Brate u kojoj ti fantaziji zivis ?
Evo npr zaduzavanja, kome to ide ?
Prosjecna plata oko 300e, manje samo se naravno o tome ne prica, samo se zaduzuje,uvozi i nista se ne proizvodi.
Kad si procitao made in BiH/rs ?
Kad si procitao "Premocni Dodik i premocne stranke odradile premocnu stvar da poboljsaju kvalitet zivota, osiguraju buducnost drzave, daju nadu mladim generacijama da mozda ne trebaju da napuste svoj dom za normalan zivot?" ?
Baja baci neku proslavu dan pred glasanje, "evo vam na mrvice kruva za vas glas, i previse je"
Ja sve sto vidim je da stvari poskupljuju, plate/penzije kasne il ih i nema, nista ne napreduje, dugovi sve veci, oni laganice oce u Ameriku u posjetu ovom i onom.
Imam utisak da su skontali da mogu tako i niko im nista ne moze, ne znam kako vas to ne muci ali mene muci

I sto je najace, postavis nesto realno, ali likovi su i sistemu u jedino sto su programirani da rade je da se zezaju i okrenu temu na nesto deseto, naravno cast izuzetcima.
Sistem te programirao da si takav da nista neces da uradis, neda ti se "sutra cemo opusteno,laganice", kasnis na sve moguce, bacis ga jednom dvaput na dan, prezivi danas sutra, samo da ja svoj zivot odzivim a poslje sta bude sta me briga.
Onaj Savic lik iz srca prica zato je onako ljut i jedva sklapa recenice koliko mu u glavi ima pa zuri da sve to iznese, a ovaj jajara ga kao kroz sale povlaci, pa momak je duplo veci covjek nego sto ces ti ikad biti.
Volio bi da se ovi stari smradovi smaknu sa vlasti, da se mladji, razumniji, slozniji i bolji ljudi dovedu na vlast a ne ove sise sto kao paraziti crpe sve polako, a to su vidjeli da mogu eto npr kad su Picin park laganice uzeli.
Jbt ja kontao dovoljno ce biti pokrenuti pricu, slozice se ljudi da mozemo mi bolje, pokrenuce se prica medju narodom, slozice se ljudi oko boljeg zivota al jbg previse ste u sistemu da vi to vidite.
Nema tu ambicije ni snage, cak i kad bi kod nas dosao Konstantin Savic i pokusao nesto ljudi bi mu se smijali jer su nauceni da je tako nesto smjesno, a ne herojski i vrjedno postovanja.
I da zavrsim ko Igac, eto to me muci.