GTK_Marko je napisao:
Ako uzmemo u obzir da se cijene ne mogu spuštati (možeš samo nuditi akcije, hardver sa popustom i cash back - a to se sve i radi jebemliga) - znači trebalo bi da ovi sa vdsl-om plaćaju skuplje od ovih sa adsl-om? Isto tako i za optiku, da plaćaju još više? Ako idemo tom logikom, jesu li oni u Starog Vujadina (čitava ulica ima optiku) krivi što ti nemaš optiku u naselju pa treba da plaćaju skuplje da bi bilo fer? Šta ti imaš sa njima? Hoćeš li ti onda plaćati više ako ti neko ponudi optiku sutra? Hmm... Da je to tvoje naselje rentabilno do sad bi se pojavila elta sa optikom ili neki drugi provajder. Jbg, tako je.
A zasto bi mi uzeli u obzir da se cijene ne mogu spustati? U ovom slucaju o kojem mi pisemo to bi i i bilo jedino realno, tehnicki nije moguce da nas prebace na vdsl ili optiku, ne mogu nam nista drugo ponuditi, vec godinama placam tu istu cijenu za ovaj paket, sta drugo ostaje nego da nam spuste cijene ako vec po tim istim cijenama drugima prodaju 10x brzu i stabilniju konekciju!!??
Nista ja nisam rekao za korisnike iz drugih ulica koji imaju srecu da imaju optiku, meni je drago da mtel sada ima takve pakete po veoma dobrim cijenama, ali nije realno i normalno da mi ostali placamo isto koliko i ti korisnici, mora da postoji razlika u cijeni jer nije fer...ne moze kilogram jabuka i deset kilograma jabuka da se prodaje po istoj cijeni i to samo zato sto je neko dosao sa vecim cekerom tj. samo zato sto je prodavac dao jednom kupcu veci ceker!
A kada smo kod cijena i drugih provajdera, vjerovatno si se potrudio oko toga jer sam ja pisao o cijenama, ali ja nisam nigdje pisao o BH telekomu i slicnim provajderima u BiH koji rade na istu foru kao i mtel i u dogovoru jer nisu jedni drugima konkurencija, a elta, blic i ostali i nisu konkurencija nikome od njih i vecinom placaju ovima za linkove, mobilne mreze i sl., ja sam spomenuo cijene oko nas, a mislio sam na HR, Srbiju....sa ovim novim paketima vdsl/optika stanje se puno popravilo, ali koliko nas moze da dobije te pakete, koliko % u RS koliko % i u narednih 10 godina? Neka oni spuste cijene za pakete koje ima 99% njihovih korisnika pa da onda kazemo da su nesto uradili...
Sto se tice moje lokacije, ovu brzinu koju sada imam ja mogu da dobijem i od elte i od blica, ali jos uvijek pokusavam da izvucem nesto bolje jer isto mi ne treba ili slicno...