banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 12:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 14:39
sikman je napisao:
Wauuuuu kako divan forum,svi su liberalni i puni razumevanja,ma nema sta milina bozija,medjutim,nazalost,stvarnost izgleda malo drugcije.

Ajde ovako da vas pitam:

Da li je neko od vas imao vezu sa hendikepiranim osobama?

Sta su prednosti,a sta mane takvih veza?

=D>

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Shta zhanica, sad je on kao jedini koji je neshto takvo napisao ? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 19:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2005, 12:07
sikman je napisao:
Da li je neko od vas imao vezu sa hendikepiranim osobama?
Sta su prednosti,a sta mane takvih veza?

Jedna osoba koju sam skoro upoznala i koju sam pocela smatrati prijateljem skrenula mi je paznju na gresku koju sam napravila.
Mnogo mi je zao zbog toga sto sam uradila, jer lazi mrzim.
Neko od vas mi je rekao nesto u smislu da ne trebam puno davati komentare jer nisam imala iskustvo sa osobama sa invaliditetom.
Imala sam i vise nego sto se misli. Rekla sam da imam sestru koja ima invaliditet, sto nije istina.
Imam sestru, ali ja sam ta koja ima invaliditet, a ne moja sestra. Imam "tjelesnu manu", a o kakvoj mani se radi vec sam navela.
O predrasudama na koje sam nailazila necu ni da pricam, jer me potrese.
Samo mnogo sam srecna jer imam predivne prijatelje koji me prihvataju i srecna sam.
Izvinite sto vam to nisam odmah rekla, ali nije mi bilo lako reci.
Molim vas, IZVINITE! Pozdrav!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 20:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Eto kakve osobe mene napadaju u iznosenju misljenja ... Eh...

Nikakav tjelesni nedostatak te ne moze opravdati za iznosenje lazi. Izvinjenje cu prihvatiti u svoje ime, ali odbijam bilo kakvu razmjenu misljenja s tobom ubuduce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 20:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:

Nikakav tjelesni nedostatak te ne moze opravdati za iznosenje lazi. Izvinjenje cu prihvatiti u svoje ime, ali odbijam bilo kakvu razmjenu misljenja s tobom ubuduce.

Ti kao nikad nisi lagao, uvijek si iskren.
Nisam lagala jer sam lazov i nisam lazov. Vec iz nekih drugih razloga. Istinu o sebi ja sam priznala. Mozda ti imas nesto protiv osoba sa invaliditetom. Ah, da zaboravila sam sta je za tebe "normalna zenska".
Kakva sam ja to osoba? Dovoljno si ti rekao u svojim komentarima.
I ja odbijam bilo kakvu razmjenu misljenja sa tobom. Tvoje misljenje me uopste ne zanima. Ocigledno je da imas nesto protiv mene, ali bas me briga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Malena_BL je napisao:
Digresija je napisao:

Ti kao nikad nisi lagao, uvijek si iskren.
Nisam lagala jer sam lazov i nisam lazov. Vec iz nekih drugih razloga. Istinu o sebi ja sam priznala. Mozda ti imas nesto protiv osoba sa invaliditetom. Ah, da zaboravila sam sta je za tebe "normalna zenska".
Kakva sam ja to osoba? Dovoljno si ti rekao u svojim komentarima.
I ja odbijam bilo kakvu razmjenu misljenja sa tobom. Tvoje misljenje me uopste ne zanima. Ocigledno je da imas nesto protiv mene, ali bas me briga.

Blagi Boze... koja komplikacija... Ali izgleda da su stvari dosle na svoje?!!!
Devojka koja se dopada erosu i u vezi koje trazi savet je Malena-BL, a decko kog ona trazi, koji prodaje kod pozorista, je u stvari eros!!! Misterija je konacno resena!!!! :drinking: :drinking:

Citiraj:
Ocigledno je da imas nesto protiv mene...

Malena-BL po tvojim porukama zakljucujem da si ti ta koja ima nesto protiv sebe! Ili si mnooogo mlada...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
e sad nishta vishe ne kuzhim :oops: ???
Pobogu, ne bira glava u koga cemo se zaljubiti nego srce. Onaj ko ima predrasude prema hendikepiranim ili osobama sa invalidnoscu je po meni i sam hendikepiran i ogranicen ali boze moj sto ljudi sto cudi. Ovo me sve podsjeti na Nusicevu komediju i recenicu "a sta ce narod reci"...e ako neko jos zhivi za "sta ce narod reci" neka nastavi po "narodu" pa dok ne poludi.
Ako je osoba sa invalidnoscu ili hendikepirana osoba sposobna da zhivi sama i da se snalazi u ovom surovom svijetu gdje se svi batrgamo za komadic srece, ne vidim razloga zasto ne bi bila "sposobna" za ljubav.
Prvo se treba rijesiti predrasuda pa onda nastaviti palamuditi o ovakvim stvarima.

Btw. stavite prst na chelo i zapitajte se SBBKBB da ste vi (ne daj bozhe) nastradali i postali "hendikepirana osoba"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Pusti Malena. :wink: Potpuno te razumijem zbog cega nisi rekla ranije. Izmedju ostalog ne bi dobila iskrena misljenja.

Samo naprijed i furaj svoj film - to je jedini nacin.

Onom ko te uvrijedi uzvrati istom mjerom = vrlo efikasan lijek. :D

Nisi ti tu da trpis bilo cije frustracije. A svi ih osjetimo na ovaj ili onaj nacin ako cemo biti iskreni.

Oni koji misle da su kojim slucajem perfektni ce se kad-tad morati probuditi. :)

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 10:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Mar 2005, 15:39
KAO STO SAM VEC NAPISALA MNOGO BUKE NI OKO CEGA!
Vidim neke je poprilicno iznenadio ovaka rasplet ali sta se tu moze zivot je interesantan.Tesko je i u virtualnom svijetu naci istomisljenika a kamo li u realnom.Svi oni koji su se osjetili da su na ma koji nacin bili obmanuti misli da nisu bili dovoljno iskreni .SVI ONI KOJI TRAZE LJUBAV NADAM SE DA CE PRONACI .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 19:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Zahvaljujem se svima koji razmisljaju kao "Japanese_rose", "prepelica", "BlackHand" na razumijevanju, koji nemaju predrasude o osobam sa invaliditetom... Znam da sam pogrijesila sto sam lagala i sama na sebe se ljutim zbog toga.
Sinoc sam dobila "pp" od jedne osobe sa foruma koji bi izgleda najsrecniji bio da ja odem sa ovog foruma, ali taj film nece NIKAD gledati, necu mu pruziti to zadovoljstvo! Isto tako mi je rekao "Kakva si ti osoba, strahota..." Dragi moj, ja sam sasvim OK osoba sa vrlinama i manam kao i svi drugi ljudi.
Pa ovako: JA Nisam "nizerazredna", "isfrustrirana", "isklompleksirana" zbog svog invaliditeta. Sebe sam prihvatila. Mene nicije uvrijede vise ne mogu uvrijediti i kao sto sam vec rekla mogu me uciniti samo jacom. Samo ne dozvoljavam da me neko ponizava, jer ja sam "normalna i zdrava djevojka".
Sto se tice sazaljevanja? Ne ocekujem ja da me okolina sazaljeva.
Koliko znam ne vidim razlog zasto bi me neko sazaljevao i ne volim sazaljevanje.
Veliki pozdrav za sve!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Respect..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 22:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2004, 14:49
Malena_BL je napisao:
Zahvaljujem se svima koji razmisljaju kao "Japanese_rose", "prepelica", "BlackHand" na razumijevanju, koji nemaju predrasude o osobam sa invaliditetom... Znam da sam pogrijesila sto sam lagala i sama na sebe se ljutim zbog toga.
Sinoc sam dobila "pp" od jedne osobe sa foruma koji bi izgleda najsrecniji bio da ja odem sa ovog foruma, ali taj film nece NIKAD gledati, necu mu pruziti to zadovoljstvo! Isto tako mi je rekao "Kakva si ti osoba, strahota..." Dragi moj, ja sam sasvim OK osoba sa vrlinama i manam kao i svi drugi ljudi.
Pa ovako: JA Nisam "nizerazredna", "isfrustrirana", "isklompleksirana" zbog svog invaliditeta. Sebe sam prihvatila. Mene nicije uvrijede vise ne mogu uvrijediti i kao sto sam vec rekla mogu me uciniti samo jacom. Samo ne dozvoljavam da me neko ponizava, jer ja sam "normalna i zdrava djevojka".
Koliko znam ne vidim razlog zasto bi me neko sazaljevao i ne volim sazaljevanje.
Veliki pozdrav za sve!

Svaka tebi cast! =D> =D> =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 22:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Mar 2005, 19:22
BlackHand je napisao:
Respect..

slazem se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 22:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Mar 2005, 15:39
LJUDI SA VIDLJIVIM NEDOSTACIMA IMAJU I SKRIVENE TALENTE, MORATE PRIZNATI!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Malena_BL je napisao:
Veliki pozdrav za sve!

Ja ipak mislim da si ti previse opterecena sa tim sta ce ti neko i reci i sta prevashodno misliti o tebi, bez obzira da li ce te uvrijediti ili ne! U biti, ti sama sebe najvise sazaljevas! Molim te, nemoj me pogresno shvatiti, zaista nemam nikakvu namjeru (a pogotovo razlog) da te "uvrijedim"! Nemas "pravo" da bilo kome ovde na forumu, bilo sta pricas iz svog privatnog zivota! Vjerujem da ti je tesko naci prijatelje sa kojima mozes da provodis svakodnevnicu! Tesko ti je da ih pratis "u korak", i da gledas kako oni odlaze svojim putem! Malena, ne budi uplasena, digni glavu, sjaj u okice, osmjeh, ne osvrci se i nemoj da ti bude tesko! A momci ce to vec da primijete (oni pravi svakako)! :wink: Drzim ti pikove

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lol, pa shta mi radimo na forumu ako ne preprichavamo jedni drugima stvari iz privatnog zhivota?Pogledaj samo naslov ove teme, pa tako i ostalih ...
Zashto bi mali hendikep bio prepreka da ide za svojim vrshnjacima ?Ebote, danas, u doba interneta, televizije i svega ostaloga, verujem da ima jednaka prava i uslove kao i svako ostali tako da ti je post stvarno bez veze..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 07:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Čuj, nema pravo :lol:
Pa ovaj forum nam i služi da podijelimo iskustva sa drugim ljudima.
A malena, tebi poručujem, glavu gore i uživaj u životu. Taj nedostatak može da ti smeta samo ako to sama dozvoliš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 08:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Malena_BL je napisao:

Sebe prihvatiti je ustavri najteza deo i ja ti od srca zelim mnogo srece,medjutim nije lako ziveti u tom okruzenju,jer je previse tabua,licemerja i lazi.Mnogi su spremni da ti pomognu,medjutim pitanje je koliko bi stvarno bilo takvih kad bi dosli u situaciju da im neko iz porodice bude s'tobom u vezi.Svesna si toga,predpostavljam da je i to razlog sto si na pocetku ispricala drugciju pricu.Ne pravdama,ali razumem.
Glavu gore i bori se,bar to si naucila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 08:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Michigenac je napisao:
Ja ipak mislim da si ti previse opterecena sa tim sta ce ti neko i reci i sta prevashodno misliti o tebi, bez obzira da li ce te uvrijediti ili ne! U biti, ti sama sebe najvise sazaljevas! Molim te, nemoj me pogresno shvatiti, zaista nemam nikakvu namjeru (a pogotovo razlog) da te "uvrijedim"! Nemas "pravo" da bilo kome ovde na forumu, bilo sta pricas iz svog privatnog zivota! Vjerujem da ti je tesko naci prijatelje sa kojima mozes da provodis svakodnevnicu! Tesko ti je da ih pratis "u korak", i da gledas kako oni odlaze svojim putem! Malena, ne budi uplasena, digni glavu, sjaj u okice, osmjeh, ne osvrci se i nemoj da ti bude tesko! A momci ce to vec da primijete (oni pravi svakako)! :wink: Drzim ti pikove

Sve je OK. Uopste me nisi uvrijedio i postujem tvoje misljenje.
Samo...Nisi upravu u tome sto si rekao da je meni tesko naci prijatelje sa kojima mogu provoditi svakodnevnicu. U tome si se mnogo prevario, jer ja zaista imam mnogo prijatelja sa kojima provodim svakodnevnicu i "pratim ih u korak". Djetinjstvo sam osjetila. Uplasena nisam uopste, jer prihvatila sam sebe i sto je najvaznije imam prijatelje sa kojima idem u korak, okolina me je prihvatila.
Zahvaljujem se svima!

Vrh

Tema posta: Re: Zabranjena ljubav
PostPoslato: 23 Maj 2005, 22:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Maj 2005, 21:13
eros je napisao:
Nalazim se u velikoj dilemi i ne znam sta da uradim. Zato sam odlucio da to podjelim sa vama. Svidja mi se jedna veoma slatka, simpaticna djvojka. I ja se njoj svidjam, povremeno je vidjam.
Problem je u svemu tome sto ona ima jedan problem. Tacnije, radi se o tome sto ona ima mali fizicki nedostatak, invaliditet. Ona je student i vodi sasvim normalan zivot. Neke osobe imaju predrasude o osobama sa invaliditetom. Ja licno ne pravim razliku i meni to ne smeta. Svi smo ljudi. Ne znam kako bi moji prijatelji, porodica reagovali kad bih bio sa njom u vezi. Inetersuje me Vase misljenje i imam pitanje:
Da li bi neko od vas mogao imati vezu sa osobom koja ima neki fizicki invaliditet? Sta da uradim?
Samo budite iskreni!

samo ti budi iskren prema sebi, onda ces lako biti iskren prema njoj.( vas dvoje ste glavni likovi price, ne porodica i prijatelji), ako zaista zelis biti s njom ne znam u cemu je problem, ona jeste normalan covjek i niko bre nema pravo da procjenjuje covjeka po fizickom invaliditetu,naravno da zivi normalan zivot,zato sto jeste normalna osoba!predrasude u stvar naseg primitivizma. mentalni invaliditet je strasan, a ti budi iskren prema sebi , a niti tebi niti njoj ne trebaju savjeti drugih ako zelite biti zajedno.
njoj mozda treba pomagalo (kolica i sl) da bi zivjela normalno, nekima nije dovoljno ni 5 zivota, da zive normalno i budu ljudi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]