banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 12:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2005, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Od danas, valjda, vazi novo radno vreme za lokale koji u u zgradama i to do 22h. A da se primenjuje uverio sam se kad sam poljubio vrata u nekoliko lokala... za kuce i tako te stand-alone objekte je do 23-24 (kako li)...

Mora da su gospoda iz opstine primetila da smo neispavani i da smo ujutro nekako bledunjavi i sanjivi, pa su odlucili da povedu racuna od nasem snu i odmoru... o hvala vam gospodo draga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Eto da nema njih ti bi "dangubio" po kafana a sutra bi se nervirao oko ustajanja. Vidis kako oni misle na narod.

To se zove "Policijski cas u moderno doba"... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 23:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Podrzavam,..
nije ni malo interesantno pokusavati zaspati dok ti iz prizemlja neumorno urlaju Aleksicke..Karleuse i slicne/i ..
Ko drzi kafanu u stambenoj zgradi, ne treba biti puno pametan da skonta da ga od necije spavace sobe dijeli samo zid i da taj neko ne mora biti budan dok se i posljednja nadrinkana karikatura ne sjeti kreveta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 10:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Hahah jebote ... to je pretpostavljam da bi nam draga gospoda sto vise ulepsala leto .. mozda nekim prigodnim programom na trgu subotom navece ? Posle toga bi svi mogli lepo da otpevamo "moji su drugovi" a onda da odemo lepo svi u pi*** materinu ...

Uzas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 12:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
heheheh manic miner to ti iz iskustva a?
cevapi kod slobe i to ?
ima li jos onih kartarosa tamo ? :)
i btw moze li se sad dobiti extra lepinja? :P

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 12:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
AztecMystique je napisao:
Posle toga bi svi mogli lepo da otpevamo "moji su drugovi" a onda da odemo lepo svi u pi*** materinu ...

Uzas.

hahahhaahahahaaa kakav kralj

:notworthy: :notworthy: :notworthy:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 12:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

btw meni odgovara ovakvo stanje, samo cisto sumnjam da ce to nasa draga policija da sprovodi kako treba
kao sto neko rece vlasnici kafica u sklopu zgrada uopste ne mare sto ih samo zid djeli sa stanarima i kao da namjerno pustaju glasnu muziku

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
a sta ocekujes ako zivis u centru grada majke ti???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 13:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2005, 13:26
Zamisli kako je onim jadnicima koji zive iznad "Millenium-a"?! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 13:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

isto kao i svaki normalni stanovnik nekog normalnog grada, mir i tisinu poslije 22h
jedino je kod nas dzungla u to doba

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
prvo se svi zale kako se nema gdje izaci, onda se zale ako je muzika preglasna. mislim da je vrijeme da se odlucimo.

poenta je, kako neko moze da ocekuje mir i tisinu, a zivi u centru grada???
ajde nadji mi bar jedan grad na ovom svijetu gdje je to moguce???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 13:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2005, 13:26
Ptrebno je postojanje i postivanje kucnog reda, odnosno jasno odredjenog radnog vremena ugostiteljskih objekata, trgovina i sl. U svakom slucaju podrzavam odluku gradske skupstine, premda bi kazne trebale biti strozije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 14:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

i_am u svakom gradu postoji ono sto se zove kucni red i mir, tako da nema pustanja glasne muzike, jer je ljudima potreban mir da bi se mogli odmoriti za novi radni dan
tuzno je da u federaciji se taj zakon sprovodi vec neke 4 godine
takodje na zapadu postoje zvucne izolacije sto kod nas nije slucaj

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 15:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
I_am je napisao:
poenta je, kako neko moze da ocekuje mir i tisinu, a zivi u centru grada???
ajde nadji mi bar jedan grad na ovom svijetu gdje je to moguce???

Sta si ti htjela reci..da samo u centru grada ljudi drze kafice u stambenim zgradama..ili sta? :-?
Ovdje je rijec o kaficima i radnom vremenu do 22.00 i to samo za one u stambenim zgradama, privatne kuce su nesto drugo. Od 22.00 je kucni red i to bi trebalo da se postuje.
U svijetu nema kafica koji su otvoreni do sitnih sati, nocni klubovi i diskoteke su druga prica, zna se kakvi su to objekti kako izolovani i od kad do kad im je radno vrijeme. Dakle ako je nocni klub u pitanju ili diskoteka, ne moze raditi po danu, radno vrijeme pocinje u vecernjim satima..19.00 - 20.00 pa do ujutro..a ne od 08.00 pa dok i posljednji gost ne izadje.. :roll:
Zalimo se kako je opste rasulo i anarhija a kad se pokusava uvesti kakav takav red onda se pojavi prica kako je to glupost..blablabla. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 19:28 
BSE,AKO SI RAPOSLOZEN DA SKOKNEMO KOJI PUT...Pozdrav...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slazhem se za kafice u zgradama. To treba da se ogranici. Ali za ostalo bogam' se ne slazhem.
Mrvice, u gradu nema uslova za nocne klubove i diskoteke. Imaju dva nocna kluba (Big Ben i Lav - koji nemam pojma jel' radi) i dvije diskoteke (titanum i hall). Titanium radi - ne radi radi pa - radi a za Hall znamo svi kako radi. Elem, ispravite me ako grijesim.

Uostalom zar ne mislis da je malo nakaradno to "uvodjenje reda"? Mislim da ima mnogo vise bitnijih stvari nego oredjivanja radnog vremena kaficima. Mozda se mogao naci kompromis. Recimo u Grazu je dozvoljeno ljetnim bashtama da rade do 23:00, ali nije ograniceno radno vrijeme kafica (ima ih isto tako koji se nalaze u centru grada, preko puta hotela). Nije rijesenje staviti sve lokale pod kljuc.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 20:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Slazem se sa mrvicom.
U stambenim zgradama je to jos davno trebalo uvesti, ali bolje i sada nego nikako. :)
Ono hoces da zaspes (u to doba) :D , a ono tamo odvrnuti ovi 'hitovi' sto ih mrvica spominje. :)
Helena, mora se negdje poceti... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 12:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

takodje se slazem sa mrvicom
helena ne mozes porediti kafice u Grazu i ovdje
koliko ja znam tamo u kaficima ne razbija glasna muzika od koje te tvoj sugovornik ne cuje cak ni da megafon koristis

manicminer pa mislim da ce to uskoro biti, mozda i veceras poslije filma :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 16:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Uostalom zar ne mislis da je malo nakaradno to "uvodjenje reda"?...

Mislim da uvodjenje reda nikako ne moze biti "nakaradno".
Nakaradno je to da svako radi sta hoce i kako hoce. Ovdje je rijec o kaficima koji su u stambenim zgradama, dakle ne svim kaficima (nadam se da ti je sada jasnije)... mozes to uzeti i kao odgovor na to sto spominjes kompromisno rjesenje.
Isto tako mislim da je jos "nakaradnije" to sto 99% gazda kafica smatra da moze da radi (otvara i zatvara kafanu) kako im padne na pamet. Ta gospoda vrlo dobro zna sta je sve potrebno i kako se dobijaju papiri za rad u nocnim satima, i kako takvi lokali moraju biti registrovani..pa samim tim i kakve obaveze prema drzavi imaju njihovi vlasnici..
mislim da pojam "nakaradno" ti i ja razlicito tumacimo.
Slazem se da postoje prioriteti,i o tome bih mogla dosta toga nakuckati,.. no to nije tema ove "emisije".
ps. radno vrijeme kafica (onih koje ne kaci ovaj zakon) je radnim danom do 23.00 a vikendom do 00.00 (ispravite me ako grijesim), s tim da 90% njih radi i po sat dva duze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ok mrvice. Pod "nakaradno" sam mislila, da se prvo regulise pravilnikom ili zakonom sta je kafic, sta nocni bar, sta diskoteka itd.(nije dovoljna samo registracija - potrebno je ispunjavati uslove za iste). A koliko mi je poznato (ili grijesim) u BL je dovoljno da uplatis nesto para i kafic dobija pre-registraciju.
Da li ovo samo vazhi za BL (regulisanje radnog vremena kafica) ili je to i u drugim gradovima tako?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]