banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 14:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Apr 2017, 08:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Apr 2017, 18:26
Da,ali ne vidim poentu sto kriju korisnike ? Opet ce to narod platiti SK kao da ce Elta iz svog dzepa to izdvajati

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 08:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2017, 09:40
mare_zz je napisao:
Ja sam podnio zahtjev za mtel optiku kada je bila akcija (100/20 za 29,24KM). To mi je bila bolja opcija nego Elta, a s obzirom da imam kablovski net kod Elte, razočarao sam se i nisam htio rizikovati sa njihovom optikom iako kod optike bi trebalo da je drugačija priča.
Znam da svi oni koji imaju mtel-ov net su zadovoljni, stabilan je, ne skače ping u beskonačno naveče. Kad mi se dešavalo da baferuje youtube onda mi je sve bilo jasno.

Nadam se da će mtel-ova optika biti pun pogodak. Dvoumio sam se možda i duo paket, da kompletiram sve, ali mi ne treba fiksni telefon. Čitam i ovdje da je uslov fiksna, međutim čuo sam i da to nije uslov. Ne bi trebalo da fiksni ima veze sa ovim. Ali im je dobra akcija, ko potpiše ugovor 10 KM popust na mjesečnu pretplatu prvih 12 mjeseci. Ako neko zna sigurno, a svakako ću provjeriti i u poslovnici. Mada kao što neko reče, uz dobar net, Kodi, iptv mi neće ni trebati.

Ne moraš uz optiku uzeti fiksnu, možeš uzeti Open TV. I imaš SK, Arene, Eurosport...i platforma je perspektivnija. Iznajmljivanje videoteke, serija, HBO HD, Pickbox...Elta ima samo kanale a i to nije pouzdano ako vani grmi :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Bojan10 je napisao:
Da,ali ne vidim poentu sto kriju korisnike ? Opet ce to narod platiti SK kao da ce Elta iz svog dzepa to izdvajati

Pa jednostavno - prijave manje korisnika i manje plaćaju Sport Klubu. Što više korisnika imaju, više bi trebalo da plate.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 09:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2013, 09:17
Sumnjam da to ide na rijec.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 10:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
arminicos je napisao:
ja ne znam jeli se ko kada pozalio da ima ping 400 ms na elti ko je na OPTICI :)

Nije niko jeo.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 11:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
00dragan00 je napisao:
Sumnjam da to ide na rijec.

sudski je dokazano da su lagali. o broju korisnika, pa bilo ili ne bilo na rijec..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 13:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
Što bi se zvanično obraćali po ovom pitanju? Konkurencija dobije neki kanal, koji god, i ti treba da pišeš saopštenje na tu temu i govoriš ovo ili ono?

To je kao da Blic novine recimo objave ekskluzivni intervju sa Trampom i poklone knjigu od 500 strana uz novine, a onda Glas Srpske objavi saopštenje da i oni planiraju da urade taj intervju i neki poklon da obezbijede takođe uskoro. Nema smisla, zna se koji je medij veći i moćniji.

Valjda je na svim ovim stranicama i u ovoj raspravi jasno utvrđena jedna stvar - imate provajdere koji barataju većim parama i nude stabilnije usluge, iPhone telefone i slično, i provajdere poput Elte koji su manji u svakom pogledu, a samim tim i jeftiniji, i ciljaju upravo takvu populaciju, siromašniju, penzionere... a realno je takvih i najviše u ovoj zemlji. A sad bi pojedinci da budu na toj jeftinijoj usluzi kod jeftinijeg provajdera, ali da imaju sve što imaju ovi skuplji. Jebiga. :)

Sve je ovo vrlo jednostavno - interesuje te sport? Pređi na platforme koje nude ono što te interesuje. Bacanje drvlja i kamenja na kompaniju koja iz ovih ili onih razloga nema SK je glupost čista. Kao da uđete u neki slabije opremljen butik i napadnete prodavačicu što nema cipele kakve ima konkurencija. Idi kod konkurencije i kupi sebi cipele ako ih želiš, ali spremi se da daš više novca i to je to.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 13:46 
Pripravnik
Pripravnik

Lumber Jack pa i pravu si imaju sad priliku da se prebace na mtel ili total a oni i dalje kukaju

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 14:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa da :)

Mislim, izgovori tipa "ne uklapa mi se satelitska baš na balkonu, narušava izgled zgrade, pa ne bih je", a ovamo želiš Sport klub da gledaš - kakva je to filozofija? Uzmeš opciju koja ti omogućava da gledaš ono što želiš, a da li je to satelitska, kablovska, svemirska, antenska ovakva onakva, kakve veze ima?

Ne, stvar je baš u tome da bi naš narod da to plaća najjeftinije, da koristi jeftinije eltine pakete kada je internet u pitanju, ali da uz to ima TV kakvu nude mtel ili Total... Jebiga, ne može sve u jednom da je savršeno očigledno, ali nije tu Elta kriva ništa.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 14:17 
Pripravnik
Pripravnik

cuj narusava kad mogu svabe a mi se nesto pravimo pametni

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 14:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2013, 09:17
Dobrim dijelom si u pravu, ali Elta nudi pakete koje ne moze da omoguci. Sad da li ih naplacuje 2KM ili 100KM, nemoj da nudis ono što ne mozes da isporucis. Net im je blaga katastrofa, ping ide u nebesa, kablovska sjecka i kockice po ekranu da ne možeš povezati. 21. vijek je i trebalo bi da moze... Samo sto se gleda samo profit, ne ulaze u poboljšanja...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Nije problem što je mtel skuplji, veći je problem sto zadnjih godina nema HD kanale u ponudi. Dodatno još STB, gdje kupim televizor od hiljadu plus KM i onda koristim njihov smijesni daljinski. Takođe, ubacivanje sportskog kanala i prenosi u SD kvalitetu su na nivou RTRS i 4:3 formata u procesu digitalizacije.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 14:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Dec 2016, 14:15
Bojan10 je napisao:
Lumber Jack pa i pravu si imaju sad priliku da se prebace na mtel ili total a oni i dalje kukaju

Netacno. Total ne mogu jer nemam balkon na jugu, a Mtel jer nemam fiksni telefon. Moram uzeti Eltu, a ne mogu birati izmedju Elte, Blica i Elneta koji pruzaju usluge kablovske televizije u Banjaluci.

edit:
@gishas
Netacno. Mtel ima HD kanale u ponudi.

Poslednji put menjao vverbatim dana 21 Apr 2017, 14:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Nov 2016, 15:44
Zašto moraš imati fiksni telefon?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 14:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vverbatim je napisao:
Bojan10 je napisao:

Netacno. Total ne mogu jer nemam balkon na jugu, a Mtel jer nemam fiksni telefon. Moram uzeti Eltu, a ne mogu birati izmedju Elte, Blica i Elneta koji pruzaju usluge kablovske televizije u Banjaluci.

Pa ok je to, razumijem. Ali kako je to onda Eltin problem? Ti imaš problem jedino u cijeloj priči, sa lokacijom i drugim okolnostima, i prihvatiš to kao činjenicu jbg. Šta da kažu oni koji su u prigradskim naseljima gdje nema nikakve usluge da je prošla?

Opet se vraćam na to da je ovo isto kao da napadneš radnicu u butiku u recimo tvom komšiluku što nema cipele koje ima neki veći tržni centar u gradu. Nema pa nema, jednostavno. Toliko toga nema u ovoj državi, da je besmisleno izjednačavati jače sa slabijima i očekivati od slabijih da imaju isto što i ovi jači.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 14:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Dec 2016, 14:15
mare_zz je napisao:
Zašto moraš imati fiksni telefon?

Fiskni ili internet, ne moze IP TV solo.

edit@Lumber Jack

Ne, nije to Eltin problem vec Eltin svjesni nacin zarade stvaranjem monopola odnosno krsenjem zakona - pogledaj clan 4. Zakona o konkurenciji http://bihkonk.gov.ba/hr/zakon-o-konkurenciji-neslu%c5%bebeni-pre%c4%8di%c5%a1%c4%87eni-tekst.html

Drugo, Elta se takodje zalila na konkurenciju, kada to njima ne odgovara http://bihkonk.gov.ba/hr/rje%C5%A1enje-po-zahtjevu-za-pokretanje-postupka-gospodarskog-subjekta-%E2%80%9Eelta-kabel%E2%80%9C-d-o-o-doboj-protiv-gospodarskog-subjekta-%E2%80%9Ecatv-sat%E2%80%9C-d-o-o-bosanski-brod-i-op.html

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 14:58 
Pripravnik
Pripravnik

ma elta se uvijek nesto zali..

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
vverbatim je napisao:
Bojan10 je napisao:

edit:
@gishas
Netacno. Mtel ima HD kanale u ponudi.

Opet lupaš, napisao sam zadnjih godina. Pored toga i danas ovi što imaju mogućnost za HD kanale su na nivou statističke greške. U razgovoru sa mtelom prije nekih mjesec dana dobio sam odgovor gdje sam daleko od centrale, inače imao sam njihov priključak za fiksni i živim u gradu (nije periferija) tako da sve pišem iz vlastitog iskustva, a ne napamet kao pojedinci.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 15:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2017, 13:52
Pa i mtel nudi pakete interneta koje ne moze da isporuci. Uglavnom zavisi od tvoje infrastrukture i HD i brzina neta. Malo ko ima dovedenu optiku do samog stana (GPON), ili je u krugu centrale za VADSL. Znaci ostaje ti ADSL, brzine oo 15ak do 20 MBps kao i kod koaksijalaca elte.
Posto je ovo IPTV jedan dio 'protoka veze' mora biti obezbjedjen i za TV.
Gledao sam programsku semu, sem SKa nista vrijedno pomena u odnosu na programsku semu Elte koja cak ima i vise HD kanala. Placa se dodatni stb za drugi TV, a pri tome elta i jeftinija osjetno.

Zato se ja i lomim oko prelaska, u redu sto je mtel skuplji, a pitanje je da li opravdava tu skuplju uslugu.

Sto se neta tice elta mi garantuje 15/0.5 i ne pada ispod, jedino malo ping poraste. Razmisljao o prelasku samo zbog SK, ali SD rez. ne obecava. SD mi je nekako za sportske kanale neupotrebljiv.

Bilo kako bilo, nikakva ponuda u RSu, i da hoces da platis, izbor i kvalitet nula.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2017, 15:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2017, 09:40
gishas je napisao:
Nije problem što je mtel skuplji, veći je problem sto zadnjih godina nema HD kanale u ponudi. Dodatno još STB, gdje kupim televizor od hiljadu plus KM i onda koristim njihov smijesni daljinski. Takođe, ubacivanje sportskog kanala i prenosi u SD kvalitetu su na nivou RTRS i 4:3 formata u procesu digitalizacije.

Nije istina. Imaju Arris daljinski i radi sve kako treba. Prenosi SK-a jesu u SD formatu ali sasvim je dobra rezolucija osim ako ne koristiš EI Niš TV. Arenasport i Eurosport su u HD-u.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]