banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 19:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: BH Fanaticosi
PostPoslato: 06 Maj 2005, 16:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Čekajući Vanrednu sjednicu Glavnog odbora BH Fanaticosi

06/05/05

Neka znaju kako navijaju pravi Bosanci i Hercegovci

Prema najavama, u San Marinu 4. juna trebala bi se održati vanredna sjednica Glavnog odbora BH Fanaticosa (BHF). Na programu bi se trebala naći samo jedna tačka dnevnog reda “(Ne)podrška N/FS BiH i dalje mjere članova BH Fanaticosa u borbi protiv korumpiranih ljudi u Savezu”.

Tim povodom razgovarali smo sa predsjednikom BHF Davorom Ademovićem - Bengalom, rođenim Banjalučaninom koji živi u Švedskoj i predsjednikom BHF za BiH Izudinom Bečirćićem - Zengom.

“Održavanje sastanka u San Marinu bit će prilika da generalni sekretar NS/FS BiH Munib Ušanović i ostali čelnici ove kuće nogometa se uvjere koliku stvarnu (ne)podršku imaju od članova BHF. Istina, ukoliko se znaju služiti Internetom, mogli su to provjeriti i na forumu BHF na stranici http://www.bhfanaticos.com, koji svakodnevno posjećuje više hiljada članova ove navijačke skupine koja prati utakmice reprezentacija jedine nam države Bosne i Hercegovine. Ti ljudi su oni pravi iskreni Bosanci i Hercegovci koji žive od Australije do Amerike”, kaže Izudin Bečirčić - Zenga.

Uvredljivi istupi

Ono što je članove BHF kako kažu posebno uvrijedilo su nedavni istupi generalnog sekretara NS/FS BiH Muniba Ušanovića u pojedinim medijima u kojima govori kako su “određeni članovi BHF dobili 100 hiljada maraka za rušenje Saveza”.

“To, naravno, nije tačno. A ukoliko Ušanović narednih dana u medijima ne iznese kako je rekao “svoja saznanja da je neko dobio pare”, odnosno ako ne prozove ko je to od naših članova uzeo novac, to će uskoro morati učiniti pred sudom. Kada je u pitanju prodavanje rekvizita koje mu očigledno smeta, mogu reći da je grupa članova BHF iz BiH otišla na utakmicu u Brisel zahvaljujući novcu zarađenom od prodaja navijačkih rekvizita i dobrovoljnih priloga članova ove organizacije koji žive u zemljama Zapadne Evrope. Fan shop finansira i transparente, koreografiju i nabavku baklji koje se koriste u pružanju podrške našim reprezentacijama”, ističe Zenga i dodaje:

“Savez BHF nikada nije dao ni marke kao pomoć. Po generalnom sekretaru Ušanoviću mi i ne bismo trebali zaraditi novac za putovanja niti pružati podršku reprezentaciji na gostovanjima. Upravo to nam je poručio pred odlazak u Brisel kada je objašnjavajući kako Savez ne organizuje odlazak navijača na utakmicu sa Belgijom, niti nabavku ulaznica. Da je sreća čelnici NS/FS BiH, koliko ih sljeduje po pravilima UEFA, mogli su kupiti 10 posto ukupnog broja ulaznica i ponuditi ih na prodaju članovima BHF. Međutim, njima očigledno smeta da ljudi na gostovanjima mogu vidjeti šta ustvari rade ti čelnici Saveza i kako nas sramote po Evropi ne plaćajući ni svoje lične račune po hotelima”, naglašava Zenga.

Pokretanje inicijative

Davor Ademović - Bengal ističe kako članovi BHF “nisu na prodaju”, te da nedavno izrečene optužbe da je neko od manje grupe članova ove navijačke organizacije dobio novac za rušenje saveza – ne stoje.

“Ne razumijem kako Ušanović može izjavljivati tako nešto. On je preko određenih medija rekao kako je manji broj članova BHF-a koji ne podržavaju Savez uzeli pare za rušenje Saveza i da su oni politički motivisani. Naravno to nema veze sa pameću. Prava istina je da nas je on nazvao telefonom prije gostovanja u emisiji Face to face u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na NTV Hayat i ponudio dogovor. Rekao je: pustite kamere i javnost, dođite da sjednemo i dogovorimo se kao ljudi. Naravno da smo odbili”, objašnjava Bengal. Prema njegovim riječima uskoro će BHF pokrenuti inicijativu putem internet stranica, medija u BiH, te štandova na ulicama da se provjeri koliki broj navijača naše reprezentacije podržava sadašnje čelnike Saveza a koliki broj želi njihovu smjenu.

“Osim izjašnjavanja ljudi na temu podrške aktuelnim čelnicima, u fazi smo prikupljanja podataka u vezi sa pojedincima od kojih je tražen novac za nastupe u dresu reprezentacije BiH. Uskoro ćemo izaći sa imenima i detaljima”, naglašava Ademović.

Demonstracije u Cirihu

“Nakon gostujućih utakmica nogometne reprezentacije u San Marinu i Španiji 4. i 7. juna, ukoliko se određeni ljudi iz Saveza ne maknu, članovi BHF-a više neće ići na gostujuće mečeve. Umjeto toga u vrijeme odigravanja tih utakmica organizovaćemo demonstracije u Cirihu (Švicarska) pred sjedištem UEFA. Time ćemo pokušati skrenuti pažnju na to šta se dešava u N/FS BiH. Mislim da će to imati jačeg efekta nego da im na tim mečevima putem transparenata šaljemo poruke sa tribina”, kaže Davor Ademović-Bengal.

Prijeteće poruke

“Neki od nas u BHF-u dobijali su prijeteće poruke. U jednoj od tih poruka potpisanoj sa “Neko iz Saveza” vrijeđaju mene i Pušinu. Misle da smo uz Jusufa Pušinu. Mi nemamo nikakvo mišljenje o njemu. Mi ne tražimo Pušinu. Mi tražimo da u Savez dođu istinske bh. nogometne legende kao što su Halilhodžić, Sušić, Tuce, Baždarević, Hadžibegić, Kodro…”, govori Ademović.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
bh fanaticos.... bihahaha. kakvi su to pi.kini dimovi. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 17:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
acrobatico je napisao:
bh fanaticos.... bihahaha. kakvi su to pi.kini dimovi. :lol:

hihihi

cuj da direktori i sekretari idu po forumima.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 18:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Znate vi doooobro ko su oni i kolko su mocni. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 19:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
Merhaba odjebi..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kakva saka jada. muslimanskog jada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 12:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Nov 2004, 17:59
nadam se da ce merhaba prestati sa ubacivanjam postova koji ne zanimaju nikoga u rs.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Narvno da zanima,Bhfanaticosi su oborili rekord u Belgiji,,respekt,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 09:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jest rekord ali po broju bosnjaka na jednoj tekmi.Svaka cast!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
BH - Sta? dajte ljudi kakve su ovo nebuloze? pozzz
mislim da je totalno bezze raspravljati o njima na ovom forumu. ja sam veliki patriota

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Merhaba je napisao:

aha strasno su mocni, mnogo sam se prepala. brrr... kad bi vas dohvatili grobari ili delije svejedno, bilo bi vam po dupetu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 22:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

gorky je napisao:
Merhaba je napisao:

aha strasno su mocni, mnogo sam se prepala. brrr... kad bi vas dohvatili grobari ili delije svejedno, bilo bi vam po dupetu

Biti mocan ne znaci biti divljak. :wink:

Navijaju za svoju reprezentaciju,prate je svugdje po svijetu,ima ih dosta,ne prave probleme po stadionima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 08:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Tomo nismo ti mi krivo sto Dinamo pusi u zadnje vrijeme :( :(

A rekord je rekord,,,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta: www
PostPoslato: 11 Maj 2005, 18:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2005, 17:48
bh...hahahaha!!! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 06:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Nov 2002, 12:58
Jedino svijetlo u tami BH SPORTA SU TI DJEČACI ,TI BOSANČEROSI SILOM PRILIKA RAŠIRENI PO EVROPI I SVIJETU ,u belgiji je bilo više neko domaćih navijaća 15000, cijeli petnest hiljada , sami belgijanci su rekli da su sličnu atmosferu napravili jedino englezi , i pri tom su čestitali
na navijanju , HALO BRKO POREDITI NAS SA ENGLEZIMA .
HA HA HA TO NIJE MALA STVAR ,ONAJ DAN JE BRISEL OBOJAN U BOJE BH ,I SVE BEZ I JEDNOG INCIDENTA.
To je naša snaga svaka čast fanateikosima ,sigurno najbrojnija i i najorganizovanija navbijačka skupina na balkanu.

Koliko je navijača bilo koji podržavaju sicg na belžik -scig .
Možda i više stotina :lol: .

GO GO GO GO BOSNIA A OSTALE KO ILI TKO JEBE .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 10:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Avg 2002, 16:27
Cuo sam dobar vic za Tomu

Prije je bilo Hajduk Split prvi - Ivan Pavao II
a danas je Benedikt 16 - Dinamo Zagreb 17 HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ja te volim Hajduceeeeee!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 15:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2005, 17:48
BISCANIN2 je napisao:
Jedino svijetlo u tami BH SPORTA SU TI DJEČACI ,TI BOSANČEROSI SILOM PRILIKA RAŠIRENI PO EVROPI I SVIJETU ,u belgiji je bilo više neko domaćih navijaća 15000, cijeli petnest hiljada , sami belgijanci su rekli da su sličnu atmosferu napravili jedino englezi , i pri tom su čestitali
na navijanju , HALO BRKO POREDITI NAS SA ENGLEZIMA .
HA HA HA TO NIJE MALA STVAR ,ONAJ DAN JE BRISEL OBOJAN U BOJE BH ,I SVE BEZ I JEDNOG INCIDENTA.
To je naša snaga svaka čast fanateikosima ,sigurno najbrojnija i i najorganizovanija navbijačka skupina na balkanu.

Koliko je navijača bilo koji podržavaju sicg na belžik -scig .
Možda i više stotina :lol: .

GO GO GO GO BOSNIA A OSTALE KO ILI TKO JEBE .

Xexe...kamoli srece da vas je bilo milion i po u Briselu...manje biste ovdje zaudarali! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 13:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Avg 2004, 13:43
Bio sam u Briselu i ponosni sam BHFanatic.....okupiti oko 15.000 ljudi na tekmu u gostima nije nimalo lako, i jedino je englezima uspjelo u vecem broju doci. To sto neki ovdje pokusavaju biti duhoviti, njihova stvar...zanima me koliko je bilo navijaca Scg u Belgiji? jedva par stotina ako i toliko, jaki navijaci nema sta...kakva je atmosfera bila, nema se puno reci a da nije vec receno....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 14:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2005, 12:41
pa vidi: kada ti je jedina veza sa tzv. bosnom reprezentacija onda je za svaku pohvalu to sto vas je bilo 15000... scg je jedna od zemalja koja je toooliko puta na toooliko takmicenja imala sportske uspjehe i podrsku svojih navijaca i vise od te cifre... logicno da nam vize nisu problem da bi mnooogo naroda bilo u belgiji ali bolje tekmu gledati na tv a biti na svome nego prati case po evropskim kafanama i biti neki k..ev fanatikos...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 16:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mi smo tu utakmicu u belgiji dobili sa 2 - 0 i bez navijaca, a vama ni 15 000 nije pomoglo da ne dozivite tesku blamazu. toliko.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]