banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 16:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Sadomazohizam...
PostPoslato: 26 Apr 2005, 13:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Mislite li da kod nas ima ljudi koji su pravi sado-mazo....? da li se to pripisuje nekom obliku nenormalnosti ili je to normalan nacin zivota...?
Da li biste vi voljeli da vas neko (ne daj Boze) bicuje i da u tom uzivate...?

:-?

Ja Boga mi ne bih....ni u ludilu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
ma izbichevani smo mi po mozgu i glavi (a i bubrezima i ostalim dijelovima tijela) odavno.cirka nekih 15 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 14:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Flavoure-Flave je napisao:
ma izbichevani smo mi po mozgu i glavi (a i bubrezima i ostalim dijelovima tijela) odavno.cirka nekih 15 godina.

Pa hajde, neka dobih barem nekakav komentar.... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 15:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2005, 10:23
Dakle, sadomazohisticke seksualne igre se baziraju na zamisljanju situacija dominacije i submisivnosti. Partneri glume uloge kao sto su ucitelj/ica-ucenik/ca, policajac/ka-gradzanin/ka, vladar/ka-potcinjeni/a. Jedan/a će nametati svoju volju drugome/drugoj, cesto eksperimentisuci sa aktivnostima koje uključuju fizicku bol, sve dok druga strana ne da znak da prestane.

Sadomazohizam nosi sobom puno kontroverze narocito medzu feministkinjama i prouzrokovao je mnogo rasprava cak i podjela medzu lezbejkama. Zene koje podrzavaju sadomazohizam isticu da izmedzu partnera/partnerki koji u potpunosti zele da to rade, sadomazohizam moze povecati seksualni uzitak i otkriti skrivena mijesta moci koja postoje u vecini ljudskih intimnosti.

Drugi argument je da dominacija i bol nemaju mijesta u "zdravoj" seksualnosti. Najveci problem jeste u tome sto mnoge stvarne neravnopravnosti u nasem drustvu stvaraju rizik da sadomazohizam nece biti samo igra, i da će jedan partner/ka zaista biti dominantan/a, dok ce se drugi/a osecati primoran/a da ucestuje.

Sadomazohizam moze prikriti stvarno opresivno ponasanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Mislim da je sadomazohizam, bas kao i homoseksualizam, bolest... Covjeku jednostavno nije u prirodi da samoga sebe povrjedjuje, jer ako bi to zaista bilo tako, onda bi se morali zapitati sta bi bilo kada bi covjek dosao do krajnjeg oblika sadomazohizma - a to je samoubistvo...
Ne mogu zamisliti da neko normalan i zdrav (Micelijuse, nemoj mi obrisati ovaj post zbog ovog malog, boldovanog dijela teksta :D ) moze da uziva kada sam sebe sijece ili na tijelo kaplje vruc vosak... To je svakako neka vrsta psiholoskog poremecaja, i kao takva se mora lijeciti i tretirati kao bolest...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
daljac je napisao:
Mislim da je sadomazohizam, bas kao i homoseksualizam, bolest... Covjeku jednostavno nije u prirodi da samoga sebe povrjedjuje, jer ako bi to zaista bilo tako, onda bi se morali zapitati sta bi bilo kada bi covjek dosao do krajnjeg oblika sadomazohizma - a to je samoubistvo...
Ne mogu zamisliti da neko normalan i zdrav (Micelijuse, nemoj mi obrisati ovaj post zbog ovog malog, boldovanog dijela teksta :D ) moze da uziva kada sam sebe sijece ili na tijelo kaplje vruc vosak... To je svakako neka vrsta psiholoskog poremecaja, i kao takva se mora lijeciti i tretirati kao bolest...

Slazhem se sa svakom rechju..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2005, 01:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Nedavno sam slusao nekog psihologa koji istice da sve vrste, dominacije i uopste slicnih sexualnih "opredjeljenja" poticu iz sredina gdje se muskarci narocito naprezu (najcesce u poslu, bilo psihicki ili fizicki) te 'ispusni ventil' traze bas u takvim situacijama, avanturama ili fantazijama - ovo se pogotovo odnosi na one koji nose veliku odgovornost (znaci opet bilo da se radi o poslu ili nekim psih-fizickim stresovima vezanim za svakodnevni zivot), te da njihova zelja da neko za promjenu dominira nad njima uopste ne cudi i da cak na iste djeluje pozitivno...

S dr. strane, mnogo ljudi, koji se ne mogu svrstati u gore opisanu kategoriju, ipak ucestvuje u sado-mazo aktivnostima, sto opet dovodi do zakljucka da nije bas samo jedan razlog zasto neko ima potrebu za tim.

Licno mi to nije toliko bolesno (u svakom slucaju mi je bolje od homoseksualnosti), sve dok npr. muskarac ne dominira nad muskarcem - e to je za povracanje :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]