Koliko me je to kopiranje zivciralo i kod iPhone-a i kod windows phonea, blagi uzas. Windows phone je to sredio sa cini mi se desetkom.
Citiraj:
Pored ios android je poluproizvod, nije opcija za ozbiljno korištenje. U domenu stabilnosti, pouzdanosti, predvidivosti, jednostavnosti ios je daleko ispred.
Ja u zadnje vrijeme vidjam neke studije da je android stabilniji, iskreno i ne interesuje me to previse, meni su do sada svi telefoni manje-vise ok radili. evo neki link, ali mislim da sam i prije ovog clanka vidjeo tako nesto...uglavnom sve je to u pet deka...ukucaj na google iphone wifi problem, iphone can't pa google neka doda, iphone app crash...izace milion slucajeva, a nista drugacije nije ni kod android telefona...kako rekoh, sve u pet deka...
http://www.techtimes.com/articles/17515 ... t-says.htmCitiraj:
3) Raznorazne aplikacije za ubijanje programa: Ovo je u dobrom dijelu slučajeva prilična glupost, pogotovo kad iz navike ubijate sve programe. Svaki program koji ubijete i izbacite iz memorije mora opet da se učita. Šta ste dobili ako non-stop brišete (gasite) i učitavate programe?
yep, ko zeli da gasi ima opciju u "developer options"...zove se "don't keep activities"...mislim da je to ista stvar...bas cu provjeriti
Citiraj:
Huawei p9 lite od cure je bolji po svim pitanjima od 5s na papiru, ali kod nje slobodan prostor oko 500mb, kod mene slobodno oko 200. Huawei stopa prilikom prelAska iz aplikacije u aplikaciju, dok otvori galeriju sa puno slika oteli se i sl.
"na papiru"...

reci djevojci neka uzme telefon koji zadovoljava njene potrebe, dakle ili da stavi memorijsku od 128 ili vise Gb ili neka uzme telefon sa dosta interne memorije...ljudi pametni pa uzmu model od 16 gb koji nema sd slot i onda se zale kako telefon usporava jer nema mjesta...ali dobro, neka ja prdim u ladnu vodu...
Citiraj:
Ovo se odnosi i na ono što je Milan spominjao da nema problema sa svojim top modelom. Zašto? Zato što ima (još uvijek) dovoljno dobar hardver.
i bice dobar jos najmanje par godina jer sam odlucio malo vise pljunuti i dodatno se razumijem u telefone (to uvijek smetnem sa uma da pola njih pojma nema ni najsitnije greske okloniti na telefonu, a kamoli otkljucati bootloader, rootovati, staviti TWRP i custom ROM ili raditi neke izmjene u samom sistemu)...i za kraj...jebiga, svi bi telefon za 200-300 maraka, a da radi kao galaxy s8 ili iphone 8...e ne moze druuuuuze....