Sve je u prirodi (stvoreno da bude) povezano, sve je međuzavisno, i sve kad funkcioniše u originalnim parametrima radi kao sat. A pošto neduhovni ljudi unose disbalans iz svojih materijanih interesa to se odražava na sve ostalo.
Treba vratiti balans u Silu
Mislim da je prelijepa pjesma Michael Jacksona "Earth Song", veoma snažna, a spot je isto fenomenalan iako uopšte ne volim muzičke spotove. Ko nije čuo tu pjesmu predlažem da je nabavi, kao i tekst pjesme pa da vidi o čemu se radi.
A u skladu sa svim tim je i ono pismo indijanskog poglavice o kojem je ovde otvorena poseba tema. Sve to govori o istom.
Pročitao sam u jednom tekstu jednog duhovnog bračnog para ovo:
"nema ekologije ljudske sredine bez ekologije ljudske svijesti"
Sve se zasniva na tome. Treba raditi na uzrocima ovakvog stanja a ne posljedicama. Treba raditi na ljudima. Nije poenta da ideš za nekim ko baca opuške na ulici i čistiš za njih, prava stvar je u tome da je on
sam svjestan da nije dobro da baca opuške (ili bilo šta drugo) na ulicu i da to onda ne radi. Kada bi ljudi rado i svojevoljno radili na oplemenjivanju svoje svijesti stvari bi se počele mijenjati na bolje.
No ja lično ne vjerujem da će do ozbiljnije pozitivne promjene ljudske svijesti doći bez neke velike i bombastične intervencije
sa strane. A u tu (skoru) intervenciju vjerujem. Opet čitam predviđanja kojih ima dosta i sa raznih strana a koja upućuju na istu godinu - 2012 (ili blisko tome). Drvene Maje su upućivale u svojim kalendarima na tu godinu i to se zna. Nedavni kompleksni predivni crtežu žitu u Engleskoj je isto uputio na tu godinu (ima ponešto o tome ovde na temi o crtežima u žitu). A u zadnje vrijeme Tibetanski monasi upućuju na tu godinu, s tim da oni kažu nešto dosta zanimljivo. Uobičajeno je da se u medijima i senzacionalističkim časopisima priča o nekom kraju svijeta, samouništenju i slično. Kao što i ja vjerujem ovi Tibetanski monasi kažu da do uništenja svijeta neće doći ali da će se do 2012. godine doći vrlo blizu tome jer sami ljudi idu ka tome, s tim da će se tada odigrati neka velika intervencija "odozgo", intervencija nezemaljskih sila.
"Napominju da će tek posle 2012. naša civilizacija napokon razumjeti da je dalji razvoj nauke i tehnologije u duhovnosti, a ne u materijatističkoj fizici i hemiji. Tada će tehnologija krenuti drugim smjerom: ljudi će istraživati suštinu duhovnosti, vezu između tijela i duše, više će izučavati reinkarnaciju, ali i na drugi način sagledati činjenicu da smo povezani jedni s drugima i svi zajedno - dio Boga."
Priča se i da se pod nezemaljskim silama ovde misli i na vanzemaljce. Vidjećemo. Ono što je sigurno je da bi nam trebalo nešto bombastično da nas vrati na pravi put. Bez toga mislim da nema mnogo nade jer oni koji rade negativno su sve brojniji, moćniji, bezobzirniji. Nekakvi pozitivni seminari, organizacije, demonstracije i ostalo su nemoćni, donose vrlo malo ploda. Moćnici koji drže konce u svojim rukama se ni ne obaziru na to.