci ako su vrata zatvorena jer su kvake samo unutra.E sad dali je razbio prozor,neznam,al onda biga vjerovatno culi oni ukucani.Zato su mu trebali kljucevi,neko mu je dao kljuceve vjerovatno,ostaje pitanje sto ih je ponio sa sobom,mozda je taj kome su bili dostupni kljucevi moro da ih vrati kako nebi na njega sumnjali,a ljudi su prijavili kradju onda ako im je vjerovat, rekli bi da je uzeo kaptop da popravi pa mu se poslje desio nesretan slucaj.Ako je bio ovisnik i trebala mu droga,takvi su spremni na Sve da bi donje dosli,a droga nije jeftina,za gram treba brdo para.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 00:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:

Da dopunim listu još jednom potvrđenom informacijom,

- Pronađen je Davidov telefon (Lukač kaže tako):
https://youtu.be/uGfXvZstjRQ?t=821

S obzirom da je bio plastikaner koji je nekoliko dana bio u vodi bojim se da od spašavanja poruka nema ništa. :(

@Kopernikus
Vutra nije skupa. Ne konzumiram istu već se oslanjam na reportažu iz novina gdje su naveli cjenovnik.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 01:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve dok nije fizički uništen podaci se mogu isčitati.

Proguglaj "forensic chip off method". Telefon se može popraviti čak i ako je korodirala matična, postoji procedura za prebacivanje potrebnih čipova na drugu ploču.
Jedini problem može biti ako je u pitanju UFS chip ili noviji telefon sa 6.0+ android verzijom kod kojih je userdata po defaultu enkriptovan pa ako ne znaju password do podataka se ne može doći bez dodatne opreme (koju naša policija već ima). Čak i da oni nemaju takvu opremu, postoje specijalizovane agencije koje imaju i za naknadu odrađuju takve slučajeve.

https://i.imgur.com/KkUQKFA.jpg

Na ovom screenshotu je parsiran sadržaj memorijskog čipa iz jednog takvog telefona.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 05:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Mar 2018, 19:26
ssaassaa je napisao:
Citam da Karan ne posjeduje licencu za rad Komore doktora medicine RS. Da je nevjerovatno da on uopste moze da radi bez toga. Sad ne razumijem se bas puno oko toga, da li moze da radi i da li su njegovi nalazi validni?

moze raditi jer je na listi stalnih sudskih vjestaka, Karan je vrhunski strucnjak, e sad sto je imao grijehe u mladosti jbg...jedini je normalno pricao na konferenciji za novinare,mada mu tamo nije bilo mjesto..

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 06:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Apr 2018, 11:01
"Neki kazu da je htio da se osamostali
neki nisu nista rekli, ili nisu znali
u kuci gori svijeca pored ikone
ali ja, ne vjerujem nikome."

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
Schlager je napisao:
...zasad bar svi zajedno na ovoj temi mozemo slozit oko nepobitnih cinjenica...da je momak problematicnog ponasanja nadjen mrtav u crivenoj....da policija tvrdi da se ubio ili udavio u crkvenoj nakon pljacke....da ima njegova poruka “ako mi se nesto desi,kriv je taj i taj”...pri cemu ta poruka djeluje manje dramaticno jer nakon nje stoji”vidimo se sutra,pricacu ti”...mogu li se stari forumasi bar oko ovih cinjenica slozit,ili ce i dalje neki lizat supak lukacu,culumu,dodiku,kaceci svaku i najvecu glupost sa FB,a drugi ovim slucajem “rusit” vlast,pricat kako je momak bio andjeo,pisat o life pubu i sl?...imamo li bar ovaj stepen konsenzusa koji napisah?

Citiraj:
mogu li se stari forumasi
mogu i "mladi", pod uslovom da se pojmovi star i mlad odnose na broj postova na ovom forumu.

pritom, ne bih se složio da iščuđavanje nad izvijesnim bizarnostima automatski podrazumijeva "lizanje šupka" (s jedne) ili "rušenje vlasti" (s druge strane). rekao bih da ima tu izvijesnih nijansi.

potpiši i - ti i ja imamo konsenzus. :-D

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 13:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
Da li je to MSD poslao ekipu, u boj junaci ? Gradiška ili Banjaluka ? Pozdravite nam Rajkana i Tukića.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
pitaš tačno koga?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 14:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Mar 2018, 06:49
Citam i ne nogu vjerovati da se pojedinci ovde sprdaju sa ovim slucajem Davida i njegovoj jadnog oca koji se bori protiv bagra.
DRUGA STVAR ima li jos ljudi u REPUBLICI SRPSKOJ da vjeruje ovoj nasoj policiji ???
To je sramota da se tuzilastvo i policija tako odnose ..
uvidjaj opljackane kuce traje 10 minuta...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Ima li jos botova??

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2018, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nijeposteno je napisao:
Citam i ne nogu vjerovati da se pojedinci ovde sprdaju sa ovim slucajem Davida i njegovoj jadnog oca koji se bori protiv bagra.
DRUGA STVAR ima li jos ljudi u REPUBLICI SRPSKOJ da vjeruje ovoj nasoj policiji ???
To je sramota da se tuzilastvo i policija tako odnose ..
uvidjaj opljackane kuce traje 10 minuta...

Ovo je prvi post.
Nakon toga sljedi post u kom on "ima informacije od jednog iz policije kako je sve ovo zataškavanje"

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 933  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]