banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 14:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6238 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 312  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Nov 2016, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
danijell je napisao:
Optika je tek krenula.

ADSL je, kada je tek krenuo bio džaba ;)
Stvarno. Sa tolikom malom pokrivenošću.
Tada su to zvali "testiranje" :lol: I dobro su iztestirali (par godina čini mi se).

Ne možeš tako nuditi i reklamirati uslugu koju može da ima zanemariv broj korisnika.
Izazvaćeš kontra-efekat.
Mada, sada kada otvorim početnu stranu mtel-a, nemoguće naći reklamu :-? Il' sam oćoravio :o
A akcija u toku :confused2: Još dvije sedmice... a onda?

danijell je napisao:
Ako je bitan broj zgrada, eto koliko ELTA zgrada pokriva

Elta, koliko god smotana i ponekad neprofesionalna bila, dovela je optiku u moj sokak. A ne živim u centru.
Da su skuplji, jesu. Može im se.

Što se paketa uz optiku tiče, bio to telekom kod komšija ili ovaj naš, bolje je uzeti neki paket sa IPTV jer je mala razlika,

danijell je napisao:
Da prebacimo priču na standard?

I Danijell, mogao si listati druge stranice firmi koje su u vlasništvu DT-a, čisto da vidimo cijene.
Kad ti se već da ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 01:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
prvi preduslov za optički Internet je infrasturktura čiju izgradnju ometa grad i država.

Možda se gradski oci vode onom rečenicom sa teme o low cost kompanijama da "od toga bi korist imali samo građani" :iconbiggrin:
Mada me čudi kako se jedan mtel nije "izborio" za izgradnju infrastrukture...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 07:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Moram priznati da ELTA radi pametnije od Mtela...kupio sam stan u novoj zgradi (Borik) ...ko provodi optiku u stanu ....Elta..kad sutra uselim, kod koga idem..ko njih..jbg kad je MTEL debilan

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 07:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
ELTA radi što mora da bi opstala, da bi dobila svoju krišku kolača, kao i svaki drugi operater koji se pošteno bori na tržištu za opstanak. MTEL ne radi ništa jer ne mora, tj. nije morao do sada, jer su ležali na lovorikama 20 godina. Ko god se nađe u takvoj poziciji da nema potrebe napreduje eventualno mu se vrati kao bumerang u glavu. Slična situacija je sa Intelom na tržištu procesora danas, ali intel nije uhljebarska firma, oni imaju strategiju, vjerovatno čak i za 10 godina unaprijed, dok MTEL srlja prema dole jer su uhljebi u upravi valjda mislili da će blagostanje trajat vječno. Zato sad imaju štres zbog nevjernih korisnika :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 07:47 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Dakle MTEl je poceo da firsira optiku u gradu, sada je Starcevica na redu, inace prvo urade anketiranje i onda poslije toga pocinju radovi, radi se dosta brzo...
Inace kako mi rece kolega optiku je stigla u ulice Trla i Mocila, onda znate koliko je sati...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 12:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ispadam ovdje advokat mtel-a, ali opet se vratite na priču podzemne kablovske mreže i odnos grada prema mtel-u. I kada je postignut dogovor vezano za to. Da li je to bio pritisak vezan za preseljenje, da se neko drugi ugradi, ... nebitno. Bitno je da li su i šta su mogli raditi na toj mreži. I onda priča neće oni to, a eto u ELTA pametniji pa hoće.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zanimljivo je što mtel daje akciju za optiku sa zanemarivim brojem korisnika, dok će najjeftiniji paket ADSL-a poskupiti za dvije kerme za par sedmica ;)
A taj paket koristiće više ljudi nego optiku.

I ja jope' ne mogu naći preko mtelovog sajta tu reklamu za optiku. A akcija u toku :confused2: Evo gledam sajt. Nema na početnoj, nema u kategoriji za internet.
Al' se preko mtelove strane može doći do ponude za "dial up" :iconbiggrin:

danijell je napisao:
I kada je postignut dogovor vezano za to. Da li je to bio pritisak vezan za preseljenje, da se neko drugi ugradi, ... nebitno.

Dogovor za preseljenje je postignut davno prije priče o optici...
Možda se jednostavno mtelu nije dalo krenuti na vrijeme sa optikom (dozvole, gradnja infrastrukture...).

wizzy_bl je napisao:
Moram priznati da ELTA radi pametnije od Mtela...

Nisam neki fan Elte, ali su uradili dobru stvar za nas. Mtel sada ima konkurenciju u optici što bi se možda moglo pokazati kao dobro za nas ako ikad krene trka sa cijenama.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 22:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Staroj se na racunu pojavila misteriozna usluga mtel sms plus 24, u iznosu od 15km... Idiot u call centru kaze, nesto ste kliknuli, to se stalno desava, dodjite u bilo koju poslovnicu i odjavicemo vas sa servisa na koji ste se prijavili... Jel moguce da su tako nisko pali, da na ovaj nacin pokusavaju izmusti pare? Ne postoji nikakav pisani trag niti objasnjenje sta je ustvari ta usluga plus 24, objasnjenje je da se to svima desava... I sad, ako nemas konjske zivce da se ganjas tuzbama zbog 15km, njima to prolazi... Postavili su armiju botova koji te umaraju svojom glupocom, a ne znaju o cemu pricaju, do konkretne informacije ne mozes doci... Jel imao neko ovaj problem i na koji nacin ga otkloniti? Jedino sto mi pada na pamet je raskd ugovora, al je vezana jos 9 mjeseci...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
I koliko ce trebati da se pokrije cijeli grad optikom?

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2016, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
BeckaSkola je napisao:
I koliko ce trebati da se pokrije cijeli grad optikom?
A kolike su šanse da će ti neko znati odgovoriti na to?

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2016, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Evo malo o tome kada je šta dogovoreno vezano za preseljenje.
http://www.capital.ba/ekskluzivno-mtel- ... vu-zgradu/
Optika je do nekih dijelova provučena skoro prije dvije godine, ali nije dalje. Da li su čekali da se završi priča oko privatizacije, da li je grad htio pod kontrolom da drži/stavi kanalizacionu mrežu ili da neko drugi ima prednost... Nebitno to više, ali da su tamo svi nesposobni i ne razmišljaju o tome da treba mrežu širiti. Dok genijalna ELTA gleda naprijed... Joj.

Zanimljivo je da je do mog ulaza optika provučena prije dva mjeseca, a mtel se i dalje drži očito stare liste. Danas došla dvojica iz firme koja radi taj dio posla za mtel i vidjeli da samo treba kroz vertikalu provući. Tako da očito je mreža dosta šira i širi se. Nije par ulaza. Samo vrijeme propagacije informacija do i kroz mtel je kritična :)
Drugi dio priče je što treba vidjeti sa predsjednikom etažnih vlasnika, ili kako već, vezano za to što se moraju bušiti ploče u ulazu da se provuče instalacija i to do zadnjeg sprata.

Eto malo više informacija za one koji budu ganjali optiku...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2016, 20:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
Evo malo o tome kada je šta dogovoreno vezano za preseljenje.
http://www.capital.ba/ekskluzivno-mtel- ... vu-zgradu/
Optika je do nekih dijelova provučena skoro prije dvije godine, ali nije dalje. Da li su čekali da se završi priča oko privatizacije, da li je grad htio pod kontrolom da drži/stavi kanalizacionu mrežu ili da neko drugi ima prednost... Nebitno to više, ali da su tamo svi nesposobni i ne razmišljaju o tome da treba mrežu širiti. Dok genijalna ELTA gleda naprijed... Joj.

Zanimljivo je da je do mog ulaza optika provučena prije dva mjeseca, a mtel se i dalje drži očito stare liste. Danas došla dvojica iz firme koja radi taj dio posla za mtel i vidjeli da samo treba kroz vertikalu provući. Tako da očito je mreža dosta šira i širi se. Nije par ulaza. Samo vrijeme propagacije informacija do i kroz mtel je kritična :)
Drugi dio priče je što treba vidjeti sa predsjednikom etažnih vlasnika, ili kako već, vezano za to što se moraju bušiti ploče u ulazu da se provuče instalacija i to do zadnjeg sprata.

Eto malo više informacija za one koji budu ganjali optiku...

Evo da se malo nadovezem na tvoju pricu,najveci problem u sirenju mreze su stanari zgrada,evo ko god je zainteresovan,neka skupi potpise svih stanara da se dozvole radovi po zgradi optika ce uci u zgradu u roku mjesec dana,znam ovo jer radim u firmi koja je podizvodjac mtelu.
Optika je prosla kroz cijeli grad sad je samo problem ulazak u zgrade,u kuce se jos ne ulazi osim ako si guzonja iz mtela :),uglavnom nije bas kako se ovdje predstavlja da mtel ne radi nista po tom pitanju...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2016, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Na starcevici su u nasu zgradu usli a niko nas nije pitao za dozvolu. Nije da mi smeta...naprotiv.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2016, 21:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Javi se ti njima, samo da znaju da si tu.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2016, 21:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
U dosta zgrada se uslo "na frku" pa se desava da u Mtelu jos i ne znaju da je u toj zgradi optika.....

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2016, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Kod mene su dobili saglasnost ljetos da se radi optika, ali se ni dan danas nista ne desava...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2016, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Sestrinsko mtel preduzece Mtel austrija uveliko radi.
Rade promocije na sve strane i cujem da su dosta naroda skupili.

Studentski paket:

- 2000 minuta ili poruka (sve fiksne/mobilne mreze u Austriji, mtel BIH, mts i mtel CG, sve fiksne i mobilne mreze ova 3 operatera)
- 8 GB interneta

= 15 eura mjesecno, bez obavezivanja, platis kad hoces.

Ima gomila nekih paketa, pa pogledajte ako koga zanima
https://mtel.at/

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
bolja ponuda u gostima nego kod kuce

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 18:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Slika
:love4: :love4: :love4:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2016, 07:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
FASTER THAN 66% OF BA!

I u bosni ima neko brži od tebe :lol:

Kod mene još uvijek hobi na 2 Mbit. Od prvoga duplo a i meni po novčaniku jedna kahva manje. Bogami stezat kaiš šta da se radi. Sve za ljubav emtelovu 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6238 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 312  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]