banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 933  Sledeća

Kome vise vjerujete u vezi smrti Davida Dragicevica
Institucijama 66%  66%  [ 89 ]
Grupi Pravda za Davida 34%  34%  [ 46 ]
Ukupno glasova : 135
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2018, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Isuse Bože... pa čitajući sve teorije o ovom slučaju dođem lako do zaključka da sam ja super normalan

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2018, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
A to dosta toga govori.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2018, 21:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Prvo, ko su sad ova tri Ćuluma: Strahinja, Nikola i Filip?

Drugo, nigdje nije dokazano da je druga obdukcija tačna, a prva nije. Obdukcije se ne slažu u nekim stvarima, ali i jedna i druga mogu biti netačne.

Nemojte pisati stvari koje su neistine i špekulacije, apsolutno ne pomažete već samo širite histeriju...

Nedostatak USB-a se, dakle, možda može objasniti tako što ga je policija izuzela odmah sa mjesta pronalaska tijela...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2018, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Sve stoji ali zašto je policija izjavila da je druga obdukcija potvrdila prvu ,a vrijeme smrti se značajno za ovaj slučaj razlikuje? Sto su to uradili? Ili bolje reći zašto su ignorisali vrijeme smrti u drugoj obdukciju?Kao da su namjerno iznjeli samo ono što njima odgovara,a to da je smrt nastupila utapanjem, a ovo drugo jako bitno sakrili. Evo te izjave:
http://www.rtvbn.com/3901907/nova-obduk ... dila-staru

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2018, 22:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Revolt BL: Dok su "ovi" na vlasti nema pravde ni za koga!

ponedjeljak, 09 April 2018 07:14 Add new comment veličina slova smanji slova povećaj slova Objavljeno u Društvo Printaj E-pošta
Revolt BL: Dok su "ovi" na vlasti nema pravde ni za koga!
Na fasadi Katoličke gimnazije u centru Banjaluke jutros je osvanuo grafit kojim pokret Revolt podsjeća na nerazjašnjena ubistva u Republici Srpskoj u protekle dvije decenije.

- Povodom tragične smrti Davida Dragičevića, želimo podsjetiti javnost da se u Republici Srpskoj poslednjih 10-15 godina dogodilo na desetine nerazjašnjenih ubistava i sumnjivih samoubistava.

Podsjećamo, jedno od najbrutalnijih je ubistvo Milana Vukelića. Pokojni Vukelić je javno govorio da mu prijeti građevinska mafija, a ni nakon 11 godina nema sudskog epiloga
.

Ne mislimo da je naša policija nesposobna, već da su im ruke vezane od strane politike i političara, i zato: DOK SU OVI NA VLASTI NEMA PRAVDE ZA DAVIDA, ILI BILO KOGA. SJETITE SE OVIH RIJEČI NA IZBORIMA 7. OKTOBRA!

Porodici Dragičević, rodbini i prijateljima, naše iskreno saučešće, navodi u propratnom mejlu Revolt BL.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2018, 22:52 
Veteran
Veteran

Vlast ima razlog da se plaši istine

Svako veče u 18:00 sati na Trgu Krajine u Banjaluci stotine okupljenih građana zajedno sa roditeljima nastradalog mladića Davida Dragičevića traže "Pravdu za Davida". Pravde nema, niti je može biti jer jedan je mladi život ugašen, ali odgovora na pitanje ko je i zašto ugasio jedan život mora biti i na njemu se mora istrajati!

Vijesti Republika Srpska Srijeda, 11.04.2018. | 10:00

Nakon što je javnost imala priliku vidjeti i službeni dokumemt iz koga se jasno vidi da je Davidova smrt bila nasilna, nameće se i dalje i prije svega ključno pitanje, zašto su zvaničnici Policije Republike Srpske, od trenutka pronalaska unakaženog tijela ovog mladog čovjeka, plasirali potpuno drugačije informacije i njegovu smrt pokušali predstaviti ili kao tragičan slučaj ili kao samoubistvo? Teško se oteti utisku da je nekome u vrhu MUP-a RS, mnogo bilo stalo da se slučaj što prije okonča, zataška i zaboravi.

Upravo takvo ponašanje policije pa i samog vrha RS (u priču se umiješao i sam Milorad Dodik), me podsjeća na ponašanje policijske i političke vrhuške u vrijeme nakon ubistva Milana Vukelića 06. novembra 2007. godine.

Milana Vukelića, inžinjera i sudskog vještaka građevinske struke, koji je javno progovorio o sprezi vlasti i građevinske mafije u Banjaluci, su prije ubistva pokušali kriminalizovati. U tom prljavom poslu ulogu su imali tadašnji policijski vrh i pojedini režimski mediji. Jedan banjalučki dnevni list je otišao toliko daleko da su ga nekoliko dana prije nego je ubijen optužili da je podmetnuo požar pod jedno auto.

U tekstu u kome je takva laž iznesena nije bilo ni njegove, a ni izjave policije, pa ni oštećene strane. Demanti koji je uputio nikada nije objavljen. Policija mu je pretresala stan i tražila oružje jer je, navodno nekome prijetio, a ustvari je prijećeno njemu. Prijetili su mu visoki funkcioneri MUP-a u sjedištu tog Ministarstva, u čijoj neposrednoj blizini je i ubijen. Prijetila su mu i druga poznata i nepoznata lica. Te prijetnje je prijavio policiji, zaštitu nije dobio. Lica koja su mu prijetila nisu pronađena i saslušana ni nakon što je ubijen.

Nastavili su da ga kriminalizuju nakon smrti šireći gnusne laži o njemu i pokušavajući kao razloge njegovog ubistva plasirati neke bizarne izmišljotine koje su lako pale u vodu.

Sve to je odvlačilo istragu u stranu, na kojoj je na kraju sve zataškano, pa nalogodavci i izvršioci toga zločina ni danas nakon više od deset godina nisu privedeni pred lice pravde.

Po sličnom modelu, Davida Dragičevića su nakon smrti pokušali proglasiti kriminalcem, razbojnikom koji je opljačkao neku kuću. Prikazivali su čak i snimke video nadzora ispred te kuće kao dokaz. Na tim snimcima niko nije vidio Davida, a sam direktor policije je nakon nekoliko dana priznao da iz navodno opljačkane kuće nisu ni otisci uzeti.

Tvrdili su da je Davidova smrt bila zadesna, da se slučajno utopio, prikrivali su rane i uboje na njegovom tijelu…

U plasiranju laži, ili bar prećutkivanju istine, što dođe na isto, opet je učestvovao i dio medija, onih režimskih.

Laž je ipak brzo razotkrivena i laži visokih policijskih funkcionera su do te mjere razobličene, da u njih više niko ne vjeruje.

I to je veliki korak ka istini i "Pravdi za Davida". Ali samo korak, istinu tek treba razotkriti. Nažalost, lažovi na čelu policije RS još uvijek bez trunke stida sjede na svojim pozicijima.

Korak ka istini je napravljan zahvaljući prije svega građanima koji su odlučili, skupili hrabrosti da javno na trgovima i ulicama traže istinu.

Drugačije je bilo nakon ubistva Milana Vukelića. Niko nije izašao na ulicu da traži "Pravdu za Milana". Medijski mrak je tada bio mnogo gušći, pa i oni koji bi imali hrabrosti da traže istinu nisu imali nikakve informacije. Milan Vukelić je ubijen jakom eksplozivnom napravom koja je aktivirana ispod njegovog automobila, par stotina metara od sjedišta MUP-a RS. Dva lica koja su bili sa njim u autu su teško ranjena. Sve je ličilo na terotistički čin. Dnevne novine su ovu vijest objavljivale u "crnoj hronici". Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo je izjavio da on "ne komentariše pojedinačne slučajeve", ubistva. Milorad Dodik se oglasio nekoliko mjeseci poslije tek da bi ustvrdio da "niko od članova i simpatizera" SNSD-a nije počinio to ubistvo.

Ovaj put Dodik je posjetio porodicu nastradalog Davida. Obećao, šta je već obećao… Na obećanjima je i ostalo, ali ipak ih je posjetio. Bio je i na sahrani.

O čemu sve to govori?

Moćni Dodikov režim, nije više tako moćan. Plaši ga sud javnosti, naroda koji hoće istinu. Drhti pred zahtjevima za istinom, koje svako veče upućuje nekoliko stotina građana sa Trga Krajine i po par desetina ljudi koliko se okupi u manjim mjestima.

Šta bi tek bilo da se na Trgu Krajine okupi nekoliko hiljada građana? Bez političkih zahtjeva. Samo da traže "Pravdu za Davida", istinu, ko je ubio Milana Vukelića, ko je vozio audi kojim je ubijen Nikola Đurović?

Zašto vlast drhti pred zahtjevom javnosti da se na ova pitanja daju odgovori, a drhti više nego i onda kada se govori o korupciji i kriminalu vlasti teškom stotinama miliona maraka?

Očito postoji debeo razlog za to. I nije u pitanju samo izborna godina, bili su izbori i ranije, a ovakvi zločini su zataškavani uz policijsko "istraga je u toku". Sada je u toku nešto mnogo, mnogo jače i to se ne može i ne smije zaustaviti.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2018, 23:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
@korisnik
Vidim ja da se Dragičevićeva smrt pokušava pretvoriti u političko ubistvo iza koga se krije SNSD. Nema tu nikakve borbe za istinu i pravdu i samo mi nije jasno kako ti se da pisati tolike postove.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2018, 23:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
ssaassaa je napisao:
Sve stoji ali zašto je policija izjavila da je druga obdukcija potvrdila prvu ,a vrijeme smrti se značajno za ovaj slučaj razlikuje? Sto su to uradili? Ili bolje reći zašto su ignorisali vrijeme smrti u drugoj obdukciju?Kao da su namjerno iznjeli samo ono što njima odgovara,a to da je smrt nastupila utapanjem, a ovo drugo jako bitno sakrili. Evo te izjave:

Možda su se opet konsultovali sa patolozima i zaključili da je vrijeme smrti moglo biti i ranije, a ne 2 do 4 dana prije pronalaska tijela, zbog kao sto je neko spomenuo niskih temperatura.

Možda ima još nekih dokumenata u koje trenutno nemamo uvid.

Možda je policiji bio brži jezik od pameti.

Možda policija ipak prikriva ubistvo.

Poenta je da ne treba trčati pred rudu, nemamo dovoljno informacija i to treba imati na umu. Do juče i ovaj patolog sa VMA nije valjao, jer je i on korumpirani zlikovac koji sarađuje sa policijom. Barem je javnost tako pisala. Sad evo svi se kunu u njega...

To ti samo govori koliko ljudi nisu objektivni, nego iz svega biraju samo ono što im se sviđa i to prilagođavaju svojoj istini.

Sačekajte još malo, treba nam još detalja...

Sad su se pojavila 3 Ćuluma i Rađen.
Ako otac proziva Rađena, ipak izgleda da je David imao veze sa tom kućom. Da li to znači da ona priča o masovnom prebijanju kod Tržnice pada u vodu?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 02:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ova okupljanja su sviranje qrcu, 20.5.2012. zbog nečije nemarnosti u jednom danu izginula je omladina.

Slika

Ništa nije urađeno da se kakva takva pravda zadovolji. Slučaj jasan kao dan.

Pa će se neki pitati za par godina a zbog čega mi ono uopšte protestovašmo.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 06:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
super_koza je napisao:
ssaassaa je napisao:

Možda su se opet konsultovali sa patolozima i zaključili da je vrijeme smrti moglo biti i ranije, a ne 2 do 4 dana prije pronalaska tijela, zbog kao sto je neko spomenuo niskih temperatura.

Možda ima još nekih dokumenata u koje trenutno nemamo uvid.

Možda je policiji bio brži jezik od pameti.

Možda policija ipak prikriva ubistvo.

Poenta je da ne treba trčati pred rudu, nemamo dovoljno informacija i to treba imati na umu. Do juče i ovaj patolog sa VMA nije valjao, jer je i on korumpirani zlikovac koji sarađuje sa policijom. Barem je javnost tako pisala. Sad evo svi se kunu u njega...

To ti samo govori koliko ljudi nisu objektivni, nego iz svega biraju samo ono što im se sviđa i to prilagođavaju svojoj istini.

Sačekajte još malo, treba nam još detalja...

Sad su se pojavila 3 Ćuluma i Rađen.
Ako otac proziva Rađena, ipak izgleda da je David imao veze sa tom kućom. Da li to znači da ona priča o masovnom prebijanju kod Tržnice pada u vodu?

Nisam ni jednog trenutka rekao da ne valja ni jedan ni drugi patolog.Samo kažem da ove dvije obdukcije nisu iste što se tiče vremena smrti ,a da policija iz nekog razloga to nije saopštila. Ne razumijes za kuću , možda otac misli da je sve namjesteno u toj kući što se tiče onih snimaka pa vlasnici sute. Iz neke perspektive ako vlasnici kažu da je namješteno sve , onda priča policije pada u vodu. Zato i kaže da su saučesnici oni koji prikrivaju zločin ili zataškavaju.
Ako je slucaj cist sto tuzioc vise jednom ne zatvori slučaj?

Mislim da se sve traljavo radi i time dopustaju ovim lesinarima da zaraduju političke poene na ovom.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 20:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
super_koza je napisao:
Nemojte pisati stvari koje su neistine i špekulacije, apsolutno ne pomažete već samo širite histeriju...

Narod ko narod, sto ljudi pa i sto teorija i nije se tome cuditi, narod je zeljan senzacija pa svasta pise ali time ne nanose neku stetu a jedine ozbiljne spekulacije u vezi ovog slucaja je iznjela policija. Kako to treba ide sa ovom drugom obdukcijom...dali je policija sad duzna ponovo ispitati slucaj ili se jednostavno mogu drzati prve obdukcije ?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 20:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Mar 2018, 22:21
Znate sta ja mislim ?
Da ovo iskoristimo kao priliku da se promjeni vlast i da probamo ici na bolje.
Da dodju ljudi sa idejama, mladi i puni zivota ako ih ovde ima a ove uhjebe da posaljemo u pizdu materinu

Mislim da je ovo zlatna prilika i bili bi degenerici da ovo ne iskoristimo, ako poslje ovog ne bude promjena, onda zasluzujemo da nam ovako bude jos 1000 godina.

Ja vec par dana idem na okupljanja.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Sto se toga tice mozete svi u Vrbas

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
tri noza u ledja je napisao:
Znate sta ja mislim ?
Da dodju ljudi sa idejama, mladi i puni zivota ako ih ovde ima a ove uhjebe da posaljemo u pizdu materinu

Mislim da je ovo zlatna prilika i bili bi degenerici da ovo ne iskoristimo, ako poslje ovog ne bude promjena, onda zasluzujemo da nam ovako bude jos 1000 godina.

Zbog idiota koji u ovoj tragediji vide politiku i jesmo u qrcu kakvom jesmo.. Pocevsi od Blagica i ostalih koji su Davidovu smrt iskoristili u politicke svrhe.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 21:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
tri noza u ledja je napisao:
Znate sta ja mislim ?

Al me dobro nasmija sa ovim revolucionarnim govorom

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 21:21 
Veteran
Veteran

Dio Policije u službi Egzekutora

piše: Slobodan Vasković

Najviši nivo policijskih funkcionera (ministar unutrašnjih poslova, direktor Policije, načelnik Uprave za organizovani kriminal) koji su pokušali zataškati ubistvo Davida Dragičevića svjedoči da je, samom tom činjenicom, dio MUP-a RS, njegov Vrh, saučesnik u Likvidaciji Davida Dragičevića.

Zašto?

Zato što su (pojedini) pripadnici policije, izvan svake razumne sumnje, involvirani u Ubistvo Davida Dragičevića na jedan od sledećih načina:

-Učestvovali su direktno u Ubistvu i njegovom prikrivanju: Tako što su Oteli, Prebili gotovo do smrti, potom udavili Davida Dragičevića i njegovo tijelo bacili u rijeku Crkvena u periodu od 18.03. - 24.03. ove godine; Pri tom su vrijeme dok je trajala potraga za njim iskoristili za namještanje dokaza, kako bi se režirana scena “istražila”;

-Učestvovali su u Prikrivanju Ubistva tako što su, nakon što je Davida prebila Grupa NN lica, pretučenog odvezli sa mjesta premlaćivanja, držali ga živog, zatim rmtvog, u periodu od 18.03.-24.03., da bi njegovo tijelo bacili u rijeku Crkvena; Pri tom su vrijeme dok je trajala potraga za njim iskoristili za namještanje dokaza, kako bi se režirana scena “istražila”;

-Zato što su Režirali “mjesto zločina” kako bi mogli tvrditi da je smrt zadesna ili suicid, a sve u cilju prikrivanja stvarnih Ubica, koje su poznate pripadnicima policije i koje oni štite iz razloga koji mogu biti u dijapazonu od “zajedničke saradnje” do “člana poznate porodice”.

-Konferencija za novinare na kojoj Darko Ilić kriminalizuje Davida i, istovremeno, proglašava njegovu smrt zadesnom, ide u prilog tome da su pripadnici policije (pojedinci) učestvovali ili u likvidaciji ili u njenom prikrivanju.

Bilo je logično da pres održi Uprava policije Banjaluka, ali nije.

Bilo je logično da istragu ubistva vodi Uprava policije Banjaluke, ali ne vodi.

-Šta je u toj istrazi imao da traži načelnik Uprave za organizovani kriminal, ako je David Dragičević, kako je upravo Ilić ustvrdio, imao tek jednu zabilježenu tuču?

Ilić u toj istrazi nije imao šta da traži, sem u slučaju da je Lično zainteresovan za nju iz Razloga, koji nemaju nikakve veze sa službenim policijskim poslovima. Zbog toga bi se, između ostalog, trebalo istražiti kakve veze Ilić ima sa Ć.F. i vlasnicima kuće na Laušu.

-Ilićeve tvrdnje o “zadesnoj smrti” je na samom presu demantovao patolog Željko Karan, ali su ih, naknadno, potvrdili Dragan Lukač i Darko Ćulum!!!

Ustvrdili su da “nema elemenata krivičnog djela”, iako istraga nije bila ni završena. Preciznije, nije ni počela; Bar ne kako treba! Ali jeste Režirana Istraga bila uveliko u toku!!!

-MUP RS duboko kompromituje i zahtjev Dragana Lukača Želimiru Lepiru da se slučaj “smrti Davida” proglasi samoubistvom; To je dodatna potvrda učešća policije, a ne samo zataškavanja zlodjela nekih NN lica.

-Lepir je odbio Lukačev zahtjev, primarno, jer nije želio svu odgovornost preuzeti na Tužilaštvo koje vodi, posebno ne odijum javnosti.

-Ćutanje MUP-a RS nakon svih događaja svjedoči da oni znaju odgovore, ne žele da ih daju, jer nastavljaju da rade na zataškavanju. To potvrđuje činjenica da istragu i dalje vodi Ilić.

-Na ovaj način MUP RS, njegovi vodeći ljudi, se, trenutno, skrivaju iza Okružnog tužilaštva, vjerujući da će protok vremena “pojesti” bunt porodice Dragičević i javnosti, oni ostati netaknuti na svojim pozicijama, a Ubice na slobodi.

Nejako Tužilaštvo još nije zvanično okarakterisalo smrt Davida kao Ubistvo
-Nezvanične informacije iz Okružnog tužilaštva svjedoče da oni slučaj tretiraju kao Ubistvo, ali zvanično to nisu saopštili.

Uputio sam im pitanje da precizno odgovore “da li se istraga o smrti Davida Dragičevića vodi kao istraga o ubistvu ili ima drugačiju kvalifikaciju”?

Dobio sam odgovor da Tim tužilaca vodi istragu… (vidi sliku), ali karakterizacije slučaja nije bilo u odgovoru Tužilaštva!!!

-Takav odgovor ne uliva povjerenje da Tužilaštvo, najblaže rečeno, ima dovoljno snage da cijeli slučaj iznese do kraja.

Volio bih da je drugačije, ali činjenica da još uvijek nisu Zvanično Okvalifikovali Slučaj svjedoči o nedovoljnoj spremnosti da se uhvate u koštac sa svim aspektima; Posebno da se sukobe sa Vrhom MUP-a RS, jer bi zvanična karakterizacija istrage da je do smrti Davida Dragičevića došlo Ubistvom po automatizmu srušila Vrh MUP-a RS.

-Nezvanično, Tužioci su bili u ulici Velimira Janjetovića Janje, iza Kuće i konstatovali (na licu mjesta) da David nikako tu nije mogao upasti u Crkvenu. Čak ni u najnesretnijem sticaju okolnosti, već da je mogao samo Biti Bačen u vodu.

-Nezvanično, iz tog Tužilaštva stižu informacije da je u ulici Velibora Janjetovića Janje, 18.03., oko četiri časa ujutro, “bilo vikanja, tuče, pljuska vode”?!

-To vrijeme se, gotovo, pa idealno, poklapa sa Vremenom Smrti koje je saopštio Željko Karan (18.03. u 4 časa ujutro)?!!! Nikako sa Vremenom Smrti koje je saopštio doktor Ivica Milosavljević (Vrijeme smrti između 20.03. i 22.03.).

Ako bi se Karanov nalaz (toliko sumnjivo preprecizan u određivanju sata i datuma Vremena smrti i toliko nesumnjivo neprecizan u svim drugim elementima) uzeo kao relevantan - onda sve Djeluje “lako rješivo”, ali se ne rješava!

Zašto? Zato što treba obrazložiti kako se David našao u to vrijeme iza te Kuće; Kako su ga našli Oni koji su ga fizički demolirali, pa potom bacili u rijeku, gdje se on udavio, kada je ta ulica poprilično zavučena?!

Posebno je to teško/NEMOGUĆE obrazložiti u situaciji kada se sa sigurnošću zna da David nije izišao iz Kuće u toj ulici u 03 časa i 42 minuta, 18.03.o.g., kako je to tvrdio Ilić!

Izišlo je Drugo Lice, koje je, tu nema dileme, ili Saučesnik u prikrivanju Ubistva ili Saučesnik u Ubistvu!!!

Vrećo
-Sve navedene nezvanične informacije iz Tužilaštva više djeluju kao priprema za “Smještanje Ubistva” nekom ko će biti određen za “Žrtvenog Jarca”, nego kao Temeljna Istraga! Budući da navedene informacije nisu zvanične (iako jesu tačne), treba pomno pratiti šta Tužilaštvo radi i u kom pravcu ide. Posebno će biti interesantno njihovo obraćanje javnosti; “Uskoro”, kako su naveli u odgovoru.

-Postupajući tužilac je Dalibor Vrećo (iako su iz Tužilaštva naveli da radi Tim Tužilaca), što je činjenica koja može samo da onespokoji javnost, nikako da je ohrabri da će Ubistvo biti razriješeno. Onespokojava i ako radi Tim Tužilaca, a Vrećo je u tom Timu!

-Vrećo je “daljinski” Miodraga Bajića, šefa Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

-Vrećo je godinama zajedno radio sa Ilićem u nekadašnjem Specijalnom tužilaštvu RS, a šef im je obojici bio Bajić. Bajić i Ilić su u odličnim odnosima.

-Vrećo ima decenijsku istoriju “odnosa sa Ilićem” i upravo zbog te “istorije odnosa” bilo bi od njega najpoštenije da se sam povuče iz istrage.

MUP RS, sa vodećom garniturom Lukač-Ćulum-Ilić će teško dozvoliti pronalaženje, posebno procesuiranje, Ubica; Maksimalno će dozvoliti “Žrtvenog Jarca”; Upravo zbog toga se treba nastaviti boriti za Istinu o tome Ko je Ubio Davida Dragičevića; I ta bitka mora biti sve jača!!! Jer, NIKO više nije siguran!

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 21:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Gazda1970 je napisao:
Zbog idiota koji u ovoj tragediji vide politiku i jesmo u qrcu kakvom jesmo.. Pocevsi od Blagica i ostalih koji su Davidovu smrt iskoristili u politicke svrhe.

Vidis ja opet mislim da mi jesmo u qurcu zato sto je narod glup i suti na sve...svi bi nesto mjenjali ali da prodje mimo njih.
Da u ovoj drzavi postoji ikakva alternativa ovima koji je sad vode ja bi bio u prvim redovima za njihovu smjenu ali ruku na srce u opoziciji je sve jadov do jadova.
Po evropi kad radnika zakines za sitnicu imas strajk koji paralise minimum aerodrom dok ovde imas nevidjenu korupciju,samovolju,bahatost, dobro zive ovi na poziciji i malo losije ovi iz opozicije i zivi par posto tajkuna koji su uglavnom povezani sa vlastima i tako dobijaju milionske poslove dok narod jedva prezivljava pa godinama i ubijaju gradjane i vecina suti a kad manjina digne glas ona vecina samo sto ga ne spali na lomaci.
Drugim rijecima, kakav narod...takva vlast.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Narod je stoka!

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 22:33 
Veteran
Veteran

Davor Dragičević: Tražiću pomoć od institucija BIH

petak, 13 April 2018 17:20

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida istakao da su monstrumi u tužilaštvu i MUP u RS, dodavši kako ipak i tamo ima poštenih ljudi.

Nikola Ćulum je došao i rekao da nije kriv i da ce se boriti za pravdu sa ostalima, na opšte oduševljenje prisutnih.

"Sada kada imamo sve niko nas ne zove, ni patolog Željko Karan, ni Dalibor Vrećo, tužilac koji nije dao dokumentaciju", poručio je ožalošćeni otac sa banjalučkog Trga Krajine, gdje je i danas održano okupljanje pod motom “Pravda za Davida”.

Istakao da će se od ponedeljka putevi razići i da će se obratiti institucijama BiH “kada naše ne rade ništa”.

"Samo da znate i mi imamo neku granicu strpljenja jer smo ljudi za razliku od vas", poručio je Dragičević.

Rekao da su ga zvali i pitali ima li oružje, te upitao gdje je saopštenje za porodicu.

"Vi ste monstruozne ubice mog i našeg Davida! Gdje su ljudi iz kuće koja je navodno opljačkana, juče su opet bili u tužilaštvu. Borio sam se za ovu državu, a država mi ubija dijete", kazao je Dragičević.

Zahvalio se svima što njega i suprugu čine ponosnijim nego ikad.

Pročitano je par anonimnih pisama građana kojima je pružena podrška porodici mladića čije okolnosti smrti ni danas nisu poznate javnosti.

Čini se da je broj ljudi koji su se danas okupili na glavnom trgu u Banjaluci veći nego ranijih danas. “Pravdu za Davida” tražilo je nekoliko stotina građana, za razliku od proteklih dana, kada je bilo 100 do 200 ljudi.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 23:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
korisnik je napisao:
petak, 13 April 2018 17:20

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida istakao da su monstrumi u tužilaštvu i MUP u RS, dodavši kako ipak i tamo ima poštenih ljudi.

Nikola Ćulum je došao i rekao da nije kriv i da ce se boriti za pravdu sa ostalima, na opšte oduševljenje prisutnih.

Znači, prvo optuženi za koga je Blagić govorio da je ubica i rođak direktora policije nije linčovan na licu mjesta već je došlo do oduševljenja mase. Svašta. Što se institucija BiH tiče, teško da mogu pomoći u rasvjetljavanju ovog slučaja s obzirom da su korumpiraniji od svojih entitetskih kolega.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 933  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]