banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 23:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 60  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Egzodus
PostPoslato: 18 Feb 2017, 20:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Problem je što u BiH nema posla ni za 500 maraka da bude redovno ako nemaš debelu vezu.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
WrDa je napisao:
Cinjenica je da u Banja Luci postoji nemali broj ljudi kojima je bolje u gradu nego bilo gdje vani.

Ko radi za 1400 eura u Holandiji sigurno ne zivi bolje od nekoga ko radi za 700-800 maraka u BIH.

Ogromna vecina ljudi radi za pola od te sume koju si naveo. Ili uopšte nema posao i zarađuje 0 KM pa uzima novac od ove skupine koja zarađuje pola od te sume koju si naveo. Da bude još luđe.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 15:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
WrDa je napisao:
Cinjenica je da u Banja Luci postoji nemali broj ljudi kojima je bolje u gradu nego bilo gdje vani.
Takodje postoje i ljudi koji sa svojim zanimanjima u BL ne bi mogli imati nista bolji kvalitet zivota na zapadu. Mozda bolji telefon ili veci telezivor, ali govorim o stvarnom kvalitetu zivota.

Ko ima kliker, skolu, zanat, na zapadu moze uspjeti. To jeste prednost.

Ko radi lako zamjenjivi posao, gdje je konkurencija velika, a radnika obucis za dan, mucice se kao bilo gdje drugo. Malo je zemalja na svijetu gdje neko od nekog da kazem najjednostavnijeg posla (tipa rad u prodavnici) moze da ima nesto sto bi se nazvalo kvalitet zivota.

Ko radi za 1400 eura u Holandiji sigurno ne zivi bolje od nekoga ko radi za 700-800 maraka u BIH.

Holandija je skupa za život imam rodbine tamo pa sam isto čuo, ali ti iz Holandije odeš u DE u mjesečnu kupovinu i uštediš finih para tj nisi ni gladan ni žedan (BTW i ovi moji iz AUT idu u takvu nabavku u DE kažu da se ušted, Švabija najjeftinija za bakaluk) a šta mi možemo?
I ko u RS ima više od 500 KM redovnih udara se nogama u guzicu od sreće, a za potrošačku korpu prosječne četvoročlane ti treba preko 1100 KM mjesečno a gdje su ostali troškovi života....o nekom odmoru i putovanju da ne pričam što je sastavni dio normalnog života po Evropi....

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Nicole je napisao:
Mogu li zamoliti ove koji pljuju po 1600€ u Njemackoj da nam napisu gdje rade ili gdje su radili i za koliko u BiH.

Peru guzice nacističkim đedovima po staračkim domovima po dojčlandu, i lože se po forumu :P

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
WrDa je napisao:

Živi, ne brine ko je vlast, ne mora da podmićuje doktore ako mu je dijete bolesno, ne mora cijelo vrijeme da gleda u trotoar kako ne bi iskrenuo nogu u nekoj rupi, ako mora da se tužaka sa nekim radi sudski aparat itd itd. Ok možda nema bajan život pun luksuza ali državni aparat funkcioniše. Međutim navalom arapa i destabilizacijom EU budućnost je pod debelim upitnikom, standard u EU klizi nadole i do se neće zaustaviti, tako da oni koji odlaze ne rješavaju problem trajno nego ga samo guraju pod tepih, stara Srpska-balkanska posla. Dugotrajno riješenje jeste ostajanje i riješavanje domaćih problema, ali i teži put u vremenu kada se traže brza riješenja magičnim štapićem.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 17:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
dobar stan u Stuttgartu,i malo skuplji auto pojedu 1600e...
e sad,ako ces zivjeti u nekom sobicku,koristiti javni prevoz,hraniti se u lidlu i aldiju na akcijama,onda ce biti dosta 1500e...
svako imam svoje veselje

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Неко ко у БЛ ради за 700-800 такође нема бољи стан, нити мало јаче ауто.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Dajte da skupimo neku marku u fond za gastiše.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 18:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Nepokoreni sta si ti po struci?
I sta bi ti radio kada bi otisao na zapad?

Da probam na drugi nacin. Dobar dio Banja Luke su budzetlije. Vecina tih budzetlija u zivotu nema nikakvih kvalifikacija, neposobni za bilo kakav smislen rad i nista ne bi mogli napraviti na zapadu.
U svojim strukama pogotovo ne, a na neke nize manje kvalifikovane poslove vjerovatno ne bi htijeli ici, naviknuti na laznu udobnost finansiranu kreditima.

Rijesenje je jasno. Budzetlija ne ide. Budzetlija je vjerni pas branic vlasti i on ne mice. On je onaj sto je na slavi duzan objasniti kako su politicari losi, ali je SNSD ipak najmanje los. Mice se onaj sto bas nema nista, mice se onaj sa trazenom skolom, malobrojni vrsni strucnjaci...

Na slavi, covjek zaposlen u zgradi vlade u nekom razgovoru nabraja gdje su djeca nase elite. Da ne pisem sad imena, ali gomila, gomila ljudi koji predstavljaju neku nasu elitu su djecu gurnuli vani, kupili nekretnine tamo, ili su im djeca jos ovdje ali veza sa instranstvom postoji i u slucaju nekog nevremena dole spremna da se aktivira da djeca odu vani.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nick_85 je napisao:
e sad,ako ces zivjeti u nekom sobicku,koristiti javni prevoz,hraniti se u lidlu i aldiju na akcijama,onda ce biti dosta 1500e...
svako imam svoje veselje

Sta fali Lidlu, Aldiju i Edeki? Zelis li reci da je roba kvalitetnija u Tropiku, Robotu, Bingu? Ne kontam...

I oko voznje dobrog auta? Jel bas mora? Koga briga sta vozim? I ako je nekog briga, zaboli me.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 18:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Ja bi da mi njima nadjemo kakvog posla za 300-400KM ovde dole pa da zive kao ljudi a ne kao stoka gore po Njemackoj ili Holandiji. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Nick_85 je napisao:
e sad,ako ces zivjeti u nekom sobicku,koristiti javni prevoz,hraniti se u lidlu i aldiju na akcijama,onda ce biti dosta 1500e

Znaci od ekskluzive do prezivljavanja je cca 100€

Ja zivim u centru u velikom i skupom stanu jos uvijek nemam auto a planiram i to kroz par mjeseci kad skupim dovoljno novca i hranim se isto kao i kuci dakle kuham kici kad imam vremena ne skacem po mekdonaldsima i fensi restoranima to nisam ni u BL radila i imam novca i za kupovinu i krpe i putovanje pa i pogurati mamu u BL
O cemu pricamo mi ovdje?
Ocigledno se razlikujemo i ocekivanja od covjeka do covjeka su mnooogo razlicita.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 19:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mekdonalds nije skup i ne moze u istu recenicu sa restoranima.

Mjesto gdje se za najmanje para mozes najesti a da je koliko toliko uredno.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 19:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znaci po tebi ovdje je sasvim dobro zivjeti na zapadu je patnja. Svima sto tako govore postavis pitanje sto se ne vrate onda, dobijes stotinu izgovora..[UNAMUSED FACE]

Poslato ćebetom pomoću dimnih signala

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 19:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

http://banjaluka.net/udvostrucen-broj-socijalno-ugrozene-djece/

Je8o zapad ovdje ko u raju....

Poslato ćebetom pomoću dimnih signala

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 20:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Lijepo sam pitao, da li mi mozes odgovoriti. Sta bi ti radio na zapadu? Znaci ajde sad bez podjebavanja napisi. Nisam rekao da je na zapadu losije, vec sam rekao da neki ljudi uopste nece osjetiti boljitak zivota.

A i valja birati. Zemlje gdje je teski fizicki rad najplaceniji: AT, CH, DE. Nigdje neko bez ikakve skole nece moci imati bolji kvalitet zivota nego u ove 3 zemlje. Pa vjerovatno i kad gledas cijeli svijet a ne samo Evropu ta racunica ostaje ista.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 20:18 
Nick_85 je napisao:
svako imam svoje veselje

Ne mora imati svako dobar stan i skup auto...ako si solo dosta je i 45-50 kvadrata...automobil po potrebi kao i uvijek...pola njih sto zivi u milionskim gradovima cak ni nema potrebu za automobilom, gradski prevoz je odlican u vecini slucajeva...e sad ako je sramota ici gradskim prevozom...

Vidim ti i ajkula pljujete aldi i lidl i jedini argument do sada je "jer je za sirotinju i jeftino je"...je li bolji kvalitet mesa i robe u drugim radnjama ili sta je u pitanju?

Citiraj:
Mekdonalds nije skup i ne moze u istu recenicu sa restoranima.

jeste skup, jebeno skup u odnosu na to sta dobijas...

Citiraj:
a na neke nize manje kvalifikovane poslove vjerovatno ne bi htijeli ici

eto ti bi sigurno "htijeo" ici cistiti govna za svabama za 1000 eura...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
apokalipto je napisao:
WrDa je napisao:

Živi, ne brine ko je vlast, ne mora da podmićuje doktore ako mu je dijete bolesno, ne mora cijelo vrijeme da gleda u trotoar kako ne bi iskrenuo nogu u nekoj rupi, ako mora da se tužaka sa nekim radi sudski aparat itd itd. Ok možda nema bajan život pun luksuza ali državni aparat funkcioniše. Međutim navalom arapa i destabilizacijom EU budućnost je pod debelim upitnikom, standard u EU klizi nadole i do se neće zaustaviti, tako da oni koji odlaze ne rješavaju problem trajno nego ga samo guraju pod tepih, stara Srpska-balkanska posla. Dugotrajno riješenje jeste ostajanje i riješavanje domaćih problema, ali i teži put u vremenu kada se traže brza riješenja magičnim štapićem.

Rijedak primjer optimizma na nasim prostorima , vrijedan paznje , veliko BRAVO momce za pozitivan stav :fadein:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 20:37 
Gotivim Apua i popio sam sa njim pivo prekjuce, ali ovo je bezveze sto je napisao. Ljudi u EU su pametniji od nas i nece dopustiti bilo kakve gluposti, to sto mi mislimo da smo pametniji od njih je drugi par opanaka i nasa standardna zabluda. Onaj ko ode je rijesio jedan problem, a to je usran zivot ovdje na Balkanu. Sve i da je isti standard zivota na zapadu (kao sto je bio u BiH) ipak se dobija ovo sto je Apu naveo u prvoj recenici, a to je da si covjek pred drzavom. Nisam neki expert, ali za Balkan ne postoji rjesenje, mentalitet se ovdje nece dugo promijeniti. Ljudi su glupi, zatucani i govna su kao i zadnjih stotinjak godina i tako ce vjerovatno biti i u buducnosti.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Milan je napisao:
Gotivim Apua i popio sam sa njim pivo prekjuce, ali ovo je bezveze sto je napisao. Ljudi u EU su pametniji od nas i nece dopustiti bilo kakve gluposti, to sto mi mislimo da smo pametniji od njih je drugi par opanaka i nasa standardna zabluda. Onaj ko ode je rijesio jedan problem, a to je usran zivot ovdje na Balkanu. Sve i da je isti standard zivota na zapadu (kao sto je bio u BiH) ipak se dobija ovo sto je Apu naveo u prvoj recenici, a to je da si covjek pred drzavom. Nisam neki expert, ali za Balkan ne postoji rjesenje, mentalitet se ovdje nece dugo promijeniti. Ljudi su glupi, zatucani i govna su kao i zadnjih stotinjak godina i tako ce vjerovatno biti i u buducnosti.

Bravo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 60  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]