Umetnik je napisao:
A и та лиценца више, кад погледам мало, на крају крајева, то је толики сељаклук, у Европу иду тимови из доњег дијела табеле, па хоће овај испасти, неће онај, па који ће тим ући из ентитетских лига... А мајку му, па ако си изборио игром нешто, то ћеш и добити, а не да се гледају тамо неке финансије, па онда још каже репрограм, а дуг седмоцифрени, и као ето ти лиценца па отплаћуј дуг кад стигнеш... Нема у оваквој држави клуба који није у проблемима, који нема дуговања, и не може се то гледати на тај начин. Онда нико не би ни требао да добије лиценцу и да игра, све погасити и готово. Играш и идеш даље на основу онога што си заслужио играјући а не да се гледа тамо нека логистика и ко је са ким склопио репрограм и који ку.ац палац који ни Бог сам не може да отплати... Сељаклук тешки...
molim te reci da se zaje8avas! ako se ne zaje8avas, onda:
ako glumis da si veliki klub, da si top, profi, ovo ono... onda se tako MORAS ponasati u svim segmentima.
i upravo to te odvaja od tog seljakluka o kojem ti govoris!
naravno da trebaju da sve klubove jebu za "tamo neke finansije" kako ti kazes!
sta, ja sam veliki klub i boli me qrchina... ne moram da placam struju, vodu, porez... igracima ne dajem plate... jer mi se moze, jer sam umislio da sam velicina?
je l' to tvoja teza?!
ti dovedes igraca koji korektno odradi svoj dio na terenu i ti ga ne platis. on ode, dugujes mu pare, on te tuzi... i sta dalje, treba dozvoliti da dovodis tako igrace u nedogled, svake godine po 6-7 novih koje ces da zavalis za pare i da te niko zbog toga ne dira i ne sankcionise???
zasto bi uefa, pustila i da pridje ligi sampiona koja je ELITNO takmicenje i nije za svakoga, klubu koji svojim igracima nije dao platu nekoliko mjeseci??? da taj klub, ma kako se zvao, stekne pravo da se nadje u takmicenju sa englezima, zabarima, spancima??? to ti je isto kao kada bi marinko bema htjeo da se dodje na MET GALA, i ofira se sa svim onim njuskama...
mozes, ali postoje odredjena pravila... od ponasanja, pa do imidza koji te prati.
profi klubovi MORAJU da ispune obaveze a ako to ne mogu... ima opcija i amaterskog fudbala.
to sto se finansija tice.
dalje, uslovi, tereni...
pa koliko se puta prozivalo kako su nam tereni i stadioni generalno qrz goli?!
prva kisa padne i kaljuge od terena, oni seljaci igraju na plastici kojoj je rok istekao 2014! ljeti frka od vrucine, ljudi padaju u nesvijest jer igraju popodne kad nemas refelktore na 90% stadiona...
predjes 300km da stignes na utakmice, pukne te na nekakvu njivu, i eto, kao to je tvoje mjesto.... ni tribine ni stolice, nicega, kao to je za gostujuce navijace.... ili pokisnes kao levat i onda mokar se vozis kuci 5-6 sati u busu...
i tako u nedogled...
ili izbore evropu pa onda siroki protiv udina igra u zenici, radnik(sto mi licno ne smeta) sa bugarima u bl, zeljo na kosevu, sloboda u zenici...
zbog toga licenciranje, i to rigorozno treba da bude.
a da nije kod svakoga isto i kanal, pogledaj koliko je klubova proslo na prvostepenoj komisiji za uefa i bh pl za sledecu godinu!
uzeti u obzir da federalcima njihova poreska uprava ne izlazi u susret kao nama ovdje i ne odlaze isplate dugovanja prema drzavi svake godine!
njima je to jebeno, moraju da placaju.
cak ne mogu ni igrace iz srbije, hrv, itd da registruju ako nisu izmirili sve poreze.
a dobili su licence i siroki zeljo i sarajevo i zrinjski i mladost plus krupa i radnik.
federalci svoje obaveze i reprograme redovno servisiraju i to je razlika izmedju njih i nas ovdje.
a to kako oni, sarajevo, zeljo, zrinja...mogu a mi, borac ne mozemo!? ne bih o tome sada...