banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 15:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Feb 2017, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Brale001 je napisao:

Ne znam na cemu ti gradis svoj optimizam.?

Na osjećaju, danas imam daleko više vjere u bolje sutra nego prije samo 3-4 godine. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2017, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
apokalipto je napisao:
Brale001 je napisao:

Ne znam na cemu ti gradis svoj optimizam.?

Na osjećaju, danas imam daleko više vjere u bolje sutra nego prije samo 3-4 godine. :D

:D
Apo ti sa tom vjerom ides u posebnu religioznu grupu. Gdje se okupljate i koja je lozinka? :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2017, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti nisi uvjeren da stižu bolji dani? :D nemoj da budeš nevjerni Toma :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2017, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Brale001 je napisao:
Sanjarenje ili nada o boljoj budnucnosti!!!

Nekima ta buducnost predstavlja samo dolazak sledeceg dana. Taj vremenski skok i samo to! Ti neka ne brinu.
Novi dan sa ili bez sanjarija, nade sigurno dolazi. To ne zaustavi, covjek, stranka, lider, drzava ili civilizacija.

Novi dan ce doci, novo sutra... malo sutra! :D

Kod vecine ljudi nazalost pogotovu mlade generacije danas je unistena ta sposobnost da se sanjari - sanja. Nema vise nadanja samo prihvatanje posledica.
Ubijen je i unisten taj osnovni ljudski instinkt : Sposobnost da se sanja, to emotivno stanje da se covjek osjeti motivisanim, ta sposobnost da se buni i najvaznije ta zelja da UCESTVUJE.

Da se sanjari o cemu brale? Sta bi to ´bolje sutra´ konkretno znacilo? Vecini prvo na pamet padaju materijalne stvari i taj san dosanjaju tako sto odu odavde. Sve manje ljudi ima zivaca, volje i strpljenja da se bori sa vjetrenjacama. A evo i optimiste smo poceli da posmatramo kao osobe sa prvom fazom psihoze.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2017, 22:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 07 Dec 2016, 01:44
Ljudi moji jeste vi meni jadni, nez jesam pogrjesio sto sam kontao naci ozbiljnost kod forumasa il je ovako svugdje ?
Unapred se izvinjavam izuzetcima

Nego aj da vas pitam hipoteticki, sta bi se trebalo konkretno uraditi, naravno kad vi svi izdiskutujete vase misli i ideje(a do cilja cemo jelte sutra doci), sta bi se trebalo uraditi da se rjesimo ovih lopova na vlasti, cisto hipoteticki opet ?
Najbrza solucija se trazi...

Ja imam ideje, direktne i jednostavne za razumiti, sta se moze uraditi da bude bolji zivot svima, kad bi bio na vlasti ali naravno nisam pa jbg al eto da pocnemo od nekud, ko zna, i Mile je bio mesar...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2017, 10:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Apr 2013, 13:31
Konstantine Saviću,ti li si?

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2017, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

makibruz456 je napisao:
Ljudi moji jeste vi meni jadni, nez jesam pogrjesio sto sam kontao naci ozbiljnost kod forumasa il je ovako svugdje ?
Unapred se izvinjavam izuzetcima

Nego aj da vas pitam hipoteticki, sta bi se trebalo konkretno uraditi, naravno kad vi svi izdiskutujete vase misli i ideje(a do cilja cemo jelte sutra doci), sta bi se trebalo uraditi da se rjesimo ovih lopova na vlasti, cisto hipoteticki opet ?
Najbrza solucija se trazi...

Ja imam ideje, direktne i jednostavne za razumiti, sta se moze uraditi da bude bolji zivot svima, kad bi bio na vlasti ali naravno nisam pa jbg al eto da pocnemo od nekud, ko zna, i Mile je bio mesar...

Konkretno ti trebaš da navedeš konkeretan problem :) , ne u fazonu vlast drže lopovi jadan narod bla bla, nego konkretan problem pa da se onda diskutuje. Kakvih lopova na vlasti? Opet ime i prezime i šta je ukrao i gdje su ti dokazi? I nema najbrže solucije naravno, to ne postoji....

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2017, 00:54 
Majstor
Majstor

Brate u kojoj ti fantaziji zivis ?
Evo npr zaduzavanja, kome to ide ?
Prosjecna plata oko 300e, manje samo se naravno o tome ne prica, samo se zaduzuje,uvozi i nista se ne proizvodi.

Kad si procitao made in BiH/rs ?
Kad si procitao "Premocni Dodik i premocne stranke odradile premocnu stvar da poboljsaju kvalitet zivota, osiguraju buducnost drzave, daju nadu mladim generacijama da mozda ne trebaju da napuste svoj dom za normalan zivot?" ?
Baja baci neku proslavu dan pred glasanje, "evo vam na mrvice kruva za vas glas, i previse je"

Ja sve sto vidim je da stvari poskupljuju, plate/penzije kasne il ih i nema, nista ne napreduje, dugovi sve veci, oni laganice oce u Ameriku u posjetu ovom i onom.

Imam utisak da su skontali da mogu tako i niko im nista ne moze, ne znam kako vas to ne muci ali mene muci :P

I sto je najace, postavis nesto realno, ali likovi su i sistemu u jedino sto su programirani da rade je da se zezaju i okrenu temu na nesto deseto, naravno cast izuzetcima.
Sistem te programirao da si takav da nista neces da uradis, neda ti se "sutra cemo opusteno,laganice", kasnis na sve moguce, bacis ga jednom dvaput na dan, prezivi danas sutra, samo da ja svoj zivot odzivim a poslje sta bude sta me briga.

Onaj Savic lik iz srca prica zato je onako ljut i jedva sklapa recenice koliko mu u glavi ima pa zuri da sve to iznese, a ovaj jajara ga kao kroz sale povlaci, pa momak je duplo veci covjek nego sto ces ti ikad biti.

Volio bi da se ovi stari smradovi smaknu sa vlasti, da se mladji, razumniji, slozniji i bolji ljudi dovedu na vlast a ne ove sise sto kao paraziti crpe sve polako, a to su vidjeli da mogu eto npr kad su Picin park laganice uzeli.

Jbt ja kontao dovoljno ce biti pokrenuti pricu, slozice se ljudi da mozemo mi bolje, pokrenuce se prica medju narodom, slozice se ljudi oko boljeg zivota al jbg previse ste u sistemu da vi to vidite.
Nema tu ambicije ni snage, cak i kad bi kod nas dosao Konstantin Savic i pokusao nesto ljudi bi mu se smijali jer su nauceni da je tako nesto smjesno, a ne herojski i vrjedno postovanja.

I da zavrsim ko Igac, eto to me muci.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2017, 07:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Ja mislim da bi trebalo da se okupe zainteresovani pred zgradu vlade i palatu predsjednika sa parolama i vicu "lopovi, lopovi"! Ako ne bude dovoljno ljudi da mogu da se podijele (citaj bar 20), onda organizovat' u dva dana, pa na smjenu... Ili u istom danu, po sat vremena na svakoj lokaciji! Zainteresovani da se jave @makibruz456 na pp a ujedno i da se dogovore kada se ovi stari uklone sa vlasti, kako ce se fotelje podijeliti izmedju ovih mladjih...
Jbga, "ja sam odvec star za te stvari" tako da nista od fotelje za mene...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2017, 11:51 
Majstor
Majstor

Aj bar ti hvala sto si potvrdio tekst iznad :) Ocjena za meme i sarkazam = 5/7

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2017, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
[quote="makibruz456"]Ljudi moji jeste vi meni jadni

Ko mi kaze...upm...

blago bosni

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2017, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:
Brale001 je napisao:
Sanjarenje ili nada o boljoj budnucnosti!!!

Nekima ta buducnost predstavlja samo dolazak sledeceg dana. Taj vremenski skok i samo to! Ti neka ne brinu.
Novi dan sa ili bez sanjarija, nade sigurno dolazi. To ne zaustavi, covjek, stranka, lider, drzava ili civilizacija.

Novi dan ce doci, novo sutra... malo sutra! :D

Kod vecine ljudi nazalost pogotovu mlade generacije danas je unistena ta sposobnost da se sanjari - sanja. Nema vise nadanja samo prihvatanje posledica.
Ubijen je i unisten taj osnovni ljudski instinkt : Sposobnost da se sanja, to emotivno stanje da se covjek osjeti motivisanim, ta sposobnost da se buni i najvaznije ta zelja da UCESTVUJE.

Da se sanjari o cemu brale? Sta bi to ´bolje sutra´ konkretno znacilo? Vecini prvo na pamet padaju materijalne stvari i taj san dosanjaju tako sto odu odavde. Sve manje ljudi ima zivaca, volje i strpljenja da se bori sa vjetrenjacama. A evo i optimiste smo poceli da posmatramo kao osobe sa prvom fazom psihoze.

AJVAR, Pitas me o cemu da sanja covjek ovdje u ovakvim uslovima, teskim. Nisu samo ovde takvi uslovi.Ljudi su zivjeli u daleko gorim i tezim uslovima.

Vec decenijama sistem na zapadu a i ovde proizvodi generacije koje ne posjeduju kriticki analiticki modul razmisljanja. Stimulise se inovativni um koji gura nauku naprijed ali samo to.
Razvoj drustva se ne dotice (osim ako se ne smatra pod razvojem uvodjenje demokratija i raznih proljeca te revolucija duginih boja okolo).

Taj individualisticki prilaz koji zapad gura pravi od covjeka da se ne moze boriti nizasto drugo osim za neke licne i sebicne interese. Svi snovi su samo o njemu.
Taj nametnuti "edukativni" proizvod stalno tjera svakog da se nosi sa "trazenjem" samoga sebe tj. sa time gdje je "pogresio" ili "grijesi" i kako da se "popravi" u zivotu i u teskim ekonomskim stanjima izvuce sa dna.

Takve generacije su za bilo koje promjene emotivno prazne i u praksi se drze ustaljenih sablona, sve drugo je zbunjujuce za njih.
Gledanje na sire ili neke zajednicke interese pokusaj da se nesto promjeni ili novo otkrije ne dolazi u zonu ni hipoteticnog umnog angazmana. Ali , da li su mladi krivi za to?

Ocit primjer ti je ovaj simpa izgubljen lik gore "prakticar" ...456.
On je "pun ideja". Naravno prva ideje mu je promjena garniture na vlasti. On bi da mjenja vladajucu ekipu da dovede "postene" politicare i problem je rijesen. :)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2017, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Brale, jesi li ti stovalac komunizma? :D

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2017, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:
Brale, jesi li ti stovalac komunizma? :D

:D
Nikad nisam zivio u njemu, ne poznajem ljude koji su tamo bili. Volio bi srest nekog da mi kaze kako je tamo.
Ne mogu sudit o necemu sto nije postojalo.

A sad nazad na temu Sanarenje ili nada.
Gdje je to nestalo....??? :)

btw, AJVAR zasto tako privatna pitanja? U ostalom pa zar se ne vidi da sam ja okorjeli desnicar. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2017, 07:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Niko neće da traži političare (neko spomenu Talića na drugoj temi sa hiljadama prijedloga i 3 usvojena) koji bi gurali ideju izjednačavanja položaja pred zakonom, i da se potiče građanstvo da djeluje. Da se prijavljuje kršenje a čitavom lancu koji ne reaguje na to otkaz. I milion nekih drugih društvenih rješenja.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
ili krvava revolucija ili kolektivno iseljavanje, treceg nema.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 19:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kakvi, sad ce Aca Drama da zatalasa narodne mase dizanjem zalbe na presudu. Ako Bakiru brane, Aci Spasitelju nema ko :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Dajte ljudi malo o snovima i nadanjima.
Kad smo več kod snova, neki dan sam jednom građaninu iz Federacije poželio dug unitarni san a on se naljuti i reče da ima želju da me tvrdo uspava.
Toliko o tom.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Dajte ljudi malo o snovima i nadanjima.
Kad smo več kod snova, neki dan sam jednom građaninu iz Federacije poželio dug unitarni san a on se naljuti i reče da ima želju da me tvrdo uspava.
Toliko o tom.

Cica, razumijem ja tebe i tvoje strahove.
Medjutim ne mozes ti nametat svoje snove nekom drugom ili govorit mu sta i o cemu da sanja.

Ovdje je prica o nadi ili sanjarenju, zasto je to izlapilo i nestalo. Prica je u stvari vise o kritickom misljenju i o buducnosti.
Ne mozes projektovat nocne more, proslost, uvodit zombije ovdje i gurat to pod snove. :D

Ne ide jbg. Sorry.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Razumijem ja tebe Brale...ti si tolerantan...ali,ako si tolerantan onda budi tolerantan i prema nama-netolerantnim :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]