banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 21:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 60  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Egzodus
PostPoslato: 06 Feb 2017, 15:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
veljo1981 je napisao:
Ja prosao jutros, Kostajnica, Velesnja Donja, Kukuruzari, Mecencani, Borojevici, oteo 5000 kn i krkao malo s familijom u Anticsu poslije, da sam oteo 5 000 000 vjerovatno bih krkao na elitnijem mjestu i kenjao kako omladina nece da radi...
Sta hocu da kazem, ko se snadje snadje, ko se ne snadje mora se pomjerati, ko moze i ko je sam nek ide sto dalje, ne vidim neku srecu kod ovih iz Njemacke, Austrije,Italije... Sve to trci ovamo da krka, dok vec ovi sa sjevera se samo zadrze da ispostuju familiju i odose dalje

Ја управо супротно говорим....не скроз супротно, јер то пије воде за већину људи који оду, али по мени су посебна проблематика људи којима није догорјело до ноката, али који једноставно не желе да наставе да инвестирају свој живот у рупу без дна. То су претежно квалификовани/способни кадрови који су могли сасвим функционално остати и допринјети друштву, радити и живјети, али једноставно не виде сврху. Таквих у задње вријеме ријекама тече напоље.....

Надаље, шта је то добро у тим набројаним селима/градићима? То што ти послујеш успјешно тамо не значи безусловно да у њима има живота. А код нас је таквих тренутно много, а за десет година ће бити многоструко више.....а док проблем надође до Бања Луке, удаљенија села ће зарасти у коров до кровова.....

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Nisi ti mene razumio ni blizu, nista nije dobro, samo svako radi onako kako se snadje, ja bih volio da sam se bolje snasao ili jos bolje da su mi se roditelji snasli al nisu. Poenta je u tome da treba svako gledati sebe da se sto bolje snadje, jebes zemlju, nek zaraste sve u korov, nije vrijedno provesti zivot nemajuci nista i stalno u neizvjesnosti. Bilo je pitanje jel ko prosao pa sam ja napisao jer sam ujutru prolazio, prosao kraj nekog lika on u cizmama i onako one hrpe snijega sto se nisi istopile gazi po dvoristu, vracam se 2 sata kasnije on isto radi na drugoj hrpi. Nemamo mi tu sta pricati, ja pozdravljam egzodus ako radi niceg drugog radi onih robovlasnika kojima nece imati ko raditi

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 16:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
doodler je napisao:
Da dodam sa strane...

Dodjem jednom godisnje, da vidim jesmo li stigli do tog dna, vidim na nismo, okrenem se vratim, pa dodjem dogodine. Ja ne znam gdje je to dno, cekam ga vec jedno 10 godina, koliko je dubok taj ponor, ali se nadam da cemo kao narod uskoro stici do njega, jer onda jer onda nema kud nego naprijed.

Do tad, vracam se jednom godisnje da vidim dokle smo potonuli.

A da je vani dobro, nije toliko, da je bolje jeste mnogo.

Problem je što smo došli do dna...ali kako je sve kod nas drugačije tako je i dno...nije tvrdo nego muljevito pa umjesto da se odbijemo, još se više zaglibljujemo.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 16:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
veljo1981 je napisao:
Nisi ti mene razumio ni blizu, nista nije dobro, samo svako radi onako kako se snadje, ja bih volio da sam se bolje snasao ili jos bolje da su mi se roditelji snasli al nisu. Poenta je u tome da treba svako gledati sebe da se sto bolje snadje, jebes zemlju, nek zaraste sve u korov, nije vrijedno provesti zivot nemajuci nista i stalno u neizvjesnosti. Bilo je pitanje jel ko prosao pa sam ja napisao jer sam ujutru prolazio, prosao kraj nekog lika on u cizmama i onako one hrpe snijega sto se nisi istopile gazi po dvoristu, vracam se 2 sata kasnije on isto radi na drugoj hrpi. Nemamo mi tu sta pricati, ja pozdravljam egzodus ako radi niceg drugog radi onih robovlasnika kojima nece imati ko raditi

Ма да, у принципу исто причамо, није баш лако ни сконтати ко шта збори заиста овако јбг.

Не знам, тај крај је мени посебно оронуо, а исто тако се наставља и на Костајницу, Дубицу, Нови итд.....што је стварно језиво помало.....

Проблем са тим "сналажењем" је управо како се ко снашао. Претежно су то љигаве неке методе које људи налазе за најприступачније (политика итд), а које на крају нормалан и вриједан народ једноставно тјерају вани. И онда и ови што су се поштено "снашли" не виде неку даљу сврху, а друштво пропада муњевито.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka

Ma nek propada, ono sto ne valja i treba da propadne, sta ce biti pokazace vrijeme,ovako samo prodjose godine u nista
Bolje biti ne moze, ono moze al nece i o tom ne treba filozofirati, znaci ostaje raditi, kad dodjes s posla opet raditi, kopati i nogama i rukama da budes sto vise u jami, onog do sebe hvatas i guras ispod sebe jer ce inace on tebe...
Naravno,loto i eurojackpot ostaje za nadati se :)
Sad ce biti drvlje i kamenje al ja taj lijep zivot iz inostranstva rijetko vidim kad dodju na praznike, vecina ih dodje cupava, bez noktiju,bez kozmetickog tretmana, pokvarenih zuba a boga mi i zednih i gladnih,ne mozes prici u restoran od njih. Ono voze bolja auta sto jest jest, znaju da ce i sljedece godine imati sta jesti i to stoji, velika je to stavka ali da im je zivot neki kvalitetan ja to ne vidim. Bar ne kod vecine, kod onih malo sto se znaju snaci i uzeti brze pare na njima se to i vidi, razlika kao i kod nas

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
veljo1981 je napisao:
Bolje biti ne moze, ono moze al nece i o tom ne treba filozofirati, znaci ostaje raditi, kad dodjes s posla opet raditi, kopati i nogama i rukama da budes sto vise u jami, onog do sebe hvatas i guras ispod sebe jer ce inace on tebe...

Veljo, Veljo ... :D

Osnovno pravilo kad si u rupi i kad hoces da izadjes iz jame prestani kopati.....Cccc :lol:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka

A znas ti onaj vic had Mujo i Haso zapnu kamionom u tunelu?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veljo1981 je napisao:
A znas ti onaj vic had Mujo i Haso zapnu kamionom u tunelu?

Znam, dobar je. :lol:

Tvoja preporuka za izac iz rupe (krize) mogla bi proci ako bi islo po onoj prici o magarcu upalom u bunar.
Toploj narodnoj prici!

Medjutim tvoj savjet za izlazak is jame ne ide po toj vec po drugom epskom arazmanu. Ide po prici gdje ljudi gaze jedni druge, individa spasava sebe.
Dobri stari Hobs (Homo homini lupus). :)

Slazem se zivimo u vrijeme je vukova!!
Za nas ovce je to tragedija za vukove to je njihovo prirodno pravo.
Sorry Veljo.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka

Dok sam ja na to tako gledao nisam imao nista, kad sam skontao da se nista nece promijeniti i da mi je kako se sam snadjem tad je malo krenulo, daleko od normalnog ali makar ne zavrsavam mjesec u minusu

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veljo1981 je napisao:
Dok sam ja na to tako gledao nisam imao nista, kad sam skontao da se nista nece promijeniti i da mi je kako se sam snadjem tad je malo krenulo, daleko od normalnog ali makar ne zavrsavam mjesec u minusu

A ja pomislio vidi finog covjeka!!! :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
http://dalibormilas.com/iseljavanje-iz- ... profitera/

Vidim da Grdović ima sposobnost reinkarnacije. :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 22:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Svako ima svoje razloge zasto zeli da napusti rodnu grudu i ode u pecalbu negdje u daleki svijet. Ja sad sredjujem radnu vizu trojici programera iz BL, koji rade u bankama i imaju preko 3 000 KM platu! I svi su mi rekli da zele da napuste BL i svoju otadzbinu, jer im je dosta trulog okruzenja - pocevsi od medijskih trovaca, loseg obrazovanja, preko sve goreg zdravstva, pa do politike i korupcije u svim porama drustva... Pokusali su na izborima, pokusali su razgovorom u svom drustvu, ali uzaludno. A isto to cujem i od komsija, prijatelja i rodbine.

Ko zadnji napusti RS (BiH), nek ugasi svjetlo.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sram te bilo! :D

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Тмина се нека надвила над народ, летаргију овакву још нисам видио. Не чудим се тим банкарима, напротив.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Sram te bilo! :D

Kad cujem ovako nesto i ja pobjesnim.

Meni sad dodje da im ponudim poslove za jednu Internacionalnu korporaciju samo da ostanu u BL i da rade za svoj i moj honorar. :wink:
Meni 95% njima 5% . :lol:

Salu na stranu.
Ma samo pomozi ljudima ako mozes!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Veceras se vozim sa kolegom u autu i pricamo bas na ovu temu. A on je upravo svom rodjaku automehanicaru nasao posao a da lik ne zna beknuti njemacki. 13€/h bruto za odrzavanje masina i vozila na gradilistu. Decko je vec bio na razgovoru i gazda ga cak prijavio da stanuje kod njega.

I sve to bez ikakve veze ili poznanstva, ovaj moj samo poslao 7 emailova i vozao momka okolo da pozavrsava papirologiju.

I tako dok smo pricali na radiju je krenula prigodna pjesma :D

https://www.youtube.com/watch?v=vt3811WwF8I

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 23:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Ajd samo reci šta je tebi toliko zabavno u ovoj temi?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 23:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ajd ti meni reci odakle ti ideja da mi je sve ovo zabavno? Ono jest da me ljudi nekad ne shvataju na prvu, ali opet...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 23:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
The_new_Statesman je napisao:
Ono jest da me ljudi nekad ne shvataju na prvu, ali opet...

Prvu, drugu, n-tu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2017, 23:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Pa je li primjereno kačiti na ovakvu temu nekakve pjesmice i pisati "sarkasticne" postove?
Misliš da većini bar na ovom forumu nije jasna ozbiljnost situacije i u kakvom se kanalu nalazimo?
Svaka čast svima vama koji ste otišli vani i organizovali normalno svoj život, skidam vam svima kapu. Ali nemojte nama koji smo ostali ovdje soliti konstantno pamet i nabijati nam na nos kako je ovdje loše i šta treba mi da uradimo, to ste pravo, ipak, izgubili odlaskom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 60  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]