banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Apr 2017, 15:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2017, 13:52
Moze se trpiti sa SDom, ali razlika je ogromna. Gledas fudbal vide se pixeli oko igraca, ne mozes ih raspoznati. Imaju i na elti Arene i ES HD. Bas gledam arenu u SDu pa prebacim na HD da uporedim, ma kakvi. Ne moze se ni logo kanala jasno vidjeti.

21 vijek, uveliko 4K ljudi gledaju, a ja da gledam u SD.

TV je LG, jedan od boljih, iako to nema neke velike veze.

Bilo bi dobro da Total uvede Net, ovako nekako se ne isplati koristiti odvojeno, u paketu dosta jeftinije. Mada gledam programsku semu Totala, zar je moguce da su izbacili B92, Prvu i tako to.

Mnogo vise mi se svidja satelitski ili kablovski format slike nego TV preko interneta (IPTV).

Da hoce kako Telemach kupiti Eltu.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 15:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Apr 2017, 18:26
nisu nista izbacili ja sam pretplatnik totala

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 15:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Bojan10 je napisao:
nisu nista izbacili ja sam pretplatnik totala

Otac mi ima Total, znam da je bilo, nego gledao programsku semu na njihovoj stranici. Znam da on nema BN (valjda ima paket i kosta nesto blizu 5KM), nema srpski Pink, nemaju hrvata i tako jos ponesto. U mojoj kuci dosta gledani kanali, ali ne od strane mene.

IPTV zahatjeva dosta vise resursa, pogotovo u HDu, ne dao Bog FHD danas/sutra. To bez optike nece ici, dok mtelovci to uvedu svima proci ce godina i godina. Zato sam vise za kablovske mreze i satelitske. Elta gura mnogo HD kanala preko koaksijalnog kabla bez problema, a pri tome moze gurati net do 20ak Mbps i telefon.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 15:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2015, 17:48
nemanja066 je napisao:
Mada gledam programsku semu Totala, zar je moguce da su izbacili B92, Prvu i tako to.

Pusti taj njihov sajt. Tamo nema pola kanala a ima ih kod njih u ponudi.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Dexia Mons je napisao:
gishas je napisao:
Nije problem što je mtel skuplji, veći je problem sto zadnjih godina nema HD kanale u ponudi. Dodatno još STB, gdje kupim televizor od hiljadu plus KM i onda koristim njihov smijesni daljinski. Takođe, ubacivanje sportskog kanala i prenosi u SD kvalitetu su na nivou RTRS i 4:3 formata u procesu digitalizacije.

Nije istina. Imaju Arris daljinski i radi sve kako treba. Prenosi SK-a jesu u SD formatu ali sasvim je dobra rezolucija osim ako ne koristiš EI Niš TV. Arenasport i Eurosport su u HD-u.

Sta nije istina, čitaš na preskoke ili ne kontaš, kupiš TV (Sony, Samsung, LG) od 1000-2000 KM uz koje dobiješ dva daljinca (standardni i smart) i onda mi ti kažeš da koristim od Arris-a, a ova dva orginalna da držim u ladici. Iza ovog komentara oko HD-a i SD-a si trebao staviti :-D, da neko ne pomisli da si ozbiljno mislio. Ne mogu Arena i ES biti u HD jer sam daleko od centrale.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 16:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
Gura Elta i 50 Mbps i telefon i kablovsku preko koaksijalca :D

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
nemanja066 je napisao:
nema srpski Pink, nemaju hrvata

Od hrvatskih kanala imaju RTL, RTL 2, HRT 4 i HRT 1 onu free verziju sa satelita.
Imaju Pink Plus koji je skoro identičan kao Pink Srbija. Ima ukupno 6-7 Pinkovih kanala.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 16:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
gishas je napisao:
Dexia Mons je napisao:
gishas je napisao:
Nije problem što je mtel skuplji, veći je problem sto zadnjih godina nema HD kanale u ponudi. Dodatno još STB, gdje kupim televizor od hiljadu plus KM i onda koristim njihov smijesni daljinski. Takođe, ubacivanje sportskog kanala i prenosi u SD kvalitetu su na nivou RTRS i 4:3 formata u procesu digitalizacije.

Nije istina. Imaju Arris daljinski i radi sve kako treba. Prenosi SK-a jesu u SD formatu ali sasvim je dobra rezolucija osim ako ne koristiš EI Niš TV. Arenasport i Eurosport su u HD-u.

Sta nije istina, čitaš na preskoke ili ne kontaš, kupiš TV (Sony, Samsung, LG) od 1000-2000 KM uz koje dobiješ dva daljinca (standardni i smart) i onda mi ti kažeš da koristim od Arris-a, a ova dva orginalna da držim u ladici. Iza ovog komentara oko HD-a i SD-a si trebao staviti :-D, da neko ne pomisli da si ozbiljno mislio. Ne mogu Arena i ES biti u HD jer sam daleko od centrale.

Ja ni u ludilu ne bi koristio daljinac niti STB uredjaj.. imam smart daljinac i obican koju su xtra i sad oni nisu dovoljni i onda jos treci.. ma daj.. zar je nuzno imati STB,zar ne moze ona kartica da se. ubaci/udjene u TV sa strane i to mijenja STB.. imam to na PTT KDS

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 17:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
vverbatim je napisao:
edit@Lumber Jack

Ne, nije to Eltin problem vec Eltin svjesni nacin zarade stvaranjem monopola odnosno krsenjem zakona - pogledaj clan 4. Zakona o konkurenciji http://bihkonk.gov.ba/hr/zakon-o-konkurenciji-neslu%c5%bebeni-pre%c4%8di%c5%a1%c4%87eni-tekst.html

Drugo, Elta se takodje zalila na konkurenciju, kada to njima ne odgovara http://bihkonk.gov.ba/hr/rje%C5%A1enje-po-zahtjevu-za-pokretanje-postupka-gospodarskog-subjekta-%E2%80%9Eelta-kabel%E2%80%9C-d-o-o-doboj-protiv-gospodarskog-subjekta-%E2%80%9Ecatv-sat%E2%80%9C-d-o-o-bosanski-brod-i-op.html

Ne kontam, Elta ti je kriva što ti je stan na pogrešnoj strani pa ne možeš Total antenu da okačiš? Ili što nemaš fiksni telefon pa ne možeš na mtel da se priključiš? :)

Imaš dakle mogućnost da uvedeš tri od četiri najpopularnije opcije u gradu, a pričaš o Eltinom monopolu.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 17:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2017, 09:40
dadotb je napisao:
gishas je napisao:
Dexia Mons je napisao:
gishas je napisao:

Ja ni u ludilu ne bi koristio daljinac niti STB uredjaj.. imam smart daljinac i obican koju su xtra i sad oni nisu dovoljni i onda jos treci.. ma daj.. zar je nuzno imati STB,zar ne moze ona kartica da se. ubaci/udjene u TV sa strane i to mijenja STB.. imam to na PTT KDS
Zar je nužno imati STB? Jeste, da možeš poručiti film, platiti Pickbox, gledati HBO ili pregledati FB nalog. Kako drugačije da pristupiš platformi osim STB-a?. I u qratz, vrlo je bitno koji daljinski koristiš!! Mtelov Arris mijenja sve jer imaš sve funkcije. To što si daleko od centrale jbg tvoj je problem. Onda uzmeš Eltu pa gledaj kroz prozor hoće li kiša ili vjetar. I da, ne postoji velika razlika u HD ili SD kod Opena. Pošaljem ti slike da vidiš jer ne lupam napamet. Daleko su od Dreamboxa HD 800, ali kvaliet je sasvim OK. Ta jebena Elta mi dođe kao golf 2 iz 1993.god sa spojlerom zbog aerodinamike.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Arris daljinski ti dodje kao"štaka", a ti si izgleda zapeo u vremenu onog EI Niš-a. Pickbox se može koristiti/naručiti i bez STB-a, a utor za karticu kojim imaš na svim novijim TV služi da se ona i "udjene". Po tvojim komentarima izgleda da uopšte nemas HD kanale, mora da su te prevarili.

Poslednji put menjao gishas dana 21 Apr 2017, 17:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 17:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Eto, ti znaš bolje od mene šta ja imam. Imam SK i Arene u HD. Optika 100/20 radi savršeno. Arris radi sve što treba. I objasni mi kako gledašš PB bez mtel STB-a? To me baš zanima...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Samo za tebe https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tizen
Da ti takav net ne stoji bezveze, malo procitaj o toj platformi.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 18:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja govorim o mtel stb-u, kad ga već dobiješ. ne znam ništa o Tizenu, daj me prosvijetli.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dexia Mons je napisao:
I objasni mi kako gledašš PB bez mtel STB-a? To me baš zanima...

Skineš aplikaciju na Smart TV ili preko računara. Isto kao Netflix. ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ali ja poredim mtel TV i Elta TV. O tome je priča. Imaš hiljade Tizena na netu, ali to nije tema. Govorim koje su prednosti mtel stb-a u odnosu na Eltu koja je duplo golo.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Budimo realni m:tel nije ništa bolji od Elte. Možda jeste za one kojima HD kanali nisu bitni s obzirom da imaju jadnu infrastrukturu koja korisnicima koji bi i platili za taj HD paket sa par kanala to ne dozvoljava.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Daky je napisao:
Budimo realni m:tel nije ništa bolji od Elte. Možda jeste za one kojima HD kanali nisu bitni s obzirom da imaju jadnu infrastrukturu koja korisnicima koji bi i platili za taj HD paket sa par kanala to ne dozvoljava.

Isto mislim. Dok nisu uveli SK, nisam ih uzimao u razmatranje nikad. Tek se sada malo zainteresovao, ali nije to to.

Mislio sam kad ih je kupio MTS svojevremeno, da ce biti dosta bolje stanje po pitanju mob telefonije, neta, iptva i infrastrukture...

Infrastruktura uglavnom jos iz vremena dok je Tito polagao kablove.
Zivim u zgradi i naselju starom 10ak godina i niko se udostojio nije da pruzi optiku, kako ce tek kopati po starim instalacijama...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dexia Mons je napisao:
Ali ja poredim mtel TV i Elta TV. O tome je priča. Imaš hiljade Tizena na netu, ali to nije tema. Govorim koje su prednosti mtel stb-a u odnosu na Eltu koja je duplo golo.

Tema je, koji će mi Pickbox na STB-u ako ga već imam na TV-u, kao i Netflix, Amazon i ostale striming servise. Tako je i sa daljinskim, daješ mi lošiju stvar koju već imam i kao činiš mi uslugu, jer je Arris bolji od Sony-ja i Samsunga :D :D :D Tebe treba vratiti na dial up net, šteta takve brzine kada ne znaš koristiti.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 22:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

gishas je napisao:
Dexia Mons je napisao:

Tema je, koji će mi Pickbox na STB-u ako ga već imam na TV-u, kao i Netflix, Amazon i ostale striming servise. Tako je i sa daljinskim, daješ mi lošiju stvar koju već imam i kao činiš mi uslugu, jer je Arris bolji od Sony-ja i Samsunga :D :D :D Tebe treba vratiti na dial up net, šteta takve brzine kada ne znaš koristiti.

Prijatelju, tema je bila poređenje mtela i elte tj kako ćeš gledati Pickbox na Elti ili HBO. Arris nije bollji ali radi sa stb-om šta treba. Dakle, pretpostavka je bila da biraš između stb-a i Elte.
I za tvoju informaciju, ja sam 10 godina koristio Dreambox 800 pvr HD sa disecq motorom i cs-om. Sad koristim Kodi, Terrarium, Money Sports, Yes! Movies itd. Usput, volim argumentima da sjebem tvoje tvrdnje koje su čisto nagađanje a to je idealno da se vidi da nisi baš posebno pametan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]