banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 19:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2017, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
_зока je napisao:
Jesam rekao da ne smije jogurt al smije kiselo mlijeko? Da ne smije miješati određene namirnice? Da treba na uranku piti kojekakve vodice i sl? Da treba praviti neke preskupe hljebove? Da u određeno doba dana smije jesti ovo, a ne smije ono?

Послато са Lenovo A6020a40 уз помоћ Тапатока

Ma jok. To su gluposti. Nisi čitao detaljno o hrono.
Ja sam to iščitavala i kanila se dugo i u međuvremenu skontala o čemu se radi.
Spisak dozvoljenih namirnica je vješto napravljen da bi se upravo dobio kalorijski deficit koji i jeste presudan u skidanju kilaže. Jedeš zasitne namirnice koje nisu kalorijski "teške" i ne osjećaš glad, izjutra jedeš sve, od masti, proteina, mliječnog, jaja, crnog hljeba (nikakvi skupi hljebovi i soli sa Himalaja i ostale gluposti). To nije nikakva novost.
S druge strane iščitavala sam i o hormonskim lučenjima tokom dana tako da i pauza od 5h među obrocima ima smisla. Nikakav hokus pokus, probala i za mjesec i po dana skinula 8kg.

E sad, otac hrono ishrane je Francuz dr Alan Delabo, a na ove terene je dr Ana Gifing donijela tu priču i naravno malo je prilagodila da ne bi bilo baš da je u pitanju kopija. Otuda neke sitne gluposti koje nemaju nikakve veze i koje samo bacaju dileme na nešto što je tako prosto i jednostavno.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 19:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
motozeljo je napisao:
@Veljo1981 max na dnevnoj bazi jedna banana ili dve jabuke ili dve narandze ali NE POSLIJE 13h.

odkud ovo s vocem??? zbog cega? kako onda bolnicka dijeta zasnovana na narancama djeluje?? ili dijeta sa zelenim jabukama, jedu se 4 dnevno... plus sve ostalo.. u jabukama ima pektina, jako bitan za ubrzavanje metabolizma i redovnu stolicu. U vocu su vocni seceri, svakako drugaciji od secera u cokoladama, kolacima i sl. Svaki organizam je individua za sebe, mrsas brze ili sporije ili nikako ovisno od spola, godina, aktivnosti fizicke, kalorijskog deficita, metabolizma, oboljenja eventualnih, itd itd... treba krenuti i zadati objektivan cilj i raditi na tome.. ne vagati se cesto, mozda jednom u 3-4 nedelje..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Milan je napisao:
Zabavna tema, ja rekao ne treba puno voca, a on 2 kile najmanje...3 banane su skoro kila...jos banane pune secera...hrpa kalorija...

Co'ek sve rek'o.

Ja koji sam kafedzija veliki bio , prestao sam i kafu piti. Od pica samo voda , caj i limunada . Nema alkohola, ni slatkisa :( nikakvih, ni grickalica tipa stapici ili smoki, ni prasetine ni jagnjetine , ni suvog mesa ni slanine .... curetina da i riba.
Zanimam se sa sjemenkama bundeve i suncokreta , jedem dnevno bananu ili dve jabuke ili dve narandze. Rucam normalno samo kuvano riza , krompir ,curetina ,riba i razlicite salate od svjezeg ili kiselog povrca. Hljeb jedna do dve tanke kriske dnevno. Supa iz kesice obavezno za rucak , poslije rucka samo jogurt ili ponekad sardina ili tunjevina ali iscjedim ulje. Tucem i po ajvaru i po pindjuru i to domacem ....

Poslednji put menjao motozeljo dana 04 Maj 2017, 20:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 20:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Alkibijad Dajguz V je napisao:
veljo1981 je napisao:
ono moze proci 3 mjeseca da se ne popije nista

kako?

Kažeš sebi da nećeš i to je to. :)
Pivo i vino nisam popio ima više od pola godine, jedino ponekad popijem čašicu-dvije domaće rakije.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
E sa tom supom iz kesice si uprsko...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Alkibijad Dajguz V je napisao:
veljo1981 je napisao:
ono moze proci 3 mjeseca da se ne popije nista

kako?

И зашто?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Što je obavezna supa iz kesice?
I kako je različit šećer iz voća od ovog iz repe?

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Imas na prvih par strana objasnjeno

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 21:39 
Smijesni ste...i usraste mi temu sa tim pametovanjem...svi imaju po 100 i kusur kila i pametuju kako se treba hraniti, a niko da skine kile... :D

Citiraj:
kako onda bolnicka dijeta zasnovana na narancama djeluje??

bolnicka dijeta ima 800 kalorija na dan sine...pogodi zasto radi...jedi samo slaninu, ali 800 kalorija na dan pa ces vidjeti da nema velike razlike izmedju unosa narandzi i slanine...cak je slanina bolja kada je glad u pitanju...samo sto kada unosis samo 800 kalorija na dan si bukvalno biljka i to ti ne treba u zivotu...

Serete puno na ovoj temi, de malo olabavite...cilj je da se skinu kile, a da se unose svi potrebni mikro i makronutrijenti, da nema gladi i ostalo i da se organizam odrzi zdravim i zivahnim...to sto se neki stide mjeriti hranu je drugi par opanaka, mentalitet i slicno...da bi skinuli masti morate jesti, to je osnova...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Gdje ces skidati ispod 100 kg, to nije covjek onda, to je zena

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2017, 23:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2013, 11:56
velika većina ljudi koji se "bave" skidanjem kila (oni koji su stalno debeli il' misle da su debeli) znaju sve u detalj... u teoriji, a nikako da primijene u praksi, i imaju "paralysis by analysis" iliti toliko sve u detalje premisliš razmisliš da to sve izgleda komplikovano, to je ovo što milan reče da olabavite

manje jedi, više se kreći, i skinućeš kile, sve ostalo su pomagala i paravani da lakše ili teže dođeš do tog cilja (ova dijeta, ona dijeta, visoke masti, visoki proteini, keto, paleo, ne jedi prije šest, jedi dva puta dnevno, jedi u određenom vremenskom roku, jedi 6 malih obroka, i ostale gluposti)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2017, 00:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Cnd je napisao:
manje jedi, više se kreći, i skinućeš kile

To je to. Ja sam prije 5-6 godina imao 107-108kg pri 182cm. I počeo da vježbam pet dana sedmično po sat-sat ipo uz malo pažnje šta jedem ali bez gladovanja. Za nepuna dva mjeseca sam sišao na 95kg. Od tada variram 93-97kg, ali sam nabacio podosta mišićne mase. U principu ne pazim šta jedem ali i dalje redovno vježbam.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2017, 00:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Koje drvo i koje gume veljo? :)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2017, 05:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Pimorac off-
Tibhar nimus sound
Futrola
Cistac
Ljepilo

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2017, 06:59 
veljo1981 je napisao:
Gdje ces skidati ispod 100 kg, to nije covjek onda, to je zena

Ti i ne treba da imas manje od 100 kg na 2 metra visine. To isto ne vazi za nekoga ko je npr visok 170 cm.

I da, zaboravih napisati...nedavno sam odradio jutarnje trcanje i kako nisam imao jaja pojeo sam dve-tri jabuke (kako UN dijeta propisuje jelte) i mislio da ce me bar malo zasititi...kad nisam umro od gladi...morao nakon par sati sprziti mesine i krompira da pojedem...svaka cast ko moze izdrzati ono gladovanje...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2017, 07:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
a sto mislis da jabuke ne zasite tj kratkotrajno zasite?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2017, 07:22 
Secer i mala kalorijska vrijednost.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2017, 08:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
UN je blago rečeno glupost i nutritivno siromašna i nezdrava na duge staze. Voćni dan i to nekoliko voćaka i ćao zdravo, drugi dan ugljeni hidrati, treći dan voda... četvrti dan se jedu samo kolači??

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2017, 08:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
I na kraju sedmice si u minusu par hiljada kalorija, u čemu je sva poenta price... Sa voćem uneseš 1000, sa vodom 0, ostale dane to malo iznivelišeš da ne bude prevelik minus.

Al je narod glup ko k i možeš mu svašta prodati.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2017, 09:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Ja potpuno izbacila šećer. Dobro, kašičicu -dve u kafi, u čaj više ne stavljam, slatkiše UOPŠTE ne jedem, uzmem grožđice ili voće. Ne da smršam, već iz zdravstvenih razloga. Teški sam slatkišar, ali borim se zasad dobro. A kile.....padaju. I sad kontam koliko šećer doprinosi telesnoj težini.

E da, ujutru popijem šumeću tabletu kalcijuma i vitamina C ili ceđenu sok ili neki negazirani. I to je sve od šećera.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]