Freak on a leasH je napisao:
Davno sam igrao taj T-34...al po onome sto znam taj tenk bi bio neki naj allround od svih petica...solidan armor na kupoli, jako dobar top, dobra pokretljivost i brzina...gameplay je u sustini takav da protiv ostalih mediuma i scouta igras na kupolu i armor a protiv heavya na brzinu i brawl....nema neku znacajnu karakteristiku ili manu koja mjenja nacin igre
Sem RoF. Puca svakih 1.9 sekundi.
Obavezno zis57 koristi, nikako onaj od 76mm
Oprema: gun rammer (nabijac?) ventilacija i optika.
Opciono, mozes umjesto ventilacije koristiti GLD za brze ciljanje, te eventualno binokulare umjesto optike. Mada je tenk previse zabavan za igru da bi sjedio sa binokularima negdje nazad ili pucao dok mirujes (GLD radi samo dok mirujes, kad se kreces - mauna)
Ova prva postavka ti je sasvim dobra. Sa 100% posadom ces prebaciti 400m viewrange sto je ok za peticu, a sa dobrom posadom gura i do nekih 430m..
Sto se tice t20, oprema ti je ista. Ne znam moze li on vertikalni stabilizator koristiti. T43 znam da nije mogao, ali to je Amer, kod njih to ranije krece.
Ako ima vert stab, onda njega, nabijac i optiku. Prosto.
on ima uzasan dpm, nije pretjerano brz, nema armor... ima viewrange sjajan, i ima dobar top. depresiju isto.
t20 vjerovatno najvise igras na nekom grebenju i brdima. Izviris, opalis, povuces se.
U nekim 1-1 situacijama sa slicnim tenkovima ces izgubiti, jer nemas oklop, a nemas ni DPM da to balansiras.
Uopsteno.Vertikalni stabilizator i gun rammer/nabijac stavljajte uvijek, kad god imate tu opciju.
Treci slot idu uglavnom optika ili ventilacija, do vas. Za lake tenkove, gotovo da je obavezna optika, za mediume vecina igraca stavlja optiku - i ja licno, dok vec za teske je vjerovatno bolja ventilacija. No ja na neke stavljam jedno, na neke drugo, zavisi.
ova cetiri komada pokrivaju najbolju opremu za 90% tenkova. Eventualno GLD kod nekih, npr ruskih teskih tenkova, ali on ne utice toliko puno. Ili je bliska borba, pa vrijeme ciljanja nije bitno ili se kreces i pucas u pokretu.
TDovi i pogotovo artiljerija su druga prica sto se tice opreme.
U zavisnosti od tenka, nekima nije losa opcija staviti wet ammo ili nesto sesto.