Evo da sugerisem jedno mjesto,ali tacno odredjenoj grupaciji....
znaci,kome nije ni do kakvog nocnog prvoda (to mi je uvijek bio apsurd iz velikog grada ici traziti nocni provod po dalmatinskim i crnogorskim seocima

)...ni do kakvih znamenitosti i sl....
kome je samo do odmora....prelijepog,cistog i kristalnog mora...i ono sto se kaze The Mediterranean as it once was (u punom smislu te rijeci!!!!!)....bez apsolutno ikakve guzve...a sve to jos po povoljnim cijenama....e za takve imam fenomenalan prijedlog!!
Sucuraj....ostrvo HVAR....najistocnije mjesto na Hvaru,znaci kad ides iz Drvenika trajektom,odmah si tu,prvo mjesto.
ogromna komparativna prednost u odnosu na sva druga mjesta,cak i na Hvaru,je sto ima beskrajne plaze sa OBE strane Ostrva...znaci,ako je na jednoj strani more uzburkano,pa na glavnu plazu cesminica mozda more nanese jednom mjesecno onih trava i borovih iglica,samo predjes na drugu stranu ostrva i imas potpunu bonacu!
Prirodni hlad skoro svagdje se,naravno,podrazumjeva,kakvi suncobrani,kakve lezaljke,kakvi bakraci
...mozes naci sto mjesta gdje mozes biti i jedini na plazi,ali bas bukvalno...i sve na 1-15 minuta lagane setnje,uz prelijep pogleda na Peseljac sa juzne strane,ili Biokovo i citavu Makarsku rivijeru sa sjeverne strane...
More je inace ubjedljivo najcistije na ostrvima,a tek ovdje gdje nema guzve uopste...mozes kraj svetionika skinuti se go i citav dan lezati potpuno sam...
Znaci,odmor potpuno drugaciji od vecine mjesta gdje nemas peskir gdje staviti
Ako neko hoce da vidi bas sve,nek ode autom i do autokampa Mlaska,ili iznajmi camac do rajske uvale Perna...
Razmisljam kad bih bas trazio dlaku u jajetu,i jedinu manu,onda bi to bilo sto je vjerovatno skup trajekt za automobile od Drvenika do Sucuraja,ali nije ni to Bozje slovo...uostalom,vjerovatno se i to moze provjeriti na sajtu Jadrolinije...oko pola sata vozi trajekt
Znamenitosti nema apsolutno nikakvih osim jako stare Katolicke Crkve...
Eto....sledecih godina ovdje na temi ocekujem zahvalu od prvog forumasa koji me poslusao...a od TZ Sucuraj ocekujem uplatu honorara na moj racun

PS I jako je jeftino za Hrvatske prilike...uvijek je bilo duplo i vise jeftinije od Jelse i Starog Grada,a od fancy Grada Hvara da ne pricam.