banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 12:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Maj 2005, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Razmisljam o kupovini CD rezaca.Mislim da uzmem Teac ili Asus?Inace ,imam Teac CD -rom vec 3.5 godine i do sada je besprekorno radio.Koji rezac mi preporucujete?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 18:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2002, 01:00
Imam teac-ov rezac vise od godine i prezadovoljan sam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 19:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja imam Asusov i nisam imao problema, mada ne bavim se previše narezivanjem da bih mogao nešto detaljnije reći.

Ima li neko za preporučiti neki dobar DVD rezač?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 20:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
I ja imam više povjerenja u TEAC. Ako je cijena približna odlučio bih se za TEAC.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 12:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Plextor je najbolji na tom polju pa samim tim neces pogrijesiti ako uzes njega

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 12:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ako mislite na Teac-a onda morate kupiti LG :)) posto je to sada LG-ovo :)))

Sto se tice DVD rezaca .. ne znam .. Ja imam Pioneer 108 konvertovan u Piodata 108DX i Nec 3520E konvertovan u 3520AW [konverzije vise manje, to je RPC I, rip lock, max speed, dodatne optimizacije samo su 3rd party, znaci nisu podrzane od strane proizvodjaca] i DualLayer su, od kojeg nemamo velike koristi posto su DL mediji poprilicno skupi.
I jedan i drugi savrseno rade, rezu kao ludi i nemam nikakvih problema.. tople preporuke za bilo koji od gore dva navedena, ako mene pitas...
Ali na trzistu je takodje mnogo dobrih modela i proizvodjaca, Liteon, Sony, Plextor [on mi se cini, cak, malo i posustaje za konkurencijom], Samsung itd... Svi su manje-vise izjednaceni pa neces mnogo pogrijesiti...

p.s. jos uvijek imam dobrog starog Teac-a 8x,8x,24x, penzionisao sam ga [u drugoj masini] ali radi kao sat...

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

U prošlom SK su malo probali Pioneer 109 i NEC 3520, rekli su da je Pioneer bio slabiji kao čitač ali je imao nešto veću prosječnu brzinu rezanja, i ocjenili su da im je nešto bolji NEC. Na benchmark forumu su rekli suprotno, ali su dodali i da je Pioneer 108 bolji od 109. Sad u zadnjem SK Kuzmanović u IO portu kaže da nakon nešto dužeg posmatranja ne bi preporučio ni jedan, kao sve se više ide na štancanje u serijskoj proizvodnji zarad osvajanja tržišta, pa je kvalitet slabiji nego ranije. On preporučuje jedino Plextor, mada nisam siguran koliko (skoro) duplo veća cijena može da opravda kupovinu Plextora. Meni ne treba nešto posebno, pa bih vjerovatno bio zadovoljan i sa Pioneerom ili NEC-om.

Da li ih koristiš i za obično čitanje, kao čitače? Koliko je bezbjedno koristiti DVD rezač i kao DVD čitač, recimo za obična kopiranja i instaliranja sa DVD-a, a i da se pusti film da se vrti dva sata u DVD rezaču? Ili je bolje imati poseban običan DVD čitač za takve stvari? Jeftinija je varijanta samo sa DVD rezačom, naravno, i sa te strane je bolja.

Kakavi su ti taj Pioneer i NEC kao čitači, da li sve čitaju regularno? A bučnost?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Inace mIrcon je evc sve rekao, a ja cu samo da dodam da sto se tice Teac CD pisaca oni nisu toliko kvalitetni kao sto su oni stariji modeli bili. jedan od razloga je taj sto su se oni u vrijeme razvoja 48 i 52x pisaca vec bili okrenuli razvoju DVD pisaca pa su te brze CD pisace izbacili cisto reda radi. Barem su tako pokazala testiranja nekih vodecih casopisa ovde. mozda je najbolja investicija kupiovina DVD DL pisaca (Nec ili "Pijonir"). vidio sam u oglasima za 130 KM po komadu pa navali narode.

Naravno ko ima para da se pruzi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 15:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2002, 01:00
Sto se tice teac-a i lg-a nisi sasvim u pravu. Teac je bio suradjivao sa lg-om (razmjena tehnologije) ali je prestao i sada opet proizvodi samostalno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 12:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mircone plasis me
liteon se nije do sad nikad pokazao kao kvalitet pa me interesuje gdje si to pokupio

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Na Bencmarku su dosta hvalili Lite On, ali ne znam šta, CD RW, DVD ROM, ili nešto treće.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 13:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

liteon je poznat kao hardwer za jedan mjesec max
svi se zale da poslije toga pocne da zeza i na kraju izdahne

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 09:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
BSE: bio sam i ja skeptican a moram priznati da i dalje ne vjerujem LiteOn-u ali cinjenice jeste da ima jedan od najboljih DVD rezaca na trzistu .. ne znam tacno oznaku ali znam da je na svim testovima imao najmanje PI i PO gresaka prilikom pisanja te daje najbolji [najblizi idealnom] grafikon zapisa sa najmanje gresaka.... [naravno mnogo uticaja ima i sam medij na koji se zapisuje]... Pogledaj malo strane forume, pogotovo oko DVD rezaca, pa ces znati o cemu govorim... cesto ih pratim i mene su mnogo iznenadili kada su odjednom poceli kovati LiteOn-a u zvijezde, ali dokazi su nepobitni :)

Vader: koristim i jedan i drugi za citanje i narezivanje, kako kada i zavisi koju kolicinu narezujem [hehe, ne bavim se poslom narezivanja, nego imam veoma mnogo podataka na hdd-u a cesto pravim vise kopija]
Pokazali su mi se poprilicno dobro, rade Ok, nisu bucni a za NEC-a cak imas i verziju firmware-a [naravno, ovu koja nije oficijelna] u silent modu, znaci za presovane [originalne dvd-ove] pa kad gledas film vrti dvd na manjem broju obrtaja a samim tim i buka se gotovo i ne cuje... No ja ne osjetim neku buku ni prilikom narezivanja ni full speed citanja [a ne koristim tu silent firmware verziju :) ]... Ja sam prvo kupio Pioneer 108D jos u novembru prosle godine [za 160KM sto je tada bila ekstra ponuda s obzirom na performanse i tip ovog DVD rezaca] a NEC-a sam kupio prije 2 mjeseca cini mi se za odlicnih 100KM [sa porezom itd itd] ali to je bila stela, kupljeno od veceg distributera ovdje kod nas na firmu a onda ja kupio od firme sa cijenom podignutom za 1km :)) platio porez i sve me izaslo 101,80KM :) inace ne bih frcao jos dodatnih 50-ak km da nije bilo mogucnosti za tu "dobru kupovinu" :)

Athlon: hvala na ispravci, pogledacu malo i taj podataka, moram priznati da nisam bas pratio LG-a i Teac-a u zadnje vrijeme pa ne znam kakav im je status, ali znam da mnogi LG-ovi modeli CdRW-ova i DVd-ova imaju Teac-ove dijelove u sebi...

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
E sto se volite qrciti na ovom forumu to je cudo jedno. Krofnica84 je pitao/la za CD rezac a vi poceli rastezati o DVD rezacima.... :lol:
Moj savjet je da kod cd rezaca ne mozes mnogo pogrijesiti - to je vec prevazidjena tehnologija i svi su otprilike isti... Teac i Plextor vaze za najbolje ali ni LG, Sony ili neki treci proizvodjac ne zaostaju mnogo. Ja licno imam sony i nemam razloga da budem nezadovoljan mada zalim sto nisam kupio teac, nekako je robusniji i kvalitetnije uradjen... za brzinu ne znam, nisam mjerio a i nije nesto bitna i zavisi i od CD-ova na koje se narezuje. Znaci, ja sad da kupujem rezac uzeo bih teac, za ostale ne znam samo sam cuo da je samsung dosta los i da je veoma izbirljiv kad je u pitanju kvalitet medija.
Ono sto su ti momci zaboravili reci je da ti je sad najisplativije da kupis DVD rezac, kostaju ispod 150 maraka - nije velika investicija a dobijas mnogo vise nego ako das 50-tak maraka za obican CD rezac, vecina novog softwarea dolazi na DVD-u tako da za par mjeseci neces moci bez DVD-a... e sad nastupa ova njihova prica :D

Toliko za sada :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

epek je napisao:
Ono sto su ti momci zaboravili reci je da ti je sad najisplativije da kupis DVD rezac

Mi smo smatrali da se to podrazumjeva pa smo odmah skrenuli na to :), ali u pravu si, trebali smo prvo to navesti pa onda razvezati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 15:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
imam LG vec dvije godine i savrseno mi radi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 12:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jul 2005, 11:12
BSE je napisao:
liteon je poznat kao hardwer za jedan mjesec max
svi se zale da poslije toga pocne da zeza i na kraju izdahne

Ne znam odkuda ta konstatacija, ja sam zadovoljan njima i njihovom izdrzljivoscu. To ne kazem zato stoje "neko rekao" vec zato sto su to moja iskustva...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2005, 17:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nisam se pohvalio da sam prije par sedmica kupio ovaj DVD rezač NEC 3540A, srebrni :)

Radi dobro, nego...kako se narezuje javlja se potreba za onim CD holderima, onim torbicama za diskove što dolaze u raznim oblicima i kapacitetu. One koje imam sam već popunio a dobio sam ih od prijatelja koji ih je vrlo povoljno nabavljao, po 4-5 puta jeftinije nego što košaju po prodavnicama, nabavljao ih je u Srbiji ili drugdje van BL. Zna li neko gdje kod nas ima povoljno kupiti dobrih CD holdera?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2005, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
gdje ima najjeftinije dvd pisaca sada a da podrzavaju DL.

dakle pioneer , nec LG ili koji vec. cuo sam da ima LG za 95KM u "pikatro". koji je najboljsi.

mIRCone govori

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 08:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
NEC-ovi DVD burneri su najbolji.Rade brzo,jedni od najtisijih i ono sto m najvise zadovljova je da rade instantno,pritisne dugme i odmah reaguje,ne kao Sonijevi treba me pola sata da se otvori.
Da nema svijetla nebi ni znao da radi koliko je tih.
A kopiranje obicnih CD ide brze nego stari Asusov od 52.
Kvalitet je cista 5,rijedak prodult a da nema mane.
I jos je jedan od jeftinijih naspram Sonija ili Asusa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]