banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 08:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 12:31
Malo mi je to cudno sto se kroz pricu spominje taj balans u Sili. S obzirom da je Vader na kraju ubio Imperatora i on sam umro, time je nestao red Sith-a i ostali su samo Jedi. Zar ne bi trebale biti dvije strane (dobra i zla) kako bi postojao balans?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Utopija, zasto bi te upucali? Boze moj .. ukusi su individualna stvar i svako ima pravo na svoje misljenje :)

Spoiler

Vader, imas u SW crtanom filmu (koji predstavlja vremenski period izmedju II i III epizode) prikazanu borbu Griviusa i 4-5 Jedi-a .. tu su njegove moci daleko vece. Sto se tice njegovog prikaza u Epizodi III i ja sam pomalo razocaran .. mada mi ona scena kada skida plast i vadi 2 + 2 lightsaber-a djeluje krajnje impozantno ..

Kanara, ne vjerujem da su u citavoj galaxiji bila ostala samo 2 sith ratnika (Vader i Sidious) ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 11:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Kanara, ne vjerujem da su u citavoj galaxiji bila ostala samo 2 sith ratnika (Vader i Sidious) ..

Jedna od osnovnih postavki Sitha jeste da postoji samo jedan ucitelj i jedan ucenik (dok jedan drugog ne ubiju ili ne izginu na drugi nacin)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
SPOILER

kanara je napisao:
S obzirom da je Vader na kraju ubio Imperatora i on sam umro, time je nestao red Sith-a i ostali su samo Jedi. Zar ne bi trebale biti dvije strane (dobra i zla) kako bi postojao balans?

Ni meni to nije najjasnije, balans bi trebao biti da ima obe strane u jednakoj mjeri. A ubijanje svih Sitha nije banas već etničko čišćenje :)
Mada možda je prirodno (default) stanje Sile da nema Tamne strane jer je nije bilo ni u prošlosti, i da je pojava Tamne strane donijela disbalans.

I da, koliko sam ja shvatio uvijek može biti samo dva Sitha. S tim da se ne dopunjavaju samo kad jedan pogine već se uglavnom izdaju, ili učenik ubije učitelja ili učitelj zamijeni učenika sa novim perspektivnijim učenikom. Kao što je Palpatine rekao Anakinu kada je prislonio mačeve na Dukuovu glavu "odlično...sad ga ubij" a Duku ga je tada iznenađeno pogledao. Zamijenio je Dukua za mlađeg i moćnijeg učenika - Vadera. Ono što je zanimljivo je da je i samog Vadera mislio zamijeniti sa Lukom na kraju 6. epizode, a to mi baš ne ide u glavu jer Luka nikako ne mogu priznati za moćnijeg od Vadera, jedina prednost mu je da je mlađi od Vadera.

Lucas je rekao da je u toj sceni na kraju 6. epizode Sidiosu uzeo Vadera zdravo za gotovo, kao potpuno vjernog, nije očekivao da ga ovaj izda i ubije, što je čudno s obzirom da zna istoriju Sitha po kojoj se oni stalno međusobno izdaju. Pored toga šta je očekivao kad je Vader par trenutaka prije toga vidio da ga je Sidious mislio bez ustručavanja zamijeniti sa Lukom.

Moram priznati da mi nije jasno od čega je Vader umro, pa ako neko može da mi objasni. Luk mu je odsjekao mehaničku ruku, ali od toga se ne umire. Uz to ga je izmorio u mačevanju, ali ni od toga se ne umire. Imperator ga je malo potkačio onim silnicama kad ga je Vader nosio da ga baci, ali je Luka tim silnicama tukao mnogo više pa mu ništa nije bilo, tj. bez problema je ustao nakon toga.

Priča se nešto o Star Wars TV seriji koja bi se trebala prikazivati u USA, valjda prikazuje događaje nakon treće epizode, ali nisam siguran.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znao sam da jedan ucitelj moze imati jednog ucenika, ali nisam znao da moze biti SAMO jedan sith master .. moja greska.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SPOILER

Meni je bila simpatična ona scena na početku kad Anakin i Obi spašavaju Palpatina, pa kad treba da slete onim poluuništenim brodom, a Palpatin prestravljen stoji iz njih. U tom trenutku je život budućem imperatoru (Sith Masteru) ovisio o dva džedaja :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2005, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedna interesantna situacija vezana za SW - Epizode III: Oba bolida "Red Bull Racinga" su na trki za VN Monaka imali na sebi oslikane "motive" iz SW - Epizode III, dok su svi mehanicari tog tima nosili kacige Stormtrooper-a. Meni je to izgledalo bas mocno .. a zivo me interesuje koliko je kostala takva reklama .. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2005, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
veceras ga odgledao. sta da kazem...za razliku od klonova to izgleda puno bolje, dok fantomsku prijetnju nisam ni gledao. kazu ljudi da je tupav, ali nema veze. uzecu ga i vidjeti kako pocinje cijela ova saga ma koliko to glupo izgledalo. vrijeme mi je brzo proslo i uzivao sam prateci radnju, opet za razliku od klonova na kojima mi je malo hvalilo da zaspim. najjacha scena - kad artua zviznu nogom :D danas sam se nafurao da odem u kino odgledavsi formule, gdje ste ako ste pratili, mogli vidjeti ljude u boxu red bulovog tima koji su bili obuceni skroz u bijelo, sve sa kacigama, dok je bolid bio sav u tom star wars fazonu. lijep film, iako nisam neki fanatik. sve preporuke...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2005, 08:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

pilot babo je napisao:
fantomsku prijetnju nisam ni gledao. kazu ljudi da je tupav

Ako je nekome tupav ne mora značiti da će i tebi biti tupav. Recimo mnogima se ne sviđa Epizoda II dok je ona meni dosta dobra, bolja od Epizode I koja meni uopšte nije tupava. U svakom slučaju je vrijedi pogledati, bar zbog kompletiranja priče.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2005, 09:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Saznao sam sta se podrazumjeva pod pojmom "balans Sile".
Sila je neutralna i ukoliko se koristi za zlo (kao Sith) onda dodje do poremecaja u Sili. Pod balansom se podrazumjeva pravi put koji Sila treba da prati. Posto su Sith koristili Silu u zle svrhe, Sila je u tom pogledu skrenula sa pravog puta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2005, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

23.05.2005
Ratovi zvezda 3 apsolutni rekorder
Filmski hit Džordža Lukasa Ratovi zvezda, epizoda 3 Osveta Sita je kroz filmsku istoriju otvaranja daleko premašio sve rekorde po zaradi od prodatih ulaznica. U bioskopima širom SAD, u četvrtak, 19. maja film je zaradio preko 50 miliona dolara - i to prvog dana prikazivanja. Astronomska cifra uključuje i 17 miliona dolara od ponoćne projekcije, koja je bila u sredu, 18. maja. Film je za 66 odsto profitno bolji od Ratovi zvezda, epizoda 2 (30 miliona dolara, prvi dan) i 75 odsto jači od Ratovi zvezda, epizoda 1 (28,5 miliona dolara, prvi dan). Epizoda 3 - Osveta Sita, polako ulazi u istoriju kao film čija je premijera ostvarila najveću zaradu do sada. Film je postavio novi rekord sa najvećom zaradom za samo jedan dan. Do kraja vikenda se očekuje čist prihod od 150 miliona dolara. Film Ratovi zvezda, epizoda 3 Osveta Sita je kod nas krenuo 19. maja, i za dva dana ga je videlo preko 10.000 ljudi. (Glas javnosti)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2005, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Pogledao sam film juče i mogu reći da je ovo možda i najbolji film od svih 6 delova.
Naravno to je moje mišljenje, ali ako i nije najbolji onda je svakako najmračniji.
Skoro svaka scena u filmu ima određene elemente Tamne strane.

Sve u svemu dobar film. Jedina moja zamjerka je ta što je Anakin nekako previše lako prešao
na Tamnu stranu. Kad je odsekao ruku Mace Winduu samo se poklonio Palpatinu i nazvao ka učiteljem.
Verovatno je shvatio da više ne može nazad. I mogli su borbu na početku filma malo skratiti.
Malo je loše što General Grivus kašlje i hoda pogrbljeno. Ipak je on droid mada je imao srce (za šta uopšte ne vidim poentu).

Pogledao sam i sajt supershadow.com. Ima dosta toga ali nije mi jasno po čemu je rađena Star Wars Timeline.
Po filmovima sigurno nije. Možda po igricama. Isto je i sa listama najmoćnijih Jedi-a i Sith-a.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2005, 13:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mislim da je to iz knjiga SW koje je Lucas napisao prije poectka snimanja SW filmova

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 07:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dce/02 je napisao:
Malo je loše što General Grivus kašlje i hoda pogrbljeno. Ipak je on droid mada je imao srce (za šta uopšte ne vidim poentu).

On je pola droid pola neka vrsta vanzemaljca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Vader je napisao:
Meni je bila simpatična ona scena na početku kad Anakin i Obi spašavaju Palpatina, pa kad treba da slete onim poluuništenim brodom, a Palpatin prestravljen stoji iz njih. U tom trenutku je život budućem imperatoru (Sith Masteru) ovisio o dva džedaja :D

Ma da? Kao da on vec tada nije bio Sith Master???
Psihologija Anakina koju si opisao na prethodnoj strani se isto tako moze prilagoditi za bilo koji film i bilo kojeg junaka, tako de se ovdje radi samo o tvojoj odusevljenosti filmom (sto se vidi i iz nadimka :lol: Razmisljam da promijenim nick u Obi-Van, pa da te isprasim :D )...
Anakin nije naivan, ali zato Lukas jeste, kada ga je tako prikazao... Kazem ti - psihologija, koja je trebala biti glavna komponenta ovog filna u potpunosti je izostala... Sve ostalo je na svom mjestu, osim, mozda, uvodne scene letenja, koja je zaista preduga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 15:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

daljac je napisao:
Ma da? Kao da on vec tada nije bio Sith Master???

Bio je Sith Master. Rekao sam "budući imperator". Ono u zagradi je bio samo dodatak na to ko je on.

Što se tiče moje oduševljenosti filmom ona nije mogla izostati, to sam znao i prije filma, kao i to da ću film vjerovatno pogledati još koji put. Meni je psihologija dobra, za nešto dublje treba puno više vremena. Nije se ne znam kakva psihologija mogla ugurati u film od 2 sata kad tu pored toga mora biti i tona drugih stvari.

Vjerovatno bi na neki način bilo logično da Anakin nije onako brzo odletio na tamnu stranu, jer na početku filma je kao jedan sa Obijem a na kraju se bori na smrt sa njim. Mada nije da se takve stvari ne dešavaju, ali kod običnih ljudi, ne kod nekih koji su ipak saživljeni sa jednom uzvišenijom filozofijom kao džedaji. Sa te strane je Ankin ispao poglup, jer je progutao priče o očuvanju Republike, dakle potčinio se svjetovno-političkoj vlasti, a odbacio Jedije (duhovni autoritet). Ja bih uvijek uradio suprotno, bar se nadam. Ali kod njega je bilo to nešto drugo u igri, on je želio neki razlog da se prikloni Palpatinu, zbog obećanja o spašavanju Amidale. U takvim situacijama kad ljudima odgovara jedna strana onda će tražiti bilo šta što opravdava tu stranu, i to će progutati, a u onoj suprotnoj alternativi će vidjeti sve samo loše. Zato što gledaju kroz naočale kojima filtriraju.

Da nije bilo to sa Padme ne bi Anakin progutao te Palpatinove priče o tome kako su ga džedaji izdali a kako on radi na očuvanju Republike. To se po meni lijepo može vidjeti iz filma. Vidi se da ga je lomilo to što se treba obračunati sa Sithom, ali zna (vjeruje) da time gubi Padme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2005, 07:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma Anakina je dovela do propasti njegova ljubav prema Padme. Bojao se da ce i nju izgubiti kao i svoju majku pa se zato priklonio Palapatinu. U svom ocaju trazio je nekoga da mu pomogne, Obi-Wan nije bio tu, a i ostali su bili zauzeti sa ratovanjem. Jedini koji mu je pruzio ruku bio je Palapatin sto je on to prihvatio, misleci da ce time spasiti Padme, a u isto vrijeme ostati pravedan Jedi. Mislio je da ce ostali Jedi osudjivati njegove namjere da zastiti Padme (plus sto je bilo zabranjeno za Jedi-a da radi ono sto je on radio sa Padme) i zato nije htio pomoc od Obi-a. I njegova zelja za velikoj moci je bas potekla iz toga da bude dovoljno mocan da sprijeci neciju smrt. Njega jednostavno nisu trebali ostavljati samog. Iako je bio dovoljno mocan da bude samostalan Jedi, ipak je njegov zdrav razum otkazao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
"Osveta Sita" nije samo komercijalna SF bajka već i "provokativno prozivanje Bušove administracije", misle neki

LUKAS: Inspirisan Votergejtom i usponom Adolfa Hitlera

Ako je 2004. godina, u svetu koji spaja film i politiku, protekla u znaku Murovog dokumentarca "Farenhajt 9/11", onda bi 2005, iznenađujuće, mogla da protekne u debatama oko političkih poruka koje nosi "Osveta Sita" - treća epizoda Lukasovog SF serijala "Ratovi zvezda". Čak i pre nego što je film ušao u bioskope, povlačile su se paralele između priče o interplanetarnom izdajstvu i Bušove administracije koja je proglasila rat terorizmu i odlučila da napadne Irak. Tvorac "Ratova zvezda", DžordžLukas insistira da su njegove teme korumpirane demoktratije i uspon zastrašujućeg tiranina naglašene na samom početku filmskog serijala, te su pre inspirisane aferom Votergejt, vijetnamskom erom, kao i Hitlerovim usponom, nego današnjom politikom. Međutim, sve to ne sprečava mnoge da pronalaze antibušovske metafore u filmu i dijalozima. Reč je, pre svega, o dva citata iz filma. Najpre, kada Anakin Skajvoker, mladi Džedaj koji potpada pod uticaj mračne strane, upozorava svog mentora Obija van Kenobija: "Ako nisi sa mnom, onda si moj neprijatelj", što mnoge podseća na Bušovu izjavu posle 11. septembra: "Ili ste s nama, ili ste sa teroristima". Drugi citat tiče se izjava Padme Amidale, u trenutku kad galaktički senat predaje moć zlom imperatoru Palpatinu: "Ovako sloboda umire, uz gromoglasni aplauz".
Inače, sa dolaskom "Osvete Sita" u bioskope, jedna liberalna grupa započela je kampanju kojom bi se republikanski lider Bil Frist predstavio kao Dart Sidius, mentor Darta Vejdera iz "Ratova zvezda". Iako ovim mnogi nisu bili pogođeni, neki konzervativci su bili tako iznervirani da su Džordža Lukasa stavili na listu svojih neprijatelja - spisak je postavljen na jednom veb-sajtu pod nazivom "Amerikanci patriote koji bojkotuju antiamerički Holivud".
Međutim, Pol Levinson, naučnik sa njujorškog Fordhem univerziteta smatra da "Osveta Sita" ne predstavlja antirepublikansku kritiku. On film vidi kao priču o tome da zlo može biti itekako opasno ako se ne uništi, te da bi poruka - vezano za sadašnje događaje - mogla da glasi: "Kad se suprotstavite terorizmu onda morate da uradite više nego da ga samo ranite - morate da ga kompletno uništite, jer ako čak i mali delić preživi on može da stekne snagu i da ponovo napravi veliku štetu".

Preuzeto iz lista "Danas"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2005, 18:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Dec 2002, 13:32
Mene samo jedno zanima:

U II epizodi, kad na kraju fila Duku razgovara sa Sidiusom preko onog svog komunikatora... on izgleda vec onako kako smo ga navikli da vidjamo(deformisan, sa kapuljacom na glavi... znate vec kako) A sad u epizodi III on se deformisao tek poslije borbe sa Mace Windu-om, ili je on mogao i prije se pretvarati u "dobar" i "losh" izgled!

Ima tu josh svasha sta se moze reci, ali mislim da svako treba imati neki svoj pogled na sve to!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2005, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mislim da je Sidious mogao da uzima oblik po želji, s tim da je moguće da mu je onaj izvještačeni izgled cijelo vrijeme bio defaultni (osnovni), a da je onaj ljudski koristio uz pomoć svojih moći, dok mu je koristio takav izgled.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]