CRC_1 je napisao:
MuskoBre je napisao:
Slabo ti čitaš šta ja pišem. Postoji li pravna prepreka, da novoformirano preduzeće kupi staru toplanu? Pričam o teoretskim pravnim preprekama.
Skupština grada donese takvu odluku, i to je to. Da li oni u praktičnom dijelu mogu progurati takvu odluku, da li im se isplati, to je nešto treće, i ne spada u kategoriju teoretskih pravnih prepreka.
Dakle, itekako postoji mogućnost da ti plaćaš grijanje pravnom licu sa kojim nisi inicijalno potpisao komercijalni ugovor. Da li će se to i desiti, to ne znamo ni ti ni ja.
Naravno da postoji - nemaju oni para da je kupe niti muda na sebe preuzmu postojeće dugove
Ne postoji nikakva pravna mogućnost da ovim mešetarima išta plaćamo bez naše volje... ....recimo generalno meni nije problem plaćati, ni u ovako nedefinisamin pravnim uslovima i obavezama jer sam iskreno očekivao i nadao se da će grijanje biti vrhunsko, ali je ovo sada vrhunsko govno od grijanja, grijalice na struju ne iskljucujem jer mi je zima u stanu a njih zabole, 5 dana ih zovem a niko se ne javlja na telefon, cak se jave ali odmah poklope slušalicu - e zbog toga i takvog ponapanje druže nemam namjeru da finansiram njihove gluposti i pizdraije od grijanja!!!
CRC_1 je napisao:
Ljudi da li ima neko konkretno iskustvo iskljucenja sa toplane u ovim novonastalim okolnostima?
Mislim da ne jer mi se cini da se možes iskljuciti tek po isteku grejne sezone...