banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Top 10 (2000 - 2004)
PostPoslato: 12 Maj 2005, 11:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Pa, evo, pošto je prošlo punih pet godina – i kusur – tekuće decenije, mogli bismo se pokusati odluciti za 10 najboljih filmova u tom periodu... Dakle od 2000. do 2004. Evo, ja prvi dajem svoj prilog...

1. Mulholland Drive (David Lynch, 2001) – zbog najljepse nocne more i zavodljivog putovanja kroz blistavi um Diane Selwyn. I zbog filma koji sam najvise puta gledao u kinu u zivotu. Ikad. I zbog svih tih segmenata i osam milona nacina da dozivis umjetnicko djelo i nikad se na zasitis. Zbog muzike Angela Badalamentija.
2. Rekvijem za snove (Darren Aronofsky, 2000) – zbog iskrenosti i beskompromisnosti i hrabrosti i posebnosti. Zbog toga sto nas podjeca da ‘beyond all the good there’s a terror’. Zbog glume Ellen Burstyn.
3. In the Mood for Love (Wong Kar-Wai, 2000) – zbog beskrajne suptilnosti i culne opipljivosri. Zbog ljubavi koja ce trajti vjecno i vjecno i vjecnooooooooo.....
4. Dogville (Lars von Trier, 2003) – zbog stanja soka i ekstazicne euforije koje dozivite kad Grace konacno sretne svoga oca. Zbog toga sto niko nema dovoljno velika m... kao Lars von Trier, da nas pogleda u oci i pljune nas istinu u lice. I, ne, ne mislim da je ovo anti-americki film.
5. Daleko od raja (Todd Haynes, 2003) – Hommage Douglasu Sirku? OK, whatever. Zbog divnog savrsenstva i potisnte boli s kojom zivite zajedno sa junacima filma... What imprisons desires of the Heart?
6. Uciteljica klavira (Michael Haneke, 2000) – Istina, trebalo mi je vremena. Zbog pokusaja da se u ruznom i sterilnom pronadje zivot. Uspjesno? Ne bas, ali bar smo pokusali... Zbog humanosti.
7. Moulin Rouge! (Bazz Luhrman, 2001) – Truth! Beauty! Freedom! And above all else... Love!!!
8. Elephant (Gus Van Sant, 2003) – zbog ciste filmske ljepote. I reditelja koji poput duha prati svoje junake u njihovim besciljnim zivotima. Ma, ja bas nisam pesimista, ali Van Sant je ubjedljiv do bola.
9. Los Muertos ( Lisandro Alonso, 2004) – zbog tisine i nevjerovatnog ritma. I zbog scene sa zaklanom kozom, naravno. BTW, da li je iko gledao ovo argentisko cudo???
10. Bad Education (Pedro Almodovar, 2004.) – zbog intrigantne strukture i nevjerovatnih likova. Ali, Pedro je zvijezda... zbog S T R A S T I (svi koji su gledali, shvatice...)

Eh, a evo i par naslova koje uzasno volim i bez kojih bi svijet bio vrlo tuzan i prakticno besmislen (abecedno):

Dancer in the Dark (Lars von Trier, 2000)
Finding Nemo (A. Stanton, 2003)
The Man Who Wasn’t There (Joel Coen, 2001)
The Others (Alejandro Amenabar, 2001)
The Royal Tennenbaums (Wes Anderson, 2001)

A evo i pet najprecijenjenijih filmova od 2000-2004:

1. LOTR: Return of the King (2003)
2. Blistavi um (2001)
3. Izgubljeni u prevodu (2003)
4. LOTR: The Fellowship of the Ring (2003)
5. Amelie (2001)

A evo i pet najgorih:

1. Isusuovo stradanje (2004)
2. Serendipity (2001), uf, bljak!
3. Evolucija (2001), jeste li i vi dobili samponcic?
4. El Abrazo Partido aka Izgubljeni zagrljaj, pobjednik Berlina !!! (2004)
5. Tomb Raider (2001)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 12:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
od pocetka decenije nije proslo jos ni 4 i po godine, a isto tako ne vidim razlog za biranje najboljih filmova u tom periodu
i ozbiljno cemo se zavaditi za ocjenu da je Amelie precjenjen film

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 13:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
ovo je kao zanimljivo. i jeste, ako razunamo od 2000. proslo je pet godina.

1. blazeno tvoj, apicatpong virasetakul
2. tropska bolest, apicatpong virasetakul
3. deset, abas kjarostami
4. slon, gas van sant
5. pauk, dejvid kronenberg
6. bulevar zvijezda, dejvid linc
7. raspolozeni za ljubav, vong kar vej
8. platforma, dzia zang ke
9. verkajstmerove harmonije, bela tar
10. fatalna zena, brajan de palma

i da, amelija i gospodar pstenova jesu najprecjenjeniji filmovi koji su napravljeni u ovom periodu. ovo bi neko trebao da uradi i na muzici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 22:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Koja je vec ovo tema za top, najbolji, the best, najnaj film koji volis... :-?
Ovo treba da bude 'closed'.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 03:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Amelija je super film... Ja sam ga gledala puno puta i svaki put mi je super... Shto se tiche "Mulholland Drive"-a, odlichan film, jako jako dobar. Takodje, odlichni su i Almodovarovi filmovi "Sve o mojoj majci" i "Prichaj s njom".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Kid_A je napisao:

gospodar pstenova jesu najprecjenjeniji filmovi

Kako film koji je osvojio najvise oskara u istoriji moze da bude precjenjen ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 10:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
od kada oskar dokazuje bilo sta? smijem li primjetiti da su tu nagradutakodje dobili i forest gamp i vatrene kocije? a koji su jos filmovi dobili najvise oskara, je li? ben hur, koji je jedan od najslabijih filmova genija vilijem vajlera, i titanik? a i film koji nezasluzeno dobije vise pohvala nego sto zasluzuje, ukljucujuci oskare, moze biti precijnjen. nikako podcijenjen. oskar se moze uzeti za kordinacioni pocetak isto kao i bilo koja druga nagrada. sto ne uzmes kan ili veneciju ili roterdam? sto ne uzmes villige voice poll ili film comment poll ili izbor cahiers du cinema ili positif? nemojte spominjati oskare.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Kid_A je napisao:
od kada oskar dokazuje bilo sta? smijem li primjetiti da su tu nagradutakodje dobili i forest gamp i vatrene kocije? a koji su jos filmovi dobili najvise oskara, je li? ben hur, koji je jedan od najslabijih filmova genija vilijem vajlera, i titanik? a i film koji nezasluzeno dobije vise pohvala nego sto zasluzuje, ukljucujuci oskare, moze biti precijnjen. nikako podcijenjen. oskar se moze uzeti za kordinacioni pocetak isto kao i bilo koja druga nagrada. sto ne uzmes kan ili veneciju ili roterdam? sto ne uzmes villige voice poll ili film comment poll ili izbor cahiers du cinema ili positif? nemojte spominjati oskare.

Pa imas svoje misljenje i to je to.Ni meni Oskari nisu neko mjerilo,ali mi je LOTR najbolji film koji sam gledao do sada.A gledao sam ih dosta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 12:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ccc ben hur je jedan od najboljih filmova u istoriji, ne znam odakle takve besmislice

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta: odgovor
PostPoslato: 18 Maj 2005, 17:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Posto se odnosi na pola tekuce decenije, ovaj izbor je poseban i topic ne treba da bude ''closed''. Naprotiv! Oscari nisu kriterij, to je veljda jasno. A za precijenjenu Jacksonovu trilogiju ne bih trosio rijeci, iovako nas je smorio previse!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]