banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 05:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Nov 2016, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Kakav crni B tim? Ovdje? To su samo dodatni troškovi.

U Evropi kao sad prolazimo u grupne faze...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ne prolaze, ali neko bar progura 1 kolo. Shvatam ja sta ti hoces da kazes, a ta tvoja prica vodi prema amaterizaciji fudbala na ovim prostorima i pravljenja fabrike igraca, poprilicno loseg kvaliteta, jer ovde NEMA strucnjaka koji bi pravilno vodili tu omladinu, pa se sve svodi na coravu koku koja ubode koje zrno. Tako je i u sport timu, a i u ostalim klubovima...

Ako se ne varam u sport timu se placa clanarina, to za nase pojmove dovodi do selekcije koja je losa, a znajuci nase ambiciozne roditelje, svi zele da im dete igra u prvom timu i da sutra potpise za real, jer su oni platili da to dete uspe...

Ako se ne placa onda OKi ali ni to ne menja stvari previse po pitanju kvaliteta i uspeha...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 13:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Ako je cilj biti dominantan u drugoj ligi rs, onda u redu. Ili biti sredina tabele u 1.l rs... Ove godine smo svi imali priliku da vidimo kakva je to liga, realno qrz goli.

Svi mogu da se oslone na svoje mlade igrace i gdje bi ih to dovelo? U drugu ligu, sigurno a ne vjerujem da je to cilj premijerligasima. Sa druge strane, da ih nije ubacivao u prvu ekipu, onaj sarajevski zeljeznicar ne bi nikoga prodao unazad par godina. A prodali su, i to poprilicno igraca za nemale pare.
Ovo sto spominjes, oslanjanje na sopstvene snage moze, ali onda si oslobodjen svih imperativa a rezultat u prvoj ligi i premijerligi neces imati. Ides sa parolom vazno je ucestvovati?! I kao, to je to sto se trazi?

A sredstva od grada.. pa ni rk borac vise ne igra SEHA, da li to znaci da ce i njima da uzmu kes?!?!

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 16:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
Gledajuci realno,zeljeznicar nema kapacitet da ide na pl ni sad ni u narednim godinama.
Za razliku od krupe,ovaj klub simpatisem iz 1000razloga i volio bih da mogu u pl ali nemaju logistiku za tako nesto(infrastruktura,finansije).
Druga stvar,razumijem u neku ruku zasto bi i htjeli u pl,jer se iz prve lige rs malo ko prodao za neke pare tako da bi ti klinci isto tavorili u 1 ili 2 ligi.
Tu da ima pameti,spojiti ugodno sa korisnim i u nekom SF razvoju dogadja dogovoriti saradnju sa borcem ali bojim se da od toga nema nista.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Početak tog SF razvoja je bio blizu 2013. godine. Tada su se nametnuli ovi mračnjaci iz Krupe i stvar je otišla u sasvim drugom pravcu. Ali, nije sad važno. Nema potrebe otvarati sad stare teme. Pogotovo jer smo i sa novom upravom daleko od tih priča.
Mislim da Željezničar BL ima kapacitet za PL u narednih dvije ili tri godine, ali je održivost takvog projekta upitna. Kada postignu uspjeh i plasiraju se u PL, počeće da im odlaze mladi igrači. I bez obzira na to što tek dolaze generacije koje obećavaju stvarni uspjeh, pitanje je da li će iz sezone u sezonu moći da tako brzo osposobe mlade igrače za PL.
Ipak sam za to da se generalno forsiraju mladi igrači. Sve druge priče su ovdje prilično besmislene.

Amaterizacija lige? Pa ona je već odavno amaterizovana, samo se vodi kao profesionalna. Za amaterski učinak se dobijaju relativno dobre profesionalne plate.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nista ti nisi argumentovano napisao osim sto i dalje forsiras pricu o zeljeznicaru, kojo to vise i nije. Smeta ti krupa, a ne smeta ti sport tim koji je upravo od zelje uradio ono sto krupa radi borcu.

Zasto ti je sport tim zdrava prica a krupa nije ne znam, nadam se da ces objasniti.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Krupa je podignuta na budžetskim parama i tako funkcioniše. Željezničar na fudbalskoj školi OFK Sport Team. Pored neki sitnijih donacija oni uglavnom funkcionišu na članarinama za fudbalsku školu. To su ljudi iz fudbala koji žive od fubala i svi su im planovi vezani za fudbal. Braća Ilić čiste korita rijeka preko namještenih tendera i jedu govna dok mogu. Oni su čuli da Mamić radi čuda, pa bi i oni u malo manjem obimu, ali to ne ide tako lako. Ne zajebava im se oko korita rijeka, radili bi malo gospodskiji posao, ali šipak.
FK Željezničar BL u stvari nije bitan. Važan je nagovještaj nekog novog modela po kojem bi klubovi ovdje mogli funkcionisati. Funkcionalne omladinske škole sa mogućnošću prolaska u seniorsku konkurenciju. Sarajevski Željezničar je do prije godinu ili dvije pokazao kako bi to moglo funkcionisati, ali su se i oni u tom pogledu raspali.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 20:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno da Zeljo nije bitan kada je unisten zbog koristi "ljudi iz fudbala"... eto oni zive od toga da pomognu mladima, ne gledaju korist. Kako da ne. Hajde, posto znam da si upucen, reci kako mozes hvaliti neki projekat koji unisti jedan klub i pri tome nemaju svi mogucnost da treniraju u tom novom klubu jer postoje jednaki i oni malo vise jednaki koji imaju 50km za mesecnu clanarinu.
I drugi pitanje, eto kad vec pomenu mamica i ilica, koliko znam jedan klinjo iz sport tima je potpisao ugovor sa mamicem, a svi znamo kako on posluje. Hoces da kazes da se ljudi iz ST nisu ugradili u taj i slicne ugovore sa tom decom i da samo pokusavaju pomoci toj deci jer vole fudbal.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam ni rekao da je to humanitarni projekat. Kakav je to klub uništen? FK Željezničar BL? Četvrta liga RS, na krčevini, bez ikakve omladinske škole. Sad na pragu Prve lige RS, sa dva mlada standardna reprezentativca Srbije (U15 i U17). Igračima za koje se interesuju klubovi iz Hrvatske, Srbije i Grčke. A to je samo početak priče.
Daj nam još takvih "uništavanja" klubova u Banjaluci!
Baš me briga da li će neko na tome da zaradi. Privatizacija svakako mora da dođe. Bolje ovako, nego po modelu Krupe.

I ko to nema mogućnosti da trenira za 50KM. Upućen sam, pa znam da svi koji imaju ambicije, imaju i tih 50KM. I u Borcu se plaća 50KM (ili čak više).

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znaci samo bogati imaju talenat i ambicije :lol:

Negde radi samo jedan clan porodice za 500-700km, sa troskovima zivota nema 50km za sina koji je mozda talenat.

Na koji nacin je privatizovan zeljo, to me zanima, eto dogurali su do neke raspale amaterske lige, videcemo sta ce biti dalje. Meni taj model nije nista prihvatljivijk od borca vs krupa, ako nista verujem da je zeljo imao manje izdatke, a skoro pa iste rezultate, jer ih ni borac nije imao, dugovi se samo gomilaju i uvecavaju, a ako se klub finansira iz budzeta, meni je svejedno je li to borac ili zeljo, jer ako su u finansijskom minusu ne vidim svrhu. Pusti krupu, da vidimo sta ce biti od tog vestackog projekta, nemoj pljuvati nakon jedne godine jer mrzis ilica, a ne smeta ti takva prica u ST jer imas simpatije koje su licne prirode.

Pusti me tih placanja clanarina i ljudi iz fudbala, eto dok sam bio klinac furali su istu pricu sa FK Dzaja, obecavali svasta, progurali par igraca i otimali sve sto valja iz borceve omladinske skole. Vidimo sada gde je fk dzaja, daj boze da ne bude isto i sa sport timom, jer skupa je to zajebancija za dugorocno odrziv projekat. Sve to fino zvuci na pocetku lada pokusavas da pridobijes simpatije gradjana i privuces decu, kada se prica uozbilji i npr udju u pl bih, videcemo gde je ljubav prema sportu. Nista privatno se ne pokrece zbog ljubavi, vec samo i iskljucivo zbog finansijske koristi

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Krupa je podignuta na budžetskim parama i tako funkcioniše. Željezničar na fudbalskoj školi OFK Sport Team.

e ovo ces da izvines! zeljo sa predgradja je NAJSTARIJI gradski klub! stariji i od borca! jesi li svjestan sta si rekao?!
kakav je da je, krcevina ili vembli, on je i kao takav imao svoje mjesto u gradu. da omladinsku skolu nije imao, i to nije tacno.
nije bila "moderna" i masovna, ali je bila besplatna za svu djecu sto je zajednici bilo kud i kamo korisnije od ovoga sada! na zeljin su djeca dolazila i trenirala, igrala fudbal i mimo treninga. teren NIJE BIO OGRADJEN ogradom od 5 metara i otudjen od ljudi koji su tu cijeli zivot!

vise je sport timu trebao zeljeznicar nego obrnuto!

i kao sto herc rece, kakva je razlika izmedju ovakvog zeljeznicara i borca kakvog su ilici zamisljali??? nikakva!
prica o mladim reprezentaticima, ok... koji klub ih nema? pa i ta omrazena krupa ih ima!

ili prica o interesu klubova iz evrope za igrace... opet isto kao i price iz krupe!

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@ Herz
Moji nisu bogati (a ni ja), pa nam sinovac trenira u OFK ST od 2012. Ima tu još izdataka, ali se sve može. Tako i drugi.
Otkud ta priča da samo bogati treniraju? U svakom slučaju, a za to dajem ruku, u OFK ST igraju najtalentovaniji. Nema nikakve protekcije. Eto, ja sam im sve organizovao za U10 turnir u Hanoveru (Raddatz Cup) pa moj sinovac nije ni ušao u glavnoj utakmici protiv Mančester Sitija. Takva je bila utakmica. Samo sportski razlozi igraju ulogu. I to je u redu.
U mnogim generacijama igraju klinci baš bogatih, uticajnih ljudi, pa su u drugom planu.
Ako se nametnu veći troškovi, kao za odlazak na turnire u inostranstvu, onda nađemo sponzore i pokrijemo bar dio troškova. Nijedan klinac nije ostao kod kuće zato što mu roditelji ne mogu da plate te troškove.
Zaboravi FK Džaja i slične klošare. Ovo je sasvim druga priča. Već se sada vidi.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet nista konkretno ne odgovaras.

Odgovori mi kakvu korist ima ST od ugovora sa dinamom, ako nema napisi nema.
Odgovori mi kakve ugovore imaju sa igracima, ako nemaju napisi nemaju.
Ovo da je zeljo nastao na skoli ST-a je klasicno spinovanje i mazanje ociju. Zna se ko je tu sta i kada je nastao.
Zato sto ti petljas i radis sa njima to su OKi ljudi, a u dzaji su bili klosari, ali gle cuda, u to vreme su nam isto pricali, u dzaji gospoda svako j ravnopravan, a u borcu kod Petka i sl trenera igra onaj ko plati rucak treneru. Sve se radilo da se degradira klub koji iz finansijskih ( a i nemara) nije ulagao u agresivan marketing, kao npr sada ST.
Zasto nisu negde napravili svoj teren i pratecu infrastrukturu, zasto su morali zatvoriti jednu od dve fudbalske skole za decu iz Budzaka...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vlakanje je napisao:
Citiraj:
Krupa je podignuta na budžetskim parama i tako funkcioniše. Željezničar na fudbalskoj školi OFK Sport Team.

e ovo ces da izvines! zeljo sa predgradja je NAJSTARIJI gradski klub! stariji i od borca! jesi li svjestan sta si rekao?!
kakav je da je, krcevina ili vembli, on je i kao takav imao svoje mjesto u gradu. da omladinsku skolu nije imao, i to nije tacno.
nije bila "moderna" i masovna, ali je bila besplatna za svu djecu sto je zajednici bilo kud i kamo korisnije od ovoga sada! na zeljin su djeca dolazila i trenirala, igrala fudbal i mimo treninga. teren NIJE BIO OGRADJEN ogradom od 5 metara i otudjen od ljudi koji su tu cijeli zivot!

vise je sport timu trebao zeljeznicar nego obrnuto!

i kao sto herc rece, kakva je razlika izmedju ovakvog zeljeznicara i borca kakvog su ilici zamisljali??? nikakva!
prica o mladim reprezentaticima, ok... koji klub ih nema? pa i ta omrazena krupa ih ima!

ili prica o interesu klubova iz evrope za igrace... opet isto kao i price iz krupe!

Jeste; Željo je stariji od Borca. Ali, mogao je isto tako i da se ugasi na onoj krčevini, niko se ne bi počešao po guzici.
I pred mojom zgradom igraju klinci slobodno i besplatno. Da li tako treba da funkcionišu i klubovi? Bilo kako, samo, eto, klinci igraju slobodno.
Ne pravite se nevješti.

Razlika između ovog Željezničara i Borca kakvog su Ilići zamišljali je najveća moguća, ako se jednom riješimo socijalističkih fantoma i sličnih halucinacija.
Uostalom, ispratite tu priču uživo, na utakmicama, pa onda donosite sudove.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Bas sam se opet sa rodjakom koji je navijac Borca dotkao price zasto Borac nije i nikad nece biti velikan i zasto u gradu imamo fenomen gdje 80-90% grada cak i u doba najvecih uspjeha kluba boli ona stvar za tim klubom.

On svoje ja svoje, samo tapkamo u mjestu.

Za Borac su vecinom vezani ljudi koji su djeca ovog grada, rodjeni Banja Lucani... broj takvih je u gradu omanji, pogotovo medju generacijama 1950-1980.

Evo Slager je redovno na temama sporta, navijac je Borca i dijete je ovog grada. Kroz zivot je vjerovatno najjace veze (prijateljske, kumovske itd) ostvario sa ljudima koji su takodje djeca ovog grada. Medjusobno se druzeci, oni i nisu bas vezani za realnost.... a realnost kaze da vecina stanovnika Banja Luke tek odskora ima veze sa gradom, u grad su dosli kao izgradjene licnosti i ako su ljubitelji fudbala, simpatizeri su CZ ili Partizana.

U gradu imamo situaciju gdje se vecina naroda smije kad kazes da ides na utakmicu Borca. To je cak bilo i u doba najvecih uspjeha kluba i vi morate prihvatiti to da prosjecni danasnji stanovnik Banja Luke veze nema sa Borcem.

Da postoji neka dublja veza naroda i Borca, skupilo bi se 10 000 ljudi, malo bjesnijih ljudi, pa bi stali ispred gradske uprave i protestvovali dok se ne nadje rijesenje za njihov klub, poenta - nema ih. Borac ima oko 500-1000 zagrizenih navijaca u gradu, koji se vjerovatno medjusobno znaju. Jos par hiljada simpatizera i onih koji ce doci na stadion ako bude fino vrijeme, ako je protivnik atraktivan ako ako... ostalo? Ostalo se smije Borcu.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Opet nista konkretno ne odgovaras.

Odgovori mi kakvu korist ima ST od ugovora sa dinamom, ako nema napisi nema.
Odgovori mi kakve ugovore imaju sa igracima, ako nemaju napisi nemaju.
Ovo da je zeljo nastao na skoli ST-a je klasicno spinovanje i mazanje ociju. Zna se ko je tu sta i kada je nastao.
Zato sto ti petljas i radis sa njima to su OKi ljudi, a u dzaji su bili klosari, ali gle cuda, u to vreme su nam isto pricali, u dzaji gospoda svako j ravnopravan, a u borcu kod Petka i sl trenera igra onaj ko plati rucak treneru. Sve se radilo da se degradira klub koji iz finansijskih ( a i nemara) nije ulagao u agresivan marketing, kao npr sada ST.
Zasto nisu negde napravili svoj teren i pratecu infrastrukturu, zasto su morali zatvoriti jednu od dve fudbalske skole za decu iz Budzaka...

Kakve fudbalske škole iz Budžaka? Šta je fudbalska škola? Tamo gdje se okupi 20 klinaca iz pet generacija i trenira ih jedan trener jednom sedmično?
Željezničar nije nastao iz škole fudbala OFK ST, ali je sad postao nešto vrijedno spomena zahvaljujući tome.
Kakav jebeni agresivan marketing? Klub još ima deficita da uradi pravi sajt. Ovo što ti ja pričam je moja dobra volja.

I da, klub sigurno ima koristi iz svih ugovora, sa Dinamom i sa drugima. I treba da ima. U čemu je problem?

Poslednji put menjao kitopsina dana 08 Nov 2016, 21:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet nista nisi odgovorio, hvala i dovidjenja

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

koji je klub ispred tvoje zgrade? ili je u pitanju livada?

i za tvoju informaciju zeljo se nikad ne bi ugasio! ti si na taj stadion prvi put dosao prije par godina, a nisu svi kao ti, samo cu to da kazem!

reci koja je to konkretno razlika izmedju, pusti tu suplju o socijalizmu... ja niti haluciniram, niti sam odrastao u socijalizmu!

a sto se tice tih utakmica uzivo, ukoliko niste unistili arhivu zeljeznicara, pregedaj malo, unazad 15 i kusur godina... mozda nadjes nekoga poznatog tamo! skontao bi ko bi u stvari bio gost na tom stadionu kada bi se pojavili.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Opet nista nisi odgovorio, hvala i dovidjenja

Da si nešto htio da čuješ, čuo bi. Doviđenja i tebi.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vlakanje je napisao:
koji je klub ispred tvoje zgrade? ili je u pitanju livada?

i za tvoju informaciju zeljo se nikad ne bi ugasio! ti si na taj stadion prvi put dosao prije par godina, a nisu svi kao ti, samo cu to da kazem!

reci koja je to konkretno razlika izmedju, pusti tu suplju o socijalizmu... ja niti haluciniram, niti sam odrastao u socijalizmu!

a sto se tice tih utakmica uzivo, ukoliko niste unistili arhivu zeljeznicara, pregedaj malo, unazad 15 i kusur godina... mozda nadjes nekoga poznatog tamo! skontao bi ko bi u stvari bio gost na tom stadionu kada bi se pojavili.

Da, livada, najobičnija. Kao što je bio i FK Željezničar.

I nije me briga za arhivama FK Livada.

Pokazaće vrijeme ko je bio u pravu. Za koju godinu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]