banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2018, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Upravo tako, vjerujem da su iatog misljenja i ostali.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2018, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Ja ne vidim kao bi mi bilo jeftinije da se grijem, s obzirom da sam zadovoljan grijanjem. Od početka sezone potrošeno 1800kW a grijanje radi non stop. Ako neko ima drugu ideju koja je isplatljivija neka obrazloži, zainteresovan sam :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2018, 23:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
https://www.youtube.com/watch?v=3qU_GoMbgZU

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2018, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Mejdan kod Z.mosta- grijanje sada odlično. Noću ga moram zavrnuti.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2018, 20:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ove godine nema zime, nego samo proljeće.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 20:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Banjaluka iznajmila gradsku „Toplanu“ za 500.000 KM

29. jan. 2018. 17:33 Objavljeno u PRIVREDA
– Mali akcionari nezadovoljni, najavljuju tužbu
– Amidžić: „Toplana“ nema malih akcionara
– „Toplana“ će nastaviti da postoji, a finansiraće se iz zakupa i naplate potraživanja
BANJALUKA – Skupština akcionara banjalučke „Toplane“ dala je danas saglasnost na potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa novom „Eko toplanom Banjaluka“, a kojim je predviđeno da “Toplana” izda u zakup svoje kapacitete „Eko toplani“ za 500.000 KM bez PDV-a na godišnjem nivou, saznaje CAPITAL.

Резултат слика за TOPLANA BANJALUKA

Ovakva odluka većinskog akcionara, grada Banjaluka, naišla je na negodovanje malih akcionara koji najavljuju da će pokušati sudskim putem da je ospore, dok rukovodstvo grada tvrdi da je sve po zakonu i da malih akcionara u „Toplani“ i nema.

Mali akcionar „Toplane“ Goran Radivojac kaže da će sigurno podnijeti tužbu kako bi pokušao da ospori odluku za koju smatra da je neustavna.

Radivojac: Cilj je da privatna toplana nabavlja mazut, a da to građani plaćaju
„Tužba će biti podnesena u zakonskom roku, a vidjeću koliko će se još akcionara tome pridružiti. Oni će iznajmiti bukvalno srce „Toplane“, kotao, elektromotor, dio postrojenja bez kojeg ova „Toplana“ ne može funkcionisati. To znači da će obezglaviti preduzeće i to za 500.000 KM godišnje. Bilo kakve računice koja bi pokazala zbog čega se to „Toplani“ isplati nema“, tvrdi Radivojac.

Kaže da „Eko toplana“ ne može grijati Banjaluku i da se zbog toga ova „Toplana“ pokušava dati u najam.

„Čitava operacija je zamišljena da nova, privatna toplana, nabavlja mazut, a da građani to plaćaju“, kazao je on i dodao da je isti projekat propao u Gradišci i da je ista odluka pala na sudu.

On je ukazao i da je u ugovoru navedeno da nude 500.000 na godišnjem niovu, a da je predviđeno potpisivanje ugovora na tri mjeseca.

Advokat Tanja Dukić-Čičić, koja je na današnjoj Skupštini akcionara zastupala četiri akcionara, rekla je za CAPITAL da je prijedlog odluke objavljen, ali da akcionari do danas nisu znali ni šta se izdaje u zakup, ni po kojoj cijeni, ni na koji period, zbog čega je osporavala zakonitost samog saziva Skupštine.

„Osim toga predstavnik grada je i na samoj sjednici iznio izmjene i dopune ugovora i tad ga predstavio. Ugovor je obiman i sa pažnjom ga treba pročitati. Radnici su nezadovoljni, tvrde da je dato u zakup sve ono što je valjalo. Ništa od naših prigovora nije usvojeno, grad je glasao, iako smatramo da je sve to nezakonito i radnicima je sada jedino ostalo da svoja prava štite putem suda“, kazala je ona.

Amidžić: Za deset dana „Toplana“ će biti u stoodstotnom vlasništvu grada
S druge strane, zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić kaže da malih akcionara u „Toplani“ praktično nema, jer je grad već pri kraju procesa potpunog preuzimanja ovog preduzeća.

„Pokrenut je proces prenosa akcija malih akcionara na većinskog akcionara. To je završeno 14. januara. S obzirom na to da niko nije pokrenuo tužbu, mi možemo da završimo taj proces. U međuvremenu, sazvana je Skupština akcionara, a mi još iz suda zvanično nismo dobili potvrdu da nema tužbi, tako da mali akcionari samo fizički nisu izbrisani iz Centralnog registra hartija od vrijednosti. U roku od deset dana „Toplana“ će biti i zvanično u stoodstotnom vlasništvu grada jer je taj proces završen“, kaže Amidžić.

On je istakao da se na zaključenje ugovora na tri mjeseca išlo zbog toga kako bi se mogle ispraviti određene manjkavosti, ukoliko bi se u tom periodu pojavile.

Kaže da nije predviđeno da „Eko toplana“ koristi mazut i da su njeni kapaciteti dovoljni. Na pitanje zbog čega se onda uzimaju kapaciteti „Toplane“, Amidžić kaže da grad ima dva interesa.

„Stara „Toplana“ ne može da ode u stečaj jer bi to podrazumijevalo da bi sve obaveze za koje je garantvao grad, a njih ima više od 30 miliona, u jednom momentu došle gradu na naplatu. Osnovni razlog postojanja stare „Toplane“ je da grad može da servisira te obaveze i da mu ne stigne na naplatu sve u jednoj godini. Drugi razlog je nastojanje da se zadrži alternativni izvor grijanja“, naglasio je on.

Iz prihoda koji će po osnovu zakupa „Toplana“ ostvarivati kaže da će se plaćati radnici koji ostanu, sudski sporovi u vezi sa naplatom potraživanja, reprpgram struje i vode.

Kazao je da bi želio da u „Toplani“ ostane više od 20 radnika, ali da to zavisi od procenta naplate potraživanja po osnovu sudskih sporova.

Istakao je i da je grad u proteklih 11 godina „Toplani“ kroz garancije i direktna davanja dala više od 130 miliona maraka kako bi se mogao kupiti mazut.

Kako je ranije najavljeno „Eko-toplana” će u punom kapacitetu od 1. februara preuzeti grijanje grada. Većinski vlasnik “Eko Toplane” sa 51 odsto je firma IEE Banjaluka, dok je preostalih 49 odsto u vlasništvu grada Banjaluka.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 13:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta vele, oni su ovde radi javnog dobra, a ne radi sebe:

https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... tra/462846

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ma ovo je opšta katastrofa.....

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 15:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Dec 2017, 15:17
Znači i dalje papilova

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cijena po megavatu je sada 144KM ako sam dobro vidio?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 17:19 
Majstor
Majstor

http://impulsportal.net/index.php/vijes ... ra-gradana

Sta reci , sah mat dobrog nam gradonacelnika , jedine postenjacine iz Snsd-a , covjeka koji se razlikuje od Dodik i ostatka partije

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 17:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2010, 16:14
Scenario je sledeci - ide poskupljenje struje, relativno brzo, do te mjere da ce biti samoubistvo grijanje na istu, i onda mi svi sto smo se poskidali sa toplane cemo biti prinudjeni na povratak, a eko ekipa na veliki profit.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 17:43 
Majstor
Majstor

Tesko do toga , ima logike i pije vode , ali dizanje cijene struje ne drzi mi vode bas , mozda mozda poslije izbora kad maloumni i retardirani narod izglasa govna ponovo

Nego , mi koji se grijemo na norvese ili klimu , sta sada koja su nam prava i resenja..ja fiksno one cjevcuge necu placati sigurno , a to bi se mogo odbiti o glavu , na zalost

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 17:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Neka razdvoje sve korisnike. Postojeće cijevi se isjeku, kroz stubište provuku nove cijevi i na svaki stan koji hoće grijanje kalorimetar. Koliko je potrošio toliko plati i gotovo.
Od naplaćivanja usluge koju ne koristiš i za koju nemaju važeći ugovor nema ništa.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 18:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ozrenx je napisao:
Tesko do toga , ima logike i pije vode , ali dizanje cijene struje ne drzi mi vode bas , mozda mozda poslije izbora kad maloumni i retardirani narod izglasa govna ponovo

Nego , mi koji se grijemo na norvese ili klimu , sta sada koja su nam prava i resenja..ja fiksno one cjevcuge necu placati sigurno , a to bi se mogo odbiti o glavu , na zalost

Poskupljuje struja, opet akcize. Od 1-2 eura po megavatsatu

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ma sve je to jos i dobro dok ne uvedu i zgradama koje imaju svoje grijanje da placamo mjesecno neku naknadu.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za zagađenje vazduha ili sl :) biće nešto sigurno

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Sad na atv vidim da ce se stan.moci iskljuciti sa toplane samo uz 100% saglasnost zev-a, uz jos neke uslove.

Послато са LG-D605 уз помоћ Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Dce/02 je napisao:
Sad na atv vidim da ce se stan.moci iskljuciti sa toplane samo uz 100% saglasnost zev-a, uz jos neke uslove.

a sta ako nema ZEVa ?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
wizzy_bl je napisao:
Dce/02 je napisao:

a sta ako nema ZEVa ?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kako sam ja upratio mora se imati dozvola komsija pa ti sad ne govori sa komsijom :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]