banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Videodrome
PostPoslato: 29 Apr 2005, 22:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
Jel' iko vidio ovaj film od Davida Cronenberga?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2005, 15:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
naravno. to mu je najbolji. i jedan od najboljih uopste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2005, 16:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

a sta je ovo? neko sistematicno gleda kronenberga? ako ti se ne svidja the dead zone, sta ce biti kada dodjes do golog rucka i m leptir?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2005, 01:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
Kid_A je napisao:
a sta je ovo? neko sistematicno gleda kronenberga? ako ti se ne svidja the dead zone, sta ce biti kada dodjes do golog rucka i m leptir?

E, prvi put kad sam gledao Dead Zone, bio sam pospan i nisam ga bas pratio najbolje, Kid_A :) Ali gledao sam ga drugi put neki dan i bio dosta dobar. Pogotovo volim Martina Sheena kao "Grega Stillsona" Pravi mafijas. Podsjeca me na one politicare s Balkana :D
Naked Lunch sam gledao daaaavno, kad sam imao 11 godina pa onda naravno da ga nisam volio onda jer je stvarno neobican film. Vidio sam Shivers nedavno i bio je vrlo dobar, mada malo fucked up u nekim mjestima :lol:
Al' jebiga, to ti je Cronenberg :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2005, 10:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kronenberg moze biti prilicno odbojan mnogim ljudima i to je krajnje razumljivo. ali ja nisam gledao njegov los film. ne znaci da su svi sjajni, ali nema loseg. svi koje nisam pogledao se nalaze u prvoj fazi njegovog razvoja, ali i od tada sam ih gledao poprilicno. zona smrti jeste mnogo dobar film, ali je videodrom neuporedivo bolji. meni najdrazi njegovi filmovi bi bili videodrom, m leptir i pauk, iako i shivers i rabid i ukleti blizanci i goli rucak i sudar i eXistenZ, bas svi, da ih je neko drugi napravio, bili bi im to filmovi karijere. naravno, usao je u kan. mislim da je to bilo 2002. kada su kronenberg i de oliveira usli u konkurenciju, pa je izasla karikatura u kojoj njih dvojica stoje u hotelskim bademantilima i govore jedan drugom da su promjenili sapune od prosle godine. sad je postao jedna od svetih kanskih krava i bez obzira sto ja bas i nemam visoko misljenje o takvim reziserima, on jedini uspjeva da napravi filmove koji stvarno zasluzuje da se tamo i nadju. bilo bi divno da pobjedi sa istorijom nasilja, ali ne vjerujem. posrecilo mu se sa sudarom. ali ko zna? mozda se nesto desi, pa kronenberg dobije nesto.

Vrh

Tema posta: odg
PostPoslato: 04 Maj 2005, 12:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Naravno, emotivan, dubok, savrsen. Dobro, osim u tehnickom smislu, cesto se mogu vidjeti clanovi filmske ekipe na reflektujucim povrsinama (stakla, automobili i sl.), ali to nije toliko bitno. Plus gluma Christophera Walkena je posebna prica. Njegov Johnny jedan je od najupecatljiviji filmski junaka ikad. Nezaoblazno i Cronenbergov meni ne najbolji ali najemotivniji film.

Vrh

Tema posta: ispravka
PostPoslato: 04 Maj 2005, 12:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
.to sto sam napisao odnosi se na THE DEAD ZONE. Greska je moja, htio sam odgovoriti na taj topik i poijesio. A VIDEODROME jest no. 1.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]