banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1365 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 69  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2017, 14:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Kod nas u Prijedoru su u zgradi svima koji imaju fiksni telefon instalirali GPON ruter kad su uvodili optiku, nakacili taj fiksni telefon na GPON ruter i sada bombarduju ljude sa ponudom interneta, TV-a, trio. quadro, ne mozes ostati ziv..tako da kad se steknu uslovi za optiku ZNACES sigurno, ne sikiraj se.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 22:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Mar 2017, 04:58
Cudo to, prije im bilo svjedno imaju li 10 ili 30 korisnika. Ko zna sta je gazda svabo naredio (mislim da ce telekom uzeti njemci)

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2017, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Da rade?
:-)

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2017, 10:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2014, 19:45
Počeli su spajati zgrade u Gradišci.Sto se tiče optike, može li mi neko objasniti kako su oni doveli te optičke kablove do klijenata a da nisu prekopavali cijeli grad?Iskopali su samo nekoliko manjih rupa.Odakle izvlače kablove za spajanje sa zgradama?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2017, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Meni dovukli komplet instalacije .. jos samo da dodju tehnicari iz mtel.a da mi ˝puste struju˝ :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2017, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

h4xx0r je napisao:
Počeli su spajati zgrade u Gradišci.Sto se tiče optike, može li mi neko objasniti kako su oni doveli te optičke kablove do klijenata a da nisu prekopavali cijeli grad?Iskopali su samo nekoliko manjih rupa.Odakle izvlače kablove za spajanje sa zgradama?

Kroz kanalizaciju tj govna...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2017, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
munja.alex je napisao:
h4xx0r je napisao:

Munjo , munjo ..... zezas covjeka , mada je cak i takav tvoj odgovor DJELIMICNO tacan.
Jest kanalizacija , ali tzv. KK ili Kablovska Kanalizacija.

h4xxor - Telekom RS u svim vecim mjestima u RS ima vec poodavno pripremljenu KK , prvo se iskopa rov sirine 20 cm , dubine 1m. U taj rov se mogu poloziti cijevi fi110 x6m , ili alkaten cijevi fi 32 ili fi 40.
Dubina i sirina rova zavisi i od postojece instalacije - struja , voda , grijanje , kanalizacija ..... i moze da se mijenja u zavisnosti od situacije na terenu.
Kablovska kanalizacija se prekida na svakih max 245 m (moze i krace) i to tako sto se iskopa rupa koja se saluje i izlijeva se betonsko okno , mada u zadnje vrijeme se ugradjuju i montazna betonska okna. Ta okna sluze da se u njima rade nastavci na kablovima (bilo optickim bilo bakarnim). Velicina okana varira ali bi trebala da budu velicine tako da dva kabl montera mogu da udju u njega i da rade nastavak i da imaju dovoljno prostora za rad (mada mogu da budu i veca ali i manja).
Broj cijevi na nekoj dionici iskljucivo zavisi gdje se KK radi , ako je u pitanju manja ulica onda ide manje cijevi obicno 2 x fi 110 i 2 x fi 40 a naravno moze i veci ali i manji broj cijevi.
I jos nesto kada je radjena rekonstrukcija KK koja ulazi sa stare autobuske stanice u BL u glavnu postu tad sam u jednom velikom oknu uz samu postu izbrojao 64 kom cijevi fi 110 koje ulaze u postu , 8 redova po 8 cijevi...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2017, 21:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Dobro kralju, nije te pitao za istoriju cijevi.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2017, 21:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
V@nja je napisao:
Meni dovukli komplet instalacije .. jos samo da dodju tehnicari iz mtel.a da mi ˝puste struju˝ :D

Gdje, na bulevar?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2017, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kralja Alfonsa

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2017, 05:44 
Stara kuka
Stara kuka

vojopd je napisao:
Dobro kralju, nije te pitao za istoriju cijevi.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Upss CARE , eto necu vise.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2017, 06:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala moto na objašnjenju...

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2017, 06:55 
Stara kuka
Stara kuka

Blagodarim Munjo .... :) 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2017, 08:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2014, 19:45
motozeljo je napisao:
munja.alex je napisao:
h4xx0r je napisao:

Munjo , munjo ..... zezas covjeka , mada je cak i takav tvoj odgovor DJELIMICNO tacan.
Jest kanalizacija , ali tzv. KK ili Kablovska Kanalizacija.

h4xxor - Telekom RS u svim vecim mjestima u RS ima vec poodavno pripremljenu KK , prvo se iskopa rov sirine 20 cm , dubine 1m. U taj rov se mogu poloziti cijevi fi110 x6m , ili alkaten cijevi fi 32 ili fi 40.
Dubina i sirina rova zavisi i od postojece instalacije - struja , voda , grijanje , kanalizacija ..... i moze da se mijenja u zavisnosti od situacije na terenu.
Kablovska kanalizacija se prekida na svakih max 245 m (moze i krace) i to tako sto se iskopa rupa koja se saluje i izlijeva se betonsko okno , mada u zadnje vrijeme se ugradjuju i montazna betonska okna. Ta okna sluze da se u njima rade nastavci na kablovima (bilo optickim bilo bakarnim). Velicina okana varira ali bi trebala da budu velicine tako da dva kabl montera mogu da udju u njega i da rade nastavak i da imaju dovoljno prostora za rad (mada mogu da budu i veca ali i manja).
Broj cijevi na nekoj dionici iskljucivo zavisi gdje se KK radi , ako je u pitanju manja ulica onda ide manje cijevi obicno 2 x fi 110 i 2 x fi 40 a naravno moze i veci ali i manji broj cijevi.
I jos nesto kada je radjena rekonstrukcija KK koja ulazi sa stare autobuske stanice u BL u glavnu postu tad sam u jednom velikom oknu uz samu postu izbrojao 64 kom cijevi fi 110 koje ulaze u postu , 8 redova po 8 cijevi...

Kako sa rovovima širine 20 cm obuhvate cijeli grad?Kako spajaju te prekide na svakih 245 m bez kopanja od jednog prekida do drugog?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2017, 14:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
Vidjeh prije neki dan da kopaju uveliko oko Zeljeznicke stanice u Vrbanji, Team Energo ekipa, beogradske tablice, pretpostavljam da za mtel rade nesto? Bili su bas ovi opisani rovovi i kablovi u njima, sad i neki beton izlivaju...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2017, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2017, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo da javim da unutar ovih 24h koristenja neta nemam ama bas nikakvih zamjerki
Brzina je blizu nazivne, pucanja nema nikakvih, IPTV funkcionise bez problema .. i ovaj novi modem koji sam dobio (Huawei) ima znatno bolji WI-FI od onog koji je do sada bio

Jedini problem je sto mi je ostao stari STB .. navodno je trebalo predati jos neki zahtjev, a ja sam to .. naravno .. zaboravio :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2017, 19:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
Meni je jos uvijek misterija kako su formirali tako povoljnu cijenu, jer za m:tel nije poznato da su bas pristupacni :D

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2017, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja jos uvijek nisam siguran koliko cu ja to tacno da platim
Kad sam potpisivao zahtjev, teta je rekla da je promo cijena oko 52.5KM .. al' pljuni me sto znam da l' ce stvarno biti tako
:lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2017, 20:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
To je ta cijena za TRIO paket, a samo opticki je 30 KM sa PDV-om sto je brutalno dobra ponuda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1365 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 69  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]