Malena_BL je napisao:
Zahvaljujem se svima koji razmisljaju kao "Japanese_rose", "prepelica", "BlackHand" na razumijevanju, koji nemaju predrasude o osobam sa invaliditetom... Znam da sam pogrijesila sto sam lagala i sama na sebe se ljutim zbog toga.
Sinoc sam dobila "pp" od jedne osobe sa foruma koji bi izgleda najsrecniji bio da ja odem sa ovog foruma, ali taj film nece NIKAD gledati, necu mu pruziti to zadovoljstvo! Isto tako mi je rekao "Kakva si ti osoba, strahota..." Dragi moj, ja sam sasvim OK osoba sa vrlinama i manam kao i svi drugi ljudi.
Pa ovako: JA Nisam "nizerazredna", "isfrustrirana", "isklompleksirana" zbog svog invaliditeta. Sebe sam prihvatila. Mene nicije uvrijede vise ne mogu uvrijediti i kao sto sam vec rekla mogu me uciniti samo jacom. Samo ne dozvoljavam da me neko ponizava, jer ja sam "normalna i zdrava djevojka".
Sto se tice sazaljevanja? Ne ocekujem ja da me okolina sazaljeva.
Koliko znam ne vidim razlog zasto bi me neko sazaljevao i ne volim sazaljevanje.
Veliki pozdrav za sve!
Ja ipak mislim da si ti previse opterecena sa tim sta ce ti neko i reci i sta prevashodno misliti o tebi, bez obzira da li ce te uvrijediti ili ne! U biti, ti sama sebe najvise sazaljevas! Molim te, nemoj me pogresno shvatiti, zaista nemam nikakvu namjeru (a pogotovo razlog) da te "uvrijedim"! Nemas "pravo" da bilo kome ovde na forumu, bilo sta pricas iz svog privatnog zivota! Vjerujem da ti je tesko naci prijatelje sa kojima mozes da provodis svakodnevnicu! Tesko ti je da ih pratis "u korak", i da gledas kako oni odlaze svojim putem! Malena, ne budi uplasena, digni glavu, sjaj u okice, osmjeh, ne osvrci se i nemoj da ti bude tesko! A momci ce to vec da primijete (oni pravi svakako)!

Drzim ti pikove