Schlager je napisao:
Šule,nisam shvatio iz tvog gornjeg posta,da li ti smatraš da se od prvobitne ideje odustalo zbog toga što je Grad bacio oko na tu lokaciju (garaža,spomen obilježje) ili zbog ovih priča da se investitor pokolebao?
Шта ти је "Град који је бацио око на ту локацију"?

Мој утисак је - дошао нови градоначелник са новом екипом и жели другачије да ради. Из којих мотива, не знам. Надам се, из најбољих.
Претходни градоначелник је био Гаврановић. Претходни начелник урбанизма је била Санела Кецман, једна фина жена. Сад је Игор градоначелник, а Боби је дошао из ИГ-а и преузео урбанизам (као кадар ДНС-а).
Игор жели да ствари ради другачије. Бар се види да не гура ствари под тепих као претходник, па отвара јавно теме и ЗИБЛ-а и земљишта на старој аутобуској и код Пољопривредне школе и највећи проблем, проблем Топлане.
Како је маса ствари гурана под тепих (а најбољи примјер је Топлана), тако је било и са проблемом градске земље. Ти сад немаш гдје да поставиш споменик погинулим борцима у граду. Једина градска површина која је остала у власништву града је паркинг крај Електрокрајине, све остало је разграбљено.
Ово што је рађено са земљиштем унутар Чајевца је такође срамота.
Идеја да се постави споменик погинулим борцима у граду је апсолутно оправдана. Невезано за ову причу, гледам како полако нестају спомен плоче постављене погинулим борцима по појединим предузећима. Неки дан пролазим, порушене гараже Аутопревоза (крај Еурохерцове зграде). Тамо била спомен плоча погинулим борцима - радницима Аутопревоза. Сад је нема, нови власник склонио. Ишао касније у онај Хипер Корт на Малти и тамо негдје у мраку, у ћошку паркинга стоји спомен плоча њиховим погинулим. Срамота, прошло 20 година од рата!
Тако да ја заиста мислим да је та идеја са више етажном гаражом испод и тргом на површини (умјесто Сити мола) добра идеја. Е сад, како то завршити (финансијски однос Лубурић - Град) и који су мотиви, то не знам.