papazjanija je napisao:
Ovi na zadnjim etažama najbolje da isjeku cijevi i to izbace iz stanova. Neće se još dugo moći izbjegavati "paušal", iza izbora će to uvesti na mala vrata.
Gledao sam nekidan dim iz nove "eko" toplane, pa ono je kao iz horor filmova, kako kulja dim. Vjerujem da ima malo i pare, a poznanica mi reče da je kod nje na balkonu "bijele prašine" puno.
da odobravam pausal...to nikako...da opravdavam toplanu ...jok...al da ne smrdi iz ove nove topane, niti ima neke prasine (u odnosu na staru)..to je cinjenica. Jbg..sad zivim par stotina metara od nove toplane, rodio sam se u Boriku i citav zivot tu zivim, sjecam se i Incela i svega...ovo je extra. Neki dan sam bio u Budzaku, tamo je havarija, svaka 3.kuca lozi ugalj, smrdi samo tako.
Meni licno sto smeta (kao korisniku kalorimetra) jeste sto ove godine bas doziraju, cim je temperstura iznad 0, odmah radijatori nisu bas vreli, kad padne ispod 0, budu bas vreli (sto znaci da mogu i jace, al stede)...a kad tako rade, moras drzati odvrnut kalorimetar duze vrijeme da bi se stan zagrijao, a protok ide i tada (istina sporije). Npr,prateci brojeve, dosao sam do zakljucka da je mala razlika u npr drzanja kalorimetra odvrnutog 12h kad su radijatori bas vreli, ili 12h kad su mlaki...svega par kw, a razlika u stanu je ogromna...u prevodu, kod vrelih radijatora mozes brzi podici tempersturu i krace vremena drzsti ukljucen kalorimetar. Bar ja tako nesto kontam, REALNO NEMAM POJMA KAKO TO SVE FUNKCIONISE, OVO JE SAMO MOJ NEKI KONT.
Uglavnom, kad je nesto toplije, koristim klimu..kad je recimo ispod 5 stepeni, ukljucim kalorimetar (uglavnom proslije podne,ujutro ugasim kad krenem na posao .... za taj period potrosim 20-25kw).
Stan 55m2, racun za decembar 70KM (al i zima je bila slaba)
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk