Vuk Mandusic je napisao:
Hocu Prvu i B92, Srbija!
Prvu i B92 nemamo jer vlasnik grčka Antenna prodaje gotove emisije i serije našim televizijama u RS/BiH. Tako kad bi ih imali većina programa bi bila zamračena. BN, Elta TV, ATV, RTRS svi žive od servisiranja programima Prve i B92. Isto mu to dođe kad se pogleda Iva Gačić je radila na Novoj TV a sad je glavna na Antenni tj Prvoj/B92. Mene više interesuje BK i RTS 3.
Mislim da RTS ne treba paketirati kanale iako su novi u ponudi jer je to opšte dobro koje emituju na tim tematskim kanalima. HRT je ponovo otvorio treći i na novo napravio HRT 4 pa ih nije ekskluzivirao. Nekako mi to nije normalno da javni servis građana uslovljava građane ako hoće gledati arhivsku građu da moraju biti pretplatnici Telekoma Srbije i MTela. Ovdje se pričalo kako Tile više nije živ a eto ideje i dalje žive. Javni servis građana ne smije davati kanale isključivo jednom operateru nego ih mora učiniti svima dostupnim.
To favorizovanje Telekoma je u sukobu sa svim zakonima jer da nije tako državna firma bi mogla otvoriti još jedno privatno preduzeće i zarađivati sa strane. RTS-u ne treba nikakva infrastruktura koju bi im Telekom dao osim IPTV platforme. Šta bi priječilo isti RTS da te kanale emituje u nekom od tematskih Muxova zemaljskim putem? Očigledno da tu postoje neke rupe u zakonu ukoliko RTS pored pretplate može zaraditi od Telekoma tako što bi im Telekom platio za arhivsku građu koja se emituje na njihovim novim kanalima. To je očigledan apsurd. Svi smo učestvovali kao građani u toj arhivskoj građi jer smo redovno plaćali pretplatu dobrog dijela tog sistema.