gishas je napisao:
Koliko vidim imao duo Net+TV u ovom sto je prikazano za 41KM. Ovaj tvoj rezime pije vode da mi u BL imamo opciju izbora tj. prelaska na Telemach. Takodje, ova konstatacija zalbe na forumu je suvisna, pogledaj i za ostale, blic, mtel, a na kraju i za Telemach ima sigurno na nekim od foruma. Tako da od dva losa biras manje losijeg, pod uslovom kao sto sam vec naveo ako uopste mozes birati.
Slazem se, takmice se ko ce biti losiji, borba je za sto duze vremensko vezivanje pretplatnika. Pa Mtel i Blic imaju skoro iste Uslove poslovanja, nema tu nikave posebne zastite, vjerovatno ima dosta prituzbi i na Telemach (za njih sam naglasio pomak barem u deklarativnoj zastiti prava pretplatnika kroz Opste uslove poslovanja u smislu da se moze raskinuti ugovor ako ga oni krse).
Poenta je upravo u omogucavanju izbora i zdravog trzista. Kako Mrkonjic ima pretplatu kablovske od 12 KM? Pa zato sto se Elta zakacila sa opstinom, naisli na tvrd orah (citaj nisu se mogli dogovoriti oko plijena), pa ovi iz opstine reagovali, aha, sada cemo po pravilima trzista. Dopusteno drugom operateru da postavi svoju kablovsku, uveo socijalni paket samo sa BH kanalima od 13 KM.
Novac, novac i samo novac. Ako se u Brodu za 5 godina moglo zaraditi 300 000 KM
http://www.faktor.ba/vijest/monopolistickim-polozajem-na-trzistu-usluga-zaradili-vise-od-300-000-km-189534, koliko se zaradilo u BL sa puno vecim brojem pretplatnika? A gdje su ostale opstine? Blic i Elta fino podijelili Banjaluku, druge opstine u potpunosti uzeli jedni ili drugi i lagano po svom.
A meni je nepojmljivo koliko smo kao drustvo oguglali, koliko su nas ucinili da se osjecamo bespomocnim i da prihvatamo lose stvari kao normalne. Od 80 000 pretplatnika kablovske televizije u BL, toliko udruzenja potrosaca, institucija sistema da mislimo da bas niko ne moze nesto promijeniti... A u dnevnim novinama ne prodje skoro ni dan da ne osvane tuzba operatera protiv fizickih lica za iznose od par stotina maraka. Oni znaju svoje cijeniti i boriti se, a vecina pretplatnika ne. Uvijek je neko drugi kriv, neka visa sila.
Hajmo barem probati. Ako se nova gradska administracija usudila vratiti drvored umjesto parkinga, mozda ce neko i uvesti reda u ovu oblast. Da vidimo ko ima dozvole za postavljanje kablova, pod kojim uslovima, kako obezbijediti da operateri medjusobno ustupaju na koriscenje jedni drugima vec izgradjenu infrastrukturu.
Sto se tice paketa DUO net+TV uslov je njihova fiksna telefonija, znaci to je trio paket.