nikola29_06 je napisao:
Tačno ću otići na usranu Eltu, 35KM mjesečno 100Mbps, a na m:telu 15. Jest da neće biti svakih 5 dana interneta ali ću za tih 5 dana popuniti normu pa jedan odmarati i tako ukrug.
S tim da uz tih 35 KM mjesecno moras placati jos 11-12 KM na kablovsku televiziju da bi dobio njihov kablovski internet, a ukoliko zivis u kuci moras uzeti trio paket, a da ne zaboravim ni dodatne troskove za kabl i druge sitnice dok kod M:Tel-a da bi uzeo televiziju takodje moras da uzmes tri usluge (tako je kod Duo Iptv Net paketa). Ja ne znam kako ti ljudi privlace nove korisnike samo znam da ovdje ima elemenata za uvodjenje novih zakonskih pravila, a koji bi sprijecili Telekom operatere da uslovljavaju ljude da kupe vise usluga. Tu ne mislim na Duo, Trio pakete itd. vec na Duo paket(e) koji nije Duo (sto je slucaj kod M:Tel-a), kao i na kablovski internet, a koji je zapravo Duo paket (sto je slucaj kod Elte) s tim da ni taj Duo ne mozes prikljuciti vec moras Trio da bi izbjegao troskove prikljucenja. Klosari i jedni i drugi. Nisu svjesni da moraju zaista da se bore za kupce ako misle dalje napredovati, dok stagnacija u telekomunikacijama znaci propadanje. Dzaba im brzi internet kada imaju uslove koji te odvrate ili te natjeraju na svrsen cin pa racunas kad si vec dosao da uzmes ono sto ti nude. To je boljka od koje pate mnogi Telekom operateri. Skrivena pravila koja pokvare sav dozivljaj. To sto isporucuju 50 odsto od ugovorenog ili manje mozda i moze da se oprosti, ali to uslovljavanje zarad uzimanja sto vise novca, mislim da postoji cak i bolji nacin za to, a to je da ponuda ljudima da kupe uslugu koju hoce, neko ce kupiti i ovaj internet od 400 megabita, a ne ovi fazoni po "principu" da mi uz bika uvale i kravu i tele i sve to dodatno naplate. Tri krs usluge po cijeni jedne rakete od interneta. Telekom operateri nude idealne usluge, a kad vidis uslove shvatis da je to sve samo ne idealno. Mene licno vise interesuju uslovi pa onda sve ostalo, mada i sve ostalo, ali prvo gledam uslove jer kad jednom potpisem moram da zivim sa tim ugovorom godinama. Sta mi vrijedi sto je ponuda super kada su uslovi nepovoljni.