BeckaSkola je napisao:
Od 15 ljudi na mom kursu 3 nikad nije ni doslo, 1 nas i 2 Afrikanca, tako da je situacija za rad bila vrlo prijatna. Gledajuci one fejsbuk grupe i raspolozenje medju nasim studentima, oni koji bi da nesto naprave od sebe su u manjini. Sve su to neka pitanja jel obavezno ici na kurs, moze li se produziti viza ako nisam polagao ispite, koliko molbi mogu dati da mi produze vizu ako nisam isao na kurs... sve nesto trt vrt, ucenje, testovi, ispiti u petom planu. Cuj jel obavezno ici na kurs, pa to zbog sebe radis, valjda bi trebao jedva cekati taj kurs svaki dan. Ja za 1 semestar jedan jedini dan nisam propustio, a radio sam geringfügig + jos jedan posao na crno.
Desava se situacija da se ljudi dole upisu na faks, ili ako su vec upisani izvade potvrdu da su studenti, prevedu to sve, posalju, prime ih ovdje na faks, plate kurs, dobiju studentsku vizu na 1 godinu, umjesto da idu na kurs i spremaju se za faks oni nadju sebi posao na crno jer ih faks ne zanima i samo im je jedna od solucija kako doci u AT, 1 godinu rade, fine pare zarade, sve moguce popuste imaju, gledaju kako da produze drugu vizu na konto onih maksimalnih 4 semestra ucenja jezika. Ispucaju to sve, pokupe pare sto su zaradili, otkazu kurs, faks i kuci.
Eto to je to u principu. Nema se više šta ovde pričati...

Ima i dobrih i loših kurseva, ali je opet na pojedincu koliko će on taj kurs iskoristiti. Ja sam bio na lošem kursu, na privatni nisam išao i prošao sam ekstra.
Poslije toga na faksu nikakvih problema, pravi posao (u struci u toku studija) se našao i mislim da živim fino...