banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 09:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 21 Mar 2018, 11:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Ja cekam paket. U koliko mi naplate tu svoju uslugu trazicu racun i onda kontaktirati neke ljude iz opozicije (vidim da su ostavili i tel. brojeve na FB profilima). Poslati im slike, objasniti sta i kako, pa neka oni to ganjaju. Kontam kontaktirati Adama Sukala. Vidim da je pravnik, a i dosta je glasan u skupstini po pitanju svega. Ovo smrdi na kilometar, a njima bi to doslo kao kec na desetku. Ili cu jos kontaktirati i neku televiziju. Predlazem i vama koji ste vec dobili i platili da uradite isto. Nista od kukanja po forumu. Ako vas je sramota TV-a, bar anonimno kontaktirajte opozicionare. Daj da bar ovaj harac srusimo. Nigdje veze, da se placa nesto sto su oni izmislili da nam uzmu pare. Ako nema u cjenovniku, onda je to mimo zakona i treba se boriti protiv toga.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 11:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Potpisujem...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 11:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
I ja cekam 5 paketica i voljan sam podrzati inicijativu. Ako neko zna, neka ostavi ovde kontakt (mail ili bilo sta) kome se javiti.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 11:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Evo broja od Adama Sukala
+387 66 316 682
Ima i Viber koliko vidim za poslati slike :)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 11:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja sam počeo sa skupljam ove omotnice :)
Ja mislim da će prije poštari da se pobune i puknu, nego oni koji naručuju. Te donesi lično svaki paketić. Te naplati. Te ganjaj na spisku...
Rekao sam mu da ostavi naredni put samo obavijest, pa ću ja da podignem. Pa onda kada to većina bude radila, pa se pošte napune gomilom ljudi koji čekaju da podignu paketić... onda će i ti radnici da polude.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Ja se jos uvijek dopisujem sa Postama. Dobila sam slican odgovor kao Aikus i Kutak, pa trazila neka pojasnjenja i opet cekam :).

Meni je ova recenica iz njihovih odgovora zanimljiva:
Citiraj:
U proteklom periodu Poštama Srpske su dolazili upiti i reklamacije vezano za neuručenje međunarodnih običnih pismonosnih pošiljaka sa robom u uvozu, za koje se ne može utvrditi na području kojeg operatera je dolazilo do njihovog gubitka.

Ovo nas opet vraca na to da se dobar dio ljudi pravi mutav pa trazi refund za nesto sto im je stiglo. Ima i zagubljenih posiljki, ali opet uzimajuci u obzir brzinu kojom nas Kinezi stavljaju na crnu list mislim da smo mi crna rupa po tom pitanju te da se enormno velika kolicina ´gubi´ kod nas u odnosu na ostale zemlj. I onda posiljalac pocinje optuzivati nasu postu koja nema nikakvu evidenciju ove vrste posiljki. Zato mi jeste logicno da u tom sektoru uvedu red, samo mi nacin na koji su to udlucili uraditi nije bas jasan :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Slazem se. Meni je cak i ok da se evidentira, ali uzimati za evidentiranje 1,8KM je previse. Toliko kosta "prava" postarina.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
Pretpostavljam da bi Pošte Srpske i Kineska pošta trebali imati neki ugovor o uzajamnom dostavljanju pošte?
Poslaću mejl kineskim poštama, i pitati da li Pošte Srpske ovdje krše odredbe ugovora?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 12:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Naruci covjek silikonsku masku koja kosta 1,5km i za te pare se proizvede, plati se postarina i ugradi se prodavac. A nasa pametna posta uzme vise od svega navedenog da bi "evidentiralo", e pa nece da moze! Pored svega, nemaju zakonsko uporiste u tome sto rade. Zato lijepo zaliti se svi, da to prestanu raditi. Neka idu po zakonu. A po zakonu se to najavi ranije, pa ljudi odluce da li da naruce ili ne. A ne ovako, dovesti pred gotov cin, mimo zakona...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 12:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

balkanski špijun je napisao:
Pretpostavljam da bi Pošte Srpske i Kineska pošta trebali imati neki ugovor o uzajamnom dostavljanju pošte?
Poslaću mejl kineskim poštama, i pitati da li Pošte Srpske ovdje krše odredbe ugovora?
Pa vjerovatno je da bi trebali imati neki ugovor, cim vrse dostavu njihovih posiljaka. Ako ti se da, bilo bi lijepo i to provjeriti ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslato na mejl za kontakt sa upravom kineske pošte

Kod:
Dear Sirs,
My name is xxxxx, I live in Bosnia and Herzegovina, entity Republika Srpska.
Public postal operator Post of Srpska have begun to charge shipments from China on March 15 ($ 1.12 per shipment).
Delivery is only charged for mail sent by Chinese Post.
Is this a violation of the contract between postal providers?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:04 
Sve se moze kad se male rukice sloze ili kako vec ide.

Ako ih se dobro pritisne...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
Skupstina:Posta RS sve gore rezultate na kraju godine i sve gore poslovanje, a prosle godine zaposleno 51radnik, e njima platu pravimo. xD

PS Na koji mejl da saljem kinezerima i domacim izdajnicima.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2017, 23:37
Evo da se i ja malo uključim u diskusiju, prije svega, račun/nalog/uplatnica za ovih 1,80km se mora dobiti i bez da kupac traži. Dalje, ova taksa od 1,80km je uvedena iz razloga jer je Pošta RS u poslednje vrijeme imala jako veliki broj reklamacija glede pošiljki iz inostranstva. Problem je bio što su to većinom obične pošiljke koje kada uđu u BiH se ne mogu pratiti (izgleda da se dosta njih baš i izgubilo na nivou BiH). Tako da je Pošta RS odlučila svaku običnu pošiljku pretvoriti u preporučenu (a to košta 1,80km). Ovako nešto, uskoro slijedi i od zakonodavstva EU. Jedina pozitivna stvar je u tome što su omoguićili da se ne carini roba u vrijednosti do 300km a na to se još samo čeka (da se objavi u sl. Glasniku).

Naravno, imam stav kao i većina da ovo sa 1,80km nikako nije u redu tj. besmisleno je naručiti nešto što košta npr. 1-1,50km a da nam onda ovi ovde naplate 1,80km. U svakom slučaju, tražite račun/uplatnicu od poštara... Ovi podaci su provjereni i bukvalno su riječi od ljudi iz Uprave pošta...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk Mandusic je napisao:

PS Na koji mejl da saljem kinezerima

feedback@chinapost.com.cn
http://english.chinapost.com.cn/html1/c ... 3925-1.htm

To contact the general manager, please leave a message at: http://zjl.chinapost.com.cn/

Poslednji put menjao balkanski špijun dana 21 Mar 2018, 13:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ma hajde i da uskladjuju sve sa EU regulativama, pa pretvaraju sve u preporucenu robu, onda trebaju naplaćivati 1.80KM - ono što dobiju od Kineza. Ovako duplo naplate jednu stvar.

U EU, se odavno evidentiraju paketi, ali nema dodatne naplate.

Ako se u prodavnici za žvaku mora izdati fiskalni račun, onda moraju i pošte za ovako nešto...

Na kraju krajeva, ako je neophodno da se uvede neko plaćanje, onda to treba pravno uraditi, a ne ovako hajdučki na prepad...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pošte srpske je napisao:

Poštovani,

U cilju povećanja bezbjednosti, sigurnosti, kvaliteta u prenosu pošiljaka, te usklađivanja sa važećim propisima, Pošte Srpske su donijele Odluku da sve obične pismonosne pošiljke u uvozu koje sadrže robu, u toku prenosa evidentiraju pojedinačno.

U skladu sa propisima koji regulišu unutrašnji i međunarodni poštanski saobraćaj, korisnicima nije omogućeno da putem Pošta Srpske šalju robu u pošiljkama bez registrovanog broja prijema. Donošenjem navedene Odluke, Pošte Srpske vrše usklađivanje procesa prenosa i uručenja običnih međunarodnih pismonosnih pošiljaka u uvozu sa važećim propisima (Posebni uslovi za vršenje poštanskih usluga, Odluka o izmjenama i dopunama Posebnih uslova za vršenje poštanskih usluga, Pravilnik o vršenju usluga u poštanskom saobraćaju).

Blagajnički račun možete tražiti od poštanskog radnika koji vam je uručio pošiljku, prilikom uručenja.

Slika

Evo kako izgleda pošta sa registrovanim brojem, i kako izgleda račun od 1,80 KM plaćen za preuzimanje iste

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Nov 2017, 22:54
ma da obicna stampana naljepnica al ne cudi me- bosna je ovo nije amerika, za ovo se gubi glava u americi a i blize

saljite ovo u novine, sliku i pricu pa ce izaci sigurno

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ja sam ih pitao da mi posalju odluku ili da me upute na njihovom sajtu gdje je ta odluka donesena , naravno odgovor nisam dobio vec standradno njihovo supljiranje.
Citiraj:
Poštovani,

U cilju povećanja bezbjednosti, sigurnosti, kvaliteta u prenosu pošiljaka, te usklađivanja sa važećim propisima, Pošte Srpske su donijele Odluku da sve obične pismonosne pošiljke u uvozu koje sadrže robu, u toku prenosa evidentiraju pojedinačno.

To znači da će Pošte Srpske sve pismonosne pošiljke sa robom koje prispjevaju neevidentirane, od momenta preuzimanja pa do uručenja primaocima pojedinačno evidentirati, te na taj način povećati sigurnost u prenosu navedenih pošiljaka.

U proteklom periodu Poštama Srpske su dolazili upiti i reklamacije vezano za neuručenje međunarodnih običnih pismonosnih pošiljaka sa robom u uvozu, za koje se ne može utvrditi na području kojeg operatera je dolazilo do njihovog gubitka. Pojedinačnim evidentiranjem ovih pošiljaka pod nadležnošću Pošta Srpske, otkloniće se sumnja da do njihovog gubitka dolazi na području koje svojom mrežom pokrivaju Pošte Srpske.

U skladu sa propisima koji regulišu unutrašnji i međunarodni poštanski saobraćaj, korisnicima nije omogućeno da putem Pošta Srpske šalju robu u pošiljkama bez registrovanog broja prijema. Donošenjem navedene Odluke, Pošte Srpske vrše usklađivanje procesa prenosa i uručenja običnih međunarodnih pismonosnih pošiljaka u uvozu sa važećim propisima.

Za obične pismonosne pošiljke u uvozu (koje nemaju PRIJEMNI BROJ) koje sadrže robu prilikom uručenja naplaćivaće se od primaoca poštarina u iznosu od 1,80 KM po pošiljci. Na osnovu svega navedenog proizilazi da se na ovaj način povećava kvalitet pružanja usluge, a što je primarni cilj i korisnicima usluga i Poštama Srpske.

Napominjemo da se za pošiljke koje prispjevaju Poštama Srpske pojedinačno evidentirane, ova poštarina neće naplaćivati, kao ni za obične pismonosne pošiljke koje ne sadrže robu.

Srdačan pozdrav,
Vaše Pošte

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Odluka je očigledno usmena, jer nemaju pravno uporište.
Neko reče da ako odeš sam do pošte po svoju pošiljku da ne naplaćuju tih 1,8KM po pošiljci, što opet nije dosljedno sa ovim njihovim odgovorima.
Šta plaćamo?
Evidentiranje, preporučenu pošiljku ili...?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]