banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 21:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2005, 19:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Teška saobraćajna nesreća u sarajevskom naselju Stup
Piše: D. PAVLOVIĆ (Tekst i foto)
04/05/05

Vozač kombija zgazio djevojčicu i pobjegao

“Bože, šta sam dočekao, da na rukama nosim mrtvo unuče”, zbori rastreseno Rasim Musić i sjeda na asfalt pored prodavnice, a zatim vadi kesu sa lijekovima. Njemu je, nekoliko trenutaka prije toga, u utorak prije podne u sarajevskom naselju Stup vozač bijelog kombija zgazio petogodišnju unuku Minu M. i pobjegao.

Nesreća se desila oko 10.10 sati u Ulici Nikole Šola, odmah pored obdaništa. Kada je reporter Oslobođenja stigao na lice mjesta, uviđaj još nije bio počeo. Policijsko vozilo i policajac na biciklu postavili su znakove i blokirali saobraćaj. Između njih, na asfaltu, ležalo je tijelo djeteta prekriveno crnom kesom.

Radnici iz okolnih prodavnica pričaju da se sve desilo veoma brzo. “Nisam čula kočnice, samo udarac i vrisak. Vozač tog kombija nije ni kočio. Kada je prešao preko djeteta, dodao je gas i pobjegao, dole, prema Azićima”, priča jedna radnica.

Njen kolega iz prodavnice Stanić dodaje da je on i vozač i roditelj. Da se, kojom nesrećom, on našao u istoj situaciji, kao vozač bijelog kombija, veli, da ne bi bježao.

Za to vrijeme Rasim Musić sjedi na asfaltu i nijemo gleda u jednu tačku. Kada smo mu prišli, počeo je priču:

“Minu sam odgajao skoro od rođenja. Kod mene je otkad je imala šest mjeseci. Sad je trebala navršiti šest godina, ali... Išli smo kod rodbine. Unuka mi reče da ide da se napije vode. Dok sam se okrenuo, potrčala je tamo (pokazuje u pravcu obližnje kafane, op.a.). Onaj u kombiju je vozio ludački. Kad ju je udario, samo je vrisnula: “Aj”, i nije se više ni pomakla”, sjeća se Musić.

Jedan od gostiju kafane sugeriše policajcima da potraže kombi u nekoj od slijepih ulica ili na stovarištu, 100-injak metara dalje od mjesta nesreće. Policajci mu odgovaraju da su alarmirane policijske patrole, ali da se vozač bijelog kombija negdje sakrio. Gost kafane dodaje da je, bježeći s lica mjesta, vozač - ubica umalo pregazio i njegovog prijatelja.

Za to vrijeme uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo, rutinski, započinje sa uviđajem, a negdje u Sarajevu skriva se ubica za volanom bijelog kombija...

Najčešće stradaju djeca i starci

U periodu od januara do novembra prošle godine, u Sarajevu se desilo 345 saobraćajnih nesreća u kojima je poginulo 10 pješaka. Teže je povrijeđeno 118, a lakše 31 pješak. Uzrok nesreća većinom je bila prebrza vožnja. Naime, od 10 smrtno stradalih osoba, osam su udarila vozila koja su se prebrzo kretala, a tek dvije osobe stradale su svojom krivicom. Prema statistici, gledajući dob nastradalih pješaka, to su najčešće bila djeca do 14 godina i osobe preko 60 godina.

Nigdje bez unuke

“Mina mi je rodica. Ona je imala majku, ali ta žena se nije brinula o njoj. Dedo Rasim je došao u Sarajevo iz Turbeta da ovdje živi, i stalno sa sobom vodio unuku”, reče nam Halida Pandžić, rodica zgažene djevojčice.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]