Nick_85 je napisao:
ajde da i ja nesto dodam...
Razumijem ljude koji nemaju nista,pa bjeze,ali ko ima iole solidna primanja nece nista sretniji biti u DE ili AT sa 1300-1600e,za koliko radi vecina nasih...odes u kasnim dvadesetim,pocinjes od nule,nemas prijatelja,ne znas jezik,vecina ga nikad i ne savlada kako treba...
Ljudi drugi je to svijet,kad prosetam Kelnom ili Frankfurtom i vidim onaj ciganluk,muka mi je,bagre je doslo sa svih strana,gledas hoce li te neko ubosti nozem sa strane,Banjaluka je za ovo raj na zemlji.
Neki spominju osnivanje porodice gore,s kim to molim vas?Ne zna se jesu gore tetovirane izbusene svabice ili ove nase kompleksasice kojima je glavna briga kad je koji turbo folk dogadjaj u okolnim diskotekama,takve vas sigurno nece docekati kuci sa ruckom na stolu....
Ekipa sa kojom sam ja u kontaktu,momci 30-35 god,vecina ih nije ni u ozbiljnim vezama a kamoli da razmisljaju o braku,izgleda se samo turci kote iz dana u dan...
Moja familija pusta korjenje gore vec 35god,svi imaju dobre poslove,rijeseno stambeno pitanje ali nije to to,uvijek im nesto hvali,mrzovoljni,nezadovoljni,ovako,onako,nema obilazenja i druzenja kao dole,sve je to nesto na silu,vikendom ako se skupimo na rucku to je premija,jednostavno to je taj svapski sistem...
nije samo imati novca,u BL fale mnoge stvari od normalnog zdravstva,pravosudja,obrazovnog sistema itd
ajd sto ljudi umiru zbog loseg zdravstva..vec umiru djeca jer roditelji nemaju veze i pare a zbog toga sto je skoro svaki ljekar koji nesto vrijedi zbrisao u njemacku a ovde ostali samo hostapleri
obicnu ostavinsku raspravu gde je sve cisto ne mozes da zavrsis godinama jer sudija hoce mito itd
ne moze dijete u skolu da posaljes pjeseke jer ruljci nece da stanu na pjesackom i voze trke po ulicama
nastavnici u skoli vise vremena provode u kafani pored skole nego u skoli a kad se pojave u skoli budu mortus pijani itd itd
moj savjet drzi se ti svapske i stavi prst u uvo i pjevaj a za vikend upalis kola i ovamo da razbijes nostalgiju,mozda spasis neku i odvedes je u svapsku