banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 15:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Apr 2017, 09:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Normalno da nema para kad je skoro svaka odluka isplatama bilo kome, povezana sa kriminalom.

http://www.blic.rs/vesti/republika-srps ... je/c6x2wss

NA ŠTA JE POTROŠENO 970.000 KM Livne: "To što Vlada Srpske i ja radimo NIJE ZA MEDIJE"

Slobodan Popadić, Boris Knežević, Srna | 22. 04. 2017 - 09:00h izmena vesti 12:59h
Pod plaštom predstavništva Republike Srpske u Izraelu, Vlada više od tri godine finansira privatnu firmu kojom rukovod Arie Livne.
Arie Livne
Foto: Srna / Srna
Arie Livne
To proizilazi iz diplomatske note koju je Ministarstvo spoljnih poslova Izraela uputilo Ambasadi BiH u toj zemlji, u kojoj se kaže da je predstavništvo RS u Izraelu zatvoreno 31. decembra 2013. i da nije ponovo otvarano.

Umesto toga, preregistrovano je u privatnu kompaniju (d.o.o.) čiji je rukovodilac Arie Livne, ali nisu registrovane prostorije u kojima se kompanija nalazi.

Izrael navodi da je iscrpio sve diplomatske kanale kojima su pokušali da ukažu da predstavništvo RS tamo ne postoji i da Livne nije predstavnik Srpske u toj zemlji.

Optužuju ga da je zaobilazio zvanične institucije Izraela prilikom pokušaja da organizuje sastanke političkih lidera, te poručuju da je nepoželjan na zvaničnim sastancima koje će ambasador Izraela u BiH Boaz Rodkin imati u Banjaluci.

Međutim, za politički vrh predstavništvo i dalje postoji i uredno mu daju novac iz budžeta.

Od dana koga Izrael navodi kao datum zatvaranja, do kraja 2016. Vlada RS je za rad predstavništva u Jerusalimu izdvojila ukupno 970.000 KM, te mu za 2017. planira isplatiti još 300.000 KM.

I Arie Livne za „EuroBlic“ tvrdi da predstavništvo RS radi i da nije važno u kojoj formi. Kaže da se preko tog predstavništva trenutno realizuju tri velika projekta u RS, usput nam zamereći što ga ne pitamo nešto o poslu.

Međutim, kada smo ga zamolili da objasni koja su to tri velika projekta, odgovorio je: „Neću da govorim o tim projektima. To nije za novine“.

Foto: S Pasalic / RAS Srbija
Livne ističe da, prema zakonima Izraela, predstavništvo koje dobija novac iz inostranstva mora da položi računi zemlji domaćinu, ali i onome ko mu daje pare. Koliko je to novca, kaže da ne zna jer taj deo posla rade knjigovođe i revizori.

- Zar je najvažnija stvar za RS to na koji način predstavništvo postoji? Nije važno to što je predstavništvo dovelo u Izrael sve predsednike RS, sve predsednike Vlada, desetine ministara. Ne zna ovde niko ko je Arie Livne. On nije ništa za RS učinio – rekao je na kraju.

U skladu sa molbom Izraela, njihova nota je posredstvom MIP BiH dostavljen predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću, predsedniku RS Miloradu Dodiku i resornom ministru za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatanu Klokiću.

Dok Klokić nije želeo da je komentariše, jer je na službenom putu, Dodik je stao u odbranu Livnea. Tvrdi da iza svih optužbi stoji izvesni Saša Nikolić koji je nekada radio u predstavništvu RS.

- Pošto mu je verovatno bilo dugo čekati da preuzme funkciju šefa, počeo je da osporava bilo kakav rad. Pribavio je neke poznanike iz Ministarstva spoljnih poslova Izraela koji su u funkciji njegovog obračuna sa RS ili Arie Livneom. U to je upleo i Igora Crnatka (šefa diplomatije BiH). Livne je više učinio za RS nego Crnadak i Branislav Borenović (predsednik PDP) zajedno i više nego što će njih dvojica ikad učiniti. Što se tiče Izraela, napisaću pismo toj gospodi tamo i verovatno ću se u narednih mesec ili dva naći s njima u Izraelu da to razrešimo, Livne je zajedno sa mnom odlučujuće doprineo da BiH ne glasa za priznanje Palestine u SB UN – rekao je Dodik.

On je precizirao da je u Izraelu formirano preduzeće koje radi po ovlaštenju Vlade RS i njega kao predsednika RS, u skladu sa izraelskim zakonima.

Kulturnom centru 30.000 KM

Po Livneu ime nosi Jevrejski kulturni centar osnovan u Banjaluci 2. septembra 2014. U okviru podrške projektima kulturnih institucija, Služba predsednika RS Milorada Dodika je prošle godine ovom centru uplatila 30.000 KM za redovne aktivnosti, naveli su revizori.

Osim što je Livne direktor Centra, on je i senator RS, Dodikov savetnik i specijalni predstavnik Svetskog jevrejskog kongresa – navodi se u njegovoj biografiji. Rođen je u Budimpešti 1921.

Pisanja o novcu svinjarije i bezobrazluk

Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne izjavio je danas da to predstavništvo radi i postoji i da je reč o privrednom predstavništvu kojem do sada nije utvrđena nijedna nezakonitost u radu, piše Srna.

Livne je opovrgao pisanja medija o netransparentnom trošenju novca Predstavništva Srpske u Izraelu, te naglasio da svu potrošnju kontroliše i Ministarstvo finansija Izraela.

On smatra da su sva pisanja o novcu "svinjarije i bezobrazluk" i da je to za njega uvreda.

On smatra da su za takve tekstove odgovorne tri osobe - njegov bivši saradnik Aleksandar Nikolić, kojeg je ocenio kao inteligentnog, talentovanog i kulturnog mladog čoveka koji ga je izdao, zatim ambasador BiH u Izraelu Jelena Rajaković, koju ne poznaje, i jedan činovnik Ministarstva inostranih poslova Izraela koji je prijatelj Nikolića i Rajakovićeve.

Livne je rekao da je interesantno da se cela ova priča dešava u periodu kada se pregovara o prodaji državnog kapitala u Rudniku "Ljubija" za čiju kupovinu je zainteresovana izraelska kompanija. On je rekao da nije uključen u taj posao, ali je doveo te investiture, prenosi Srna.

Livne kaže da u Predstavništvu, osim njega, postoji i tehnički saradnik i knjigovođa, odnosno revizor.

Ne zna ko je Crnadak

On je rekao da ne zna ko je lider PDP Branislav Borenović i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, koji ga napadaju, ali im je poručio da treba da prožive 10 života da bi uradili deo onoga što je on za srpski narod.

Livne je upitao da li je zaslužio da ga neko naziva lažljivcem i ponovio da nikada nije zloupotrijebio i uzeo nijednu KM osim svoje plate, koja je u Izraelu u visini plate čistačice.

Livne je naveo da od svojih 96 godina 62 živi u Izraelu, da je preživeo Holokaust, Drugi svetski rat, izgubio celu porodicu, a sada je teško bolestan, ima tumor i da će živeti još maksimalno godinu dana.

Mesečna primanja

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da mesečna primanja njegove porodice ukupno iznose oko 25.000 KM, što se odnosi na njegovu penziju u Izraelu, primanja njegove supruge, ćerke kao istaknutog doktoranta, socijalni prinosi, kao i penzija iz Nemačke koju prima na osnovu gubitka porodice i boravka u logoru.

- Moj prihod od Republike Srpske iznosi 4.000 KM mesečno. To je najniža plata u Izraelu i od toga ne živim - rekao je Livne, piše Srna.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 10:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
zidovska posla

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Trebalo je u naslovu stajati "nije za foruma"

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 11:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
giometar je napisao:
zidovska posla

Malo smo rasistički nastrojeni danas...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 11:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
ne

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa nisu crnci :)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
antisemitist

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Citiraj:
Livne je naveo da od svojih 96 godina 62 živi u Izraelu, da je preživeo Holokaust, Drugi svetski rat, izgubio celu porodicu, a sada je teško bolestan, ima tumor i da će živeti još maksimalno godinu dana.

ОК, онда можеш красти.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Niko nije tako dobro unovcio nesrecu kao jevreji. Stvorili su brend od toga i podlogu za lopovluk i ako im nesto kazes svi imaju ovakvi reakciju kao matori.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

А ако шта писнеш, одмах си антисемита. Неку вече је за Црнатка потегао управо тај аргумент.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Слажем се, ђубрад јеврејска, само кукају.

Ма овај Ари Ливно, дошао као наручен за разноразне малверзације.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 14:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Sto bi rekli na RTRS-u: "Novi udar na institucije Srpske!"...

ps jos kad se takav naslov spoji sa apokalipticnim glasom Nade Arlov zaledi se govno u stanovnicima Sumske :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 14:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Pa nije, nego je malo glupo karakterisati grupu na osnovu jednog čovjeka.
Židovska posla...
Srpska posla...

Ne potežem ja nikakve argumente, samo kažem da treba biti kulturan i čovjek prije svega.
Da je besmislica to što rade, jeste. Ako nam treba predstavništvo u Izraelu, onda se zna da to mora biti neka zvanična institucija, a ne privatno preduzeće.
Ne možeš ti biti nikakav predstavnik, ako država u kojoj si ti kaže da ti nemaš nikakav kontakt sa njima...
Nevjerovatno je da je Dodik dao izjavu kakvu je dao, kao i da papci iz Szp kao do sad nisu znali za sve to. Svi oni jedu govna, zapravo svi su govna...

Bez obzira, treba zaobići vrijeđanje na nacionalnoj, religijskoj i kojoj već ne osnovi...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja poznajem jedno, mozda dvoje Jevreja. Ne vjerujem da vecina vas stoji bolje u tom pogledu od mene.
Tako da mi je malo glupo to drvlje i kamenje po istima.

Drugo, ne shvatam sta nekom cici od 100 godina znace pare (uvijek postoji mogucnost da se neko uplusavao preko njega).

Trece, Predstavnistvo RS u medjunarodnim odnosima je manje zvanicno/vjerodostojno/sta vec od MZ Starcevica. Tu je ipak ambasada BiH tata.

Dakle, lobiranje i kojesta se moze raditi (i radi se) privatnim vezama, institucije samo izvrsavaju naloge. Kada bih bio u situaciji da procjenjujem ovakve stvari onda bih to cinio po rezultatima. Nikako po nacinu na koji se pravda ulozen novac. Rezultat je taj koji pravda.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka

Sad napad na Livo i fino zvanicna vlast Izrailja kaze da ne postoji predstavnistvo a pare trosene.
Star ko isusuvo magare al pare drage.
Napad na crnadka je bio skoro kolko je trosio na putovanja, obiso citav svijet uzduz i poprijeko.
Razrok ko vo al rastura.
Zakljucak je da nas guli kako ko stigne, najvise su krivi ovi nasa goveda.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@sargas
Нико овдје није рекао да они имају криве носеве или шта слично, него да уновчавају страдање из рата, а када их неко прозове, одмах је антисемита и сл.
@ТнС
Јеби га, свако воли паре и мисли да ће их у гроб однијети.
@Стрикане
Црнадак је министар спољних послова, треба ли да са Шарговца посао ради?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka

Posao mora da dadne rezultate pajdo.
Dje su rezultati?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima rezultata ali negativnih. Mada, sve je to matematika i racuna se kao tacno

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 17:04 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Problem je sto su to malo ozbijnije drzave nego ove na koje smo mi navikli, trosenje para je veci problem njima nego nama, jbg, tako ispada, ali u drzavama uredjenim kao sto je Izrael ljudi paze na sve jer se boje da se pare trose na terorizam, kontam da oni ne razmisljaju lopovski...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2017, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne postoji sistem/drzava gdje se nece naci neko da lapi. Ali koekude postoje manje ili vise efikasni sistemi koji odvracaju od lapanja :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]