banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 20:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Tito
Da 77%  77%  [ 33 ]
Ne 23%  23%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 10:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2005, 06:27
Druže Tito, ljubičice bijela

Druže Tito, ljubičice bijela,
Pozdravlja te omladina cijela.

Pozdravlja te i staro i mlado,
Druže Tito ti narodna nado.

Druže Tito mi ti se kunemo
Da sa tvoga puta ne skrećemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
BlackHand je napisao:
I da, sad su svi od jednom veliki Srbi, veliki pravoslavci, itd,itd.. Da opet dodje doba komunizma 80% srpskih kuca bi poskidalo krstove i pobacalo ikone sa zidova, toliko o veri i identitetu nasheg naroda..

Sto jest - jest...
Ali, tako je sa narodima oduvijek, ne samo sa Srbima... Naginju se na onu stranu sa koje vjetar duva...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
BlackHand je napisao:
Da, ali moja poenta je da si bukvalno morao drzhati amove na glavi, odnosno da su samo istomishljenici mogli ici dalje, fakin diktatura!

ha, ha...
danas imas " demokratiju ", jesi li sretan????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Molim vas, ali molim da mi ne brishete postove, pa ljudi pishu duplo vece gluposti od mene pa nishta..iako sam siguran da ce i ovo biti obrisano sve jedno :)

I_am, vec sam pokretao temu na problem danashnje demokratije, jer to u stvari nije demokratija nego jednoumnje, a opeti da jeste ni tim nebih bio zadovoljan jer gde to ima da narod vlada ?Ne mogu dvojica, trojica ljudi da se dogovore oko toga ko ce seci karte, a ko deliti, a njih bi se 150 dogovorilo kako upravljati drzhavom..nije nego..
Ovo shto nam danas prodaju pod demokratijom je chisti komunizam, samo malo prepakovan (hint - pogledajte SAD)..Ali opet to su drzhave koje rade i koje dobro funkcionishu u tom sistemu..
Toliko... pozdrav za I_am uz pesmu Sejo Kalach - Da li si me volela il nisi
:P :P :P :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
pozdrav i tebi, izaberi jednu sam od mitra mirica... :D
:drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E, sad bi bilo lijepo da se vratimo temi... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno, ja samo chekam da ti napishesh neshta o gore pomenutom mashin-bravaru pa da to pobijem :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
ma bila nam je divna drzava, koju uzgred receno, nismo ni stvorili. o tim su se stvarima pitali staljin, ruzvelt i cercil.
i nemojte molim vas o statistici. nju formira ko kako hoce i kako stigne.

dragi aragorne,
moje znanje o istoriji jugoslavije je i vise nego dovoljno. ali ti mi nesto zapinjes. ako smo mi bili cudo po privrednom rastu, sta su onda bili njemacka i japan.
i nismo ga mi sami ostvarili.... unra, un, sad, krediti, razvojne agencije... kasnije petoljetke su se uglavnom pokazale kao potpuni promasaji. nije se gradilo sta i gdje treba, bilo je puno stihije... nije ni cudo kada su autori tog napretka bili polupismeni titovi dupeuvlakaci, poput kardelja, koji je inace imao zavrsenu samo srednju skolu. kasnije je od tita dobio nekoliko doktorata.

a, kada je trebalo kredite vracati, e onda se sve srusilo kao kula od karata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

acrobatico je napisao:
ma bila nam je divna drzava, koju uzgred receno, nismo ni stvorili. o tim su se stvarima pitali staljin, ruzvelt i cercil.
i nemojte molim vas o statistici. nju formira ko kako hoce i kako stigne.

dragi aragorne,
moje znanje o istoriji jugoslavije je i vise nego dovoljno. ali ti mi nesto zapinjes. ako smo mi bili cudo po privrednom rastu, sta su onda bili njemacka i japan.
i nismo ga mi sami ostvarili.... unra, un, sad, krediti, razvojne agencije... kasnije petoljetke su se uglavnom pokazale kao potpuni promasaji. nije se gradilo sta i gdje treba, bilo je puno stihije... nije ni cudo kada su autori tog napretka bili polupismeni titovi dupeuvlakaci, poput kardelja, koji je inace imao zavrsenu samo srednju skolu. kasnije je od tita dobio nekoliko doktorata.

a, kada je trebalo kredite vracati, e onda se sve srusilo kao kula od karata.

Ako mi poshaljesh svoju sliku uvecacu je i nalepiti na zid :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da li ti acrobatico hoćeš da kažeš da je sve zlo ili njegov veći dio koji je nakon Tita uslijedio posljedica "kredita i njihovog vraćanja"?

A što se tiče toga da "nam je tako jer su vladali polupismeni ljudi", o tome bi se dalo pisati. Ovi sad su školovaniji, pa šta imamo od toga?

Ono što je vladaru potrebno, što je potrebno da bi neko bio dobar vladar, to se ne uči u školama. Pogledaj istoriju, i našu i stranu. Pronaćićeš dosta dobrih vladara koji su obilježili epohu u istoriji a ne samo u svojoj zemlji, a nisu imali nikakve diplome, nikakve završene fakultete političkih nauka, ekonomije, međunarodnog prava. A bilo je mnogo izuzetno sposobnih vladara, i prije nove ere. Uzmi malo istoriju Izraelskog naroda zapisanu u Starom Zavjetu, pa prouči kakvi su bili vladari Izraelski, počev od Davida. Bio je pastir a postao vladar kakvog niko nikad nije prevazišao.

U tim spisima možeš pronaći mnogo toga o tome kakav vladar treba da bude.

Sama intelektualnost sve manje prolazi i sve će manje prolaziti u vremenu koje dolazi. A sve više će se gledati druge stvari, druga Škola, drugi Atributi i Kvaliteti. Za one koji se drže svojih diploma i mašu sa njima bi se moglo pokazati da cijelo vrijeme stoje na staklenim nogama, i da im se tlo sve više izmiče.

Zato se nemoj rugati onima koji imaju samo srednju školu, moglo bi se desiti da pravu vlast dobije neko i bez srednje škole, a da tek tada bude super dobrima, a loše lošima (svima po zaslugama). I da to bude trijumf onih drugih bitnijih kvaliteta nad diplomama i intelektualnošću.

Za intelektualce tj. "mudrace ovog svijeta" stoji

Mudraci se osramotiše, uplašiše se i uhvatiše se; eto, odbaciše riječ Božiju, pa kakva im je mudrost? (Jeremija 8,9)

A vladari (i ostali) bi trebali da znaju i ovo

Nema mudrosti ni razuma ni savjeta nasuprot Bogu. (Priče Solomonove 21,30)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti Vader morash bash u svaku, ali svaku temu da ubacish neshta religijsko ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 08:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Naravno, ja samo chekam da ti napishesh neshta o gore pomenutom mashin-bravaru pa da to pobijem :) :)

E, kada je tako onda ne smijem vise nista reci, unisti me... :D
Zaista - smatras li ti da smo imali boljih drzavnika od Tita i ako jesmo koji su to??? A ne zaboravi da smo za zivota skoro svih vladara propali... Jugoslavija je propala tek poslije Titove smrti, a ne vjerujem da bi bilo tako da je on zivio jos 20 godina...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Tito
Da 77% [ 28 ]
Ne 22% [ 8 ]
a ipak je Joza Joza............

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
BlackHand je napisao:
Ti Vader morash bash u svaku, ali svaku temu da ubacish neshta religijsko ?

A zar ovde neki moraju svaku ali baš svaku temu da posmatraju bez i najmanjeg dodira sa duhovnošću? I zar misle da je to moguće? (ovde ne mislim da podjelu islamci-pravoslavci-katolici i prepucavanje o tome, već mislim na pravu duhovnost, onu dublju) Zar misle da isključujući tu duhovnu dimenziju sagledavanja mogu dobiti pravu sliku o predmetu diskusije i analize? Zar misle da je isprazno sagledavanje tema sa isprazno političko-nacionalističke strane dovoljno, čak i potrebno, da bi se nešto razumjelo, prodiskutovalo, nešto korisno i izgrađujuće prenijelo drugima? Pogledajte plodove vašeg pristupa i nastupa. Samo se više naoštravate jedni na druge, samo sve više raste netolerancija, bijes, uvrede, bezvoljnost da se druga strana razumije.

Na par tema (uključujući ovu) se ovde u zadnje vrijeme samo gomilaju gluposti, ne samo sa strane podataka koji se iznose već sa strane pristupa, nastupa, namjere, gubljenja vremena na gluposti koje ničemu ne vode, nikoga ne izgrađuju, ne donose dobro onima koji bi to čitali. A takvih teme se treba kloniti.

Za takve teme i takve postove bi se odlično moglo primjeniti ovo:

Ispraznost nad ispraznošću, veli propovjednik, ispraznost nad ispraznošću, sve je ispraznost. (Propovjednik 1,2)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dragi vader,

ne rugam se ljudima sa diplomom srednje skole. to bi znacilo da se rugam ili ponizavam neke i meni drage prijatelje ili rodjake. dakle, grijesis.

ono sto zelim reci je da je tito zaista bio okruzen polupismenim dupeuvlakacima koji su bez osnovih znanja o politici i ekonomiji krojili nase zivote. titu nisu bili vazni strucni ljudi, vec uvlakaci i poltroni sa kojima je lako mogao manipulisati, cuvajuci kao kec u rukavu neki od njihovih grijehova iz proslosti. jedini moral koji se tada razvio bio je podanicki moral.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
a izvini inzinjeru....a mislis da sada sjede sve intelektualci i visokoobrazovani indijanci koji nam kroje zivote i sudbine ???
pa ako ikad imato je sad polupismenih magaraca u zgradi vlade i skupstine....pa vece hrpe sljama nije bilo u cijeloj ex Yu na politickoj sceni nikada !!

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tacno.
ali mi ovdje ne raspravljamo o ovim novokoponovanim, nego o titu i njegovoj ekipi.
otvori novu temu, pa cemo i o njima pricati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Boljih drzhavnika od Tita ?
Nelson Mandela, Martin Luther King, JFK, George Washington :)
Ne, on je bio neshto najbolje shto se desilo Jugoslaviji, ali po milijarditi put govorim da me strashno nervira kad mu kache krila na ledja, kao da je andjeo, a imao je jako mnogo mrlja na svom zhivotu.I opet cu vas potsetiti na dashin post, ako imate vremena nadjite ga i prochitajte josh jednom.. Toliko

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Kao sto sam mnogo puta ponovio veliki sam postovalac tita, ali istina je da se o titu prava istina ne zna i da se jos dugo nece znati ...
Posotje neke indicije i nagadjanja... za sada.
Ja sam cuo da postoje razne knjige o titu i njegovim saradnicima koje se mogu otvoriti tek kada svi njegovi saradnici umru ...
Vidjecemo onda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 08:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

acrobatico je napisao:
...ono sto zelim reci je da je tito zaista bio okruzen polupismenim dupeuvlakacima koji su bez osnovih znanja o politici i ekonomiji krojili nase zivote. titu nisu bili vazni strucni ljudi, vec uvlakaci i poltroni sa kojima je lako mogao manipulisati...

Ma nemoj... Tito bio okruzen polupismenim ljudima? Ajd jos jednom procitaj svoj post i odgovori mi na pitanje: kako je mogao biti okruzen polupismenim ljudima i stvoriti onakvu drzavu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]