banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 07:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
E svaka ti cast na svim iznesenim informacijama i ulozenom trudu! Ali mene, konkretno, interesuje par bitnih detalja:

1. Kako do vize za Luxemburg (da li saljes tamo svoju licnu dokumentaciju (original ili kopije): diplome, svjedocanctva, medjun. rodni list, itd. naravno prevedene kod nadleznog sud. tumaca na engleski i ovjerene u sudu pa onda cekas odgovor od njih i naosnovu toga picis kod njih u ambasadu-ovakvu proceduru sam ja imao da bih dosao u AT, pa pretpostavljam da je nesto slicno)

2. (uz tacku 1.) Sto znaci: ostoji li neki konkurs na osnovu toga (ocjenjuje li se koju si srednju skolu ili fak. pohadjao, uspjeh u dosad. skolovanju, poznav. stranih jezika, nedostatak zbog toga sto si iz BiH koja nije clanica EU, itd... jer sigurno se prijavi dosta mladih ljudi iz citave evrope)

3. Sta znaci konkretno skracenica CEATS centar u Becu (studiram ovde pa me vise nego zanima)-buduci centar kontrole za citavo podrucje jugoistocne evrope ili nesto sire?!

4. da li sve isto vazi i za Makedoniju (pitam zbog cimera)

Hvala unaprijed na odgovorima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2005, 20:30 
Viza za Luxembourg nije problem.Ako budes izabran za prvi krug ispitivanja i testova ljudi ti fino kazu gdje,kome i kako da se obratis.Daju ti broj tel.ime kontakt osobe.Kazu ti da uzmes sve racune,kasnije ti to plate i to je sve.Sama cinjenica da je kurs na engleskom znanje jezika je veoma bitno.Mislim da cinjenica da si iz Bosne ne mijenja mnogo stvar ako ti uspijes da prodjes sva njihova testiranja,koja vjeruj mi nisu laka.
Za Makedoniju vazi isto samo sto mislim da njima ne treba viza.Mada nisam siguran.A cak i na mom kursu smo imali Makedonca.
Ako te zanima nesto vise o projektu CEATS mozes potraziti na netu ali ukratko.Projekat jeste za skoro cijelu jugoistocnu Evropu.Mislim da sam vec nabrojao koje zemlje.Centar bi trebao da postane operativan najkasnije do 2012.Ali vidjecemo...

Klasa zao mi je ali si dezimformisan...Greska je bila u tome da je jedan pilot slusao kontrolora leta a drugi nije.Postoji jedan uredjaj koji se naziva TCAS.Sto znaci Traffic Collision Avoiding System.I navodno taj uredjaj je nepogresiv.A jedan od pilota to nije vjerovao a drugi jeste...Uostalom otidji na google.Ukucaj air disasters,A onda na tom sajtu nadji nesrecu u Uberlingenu.Zao mi je sto ne znam kako se to pise.Bez jutnje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2005, 21:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 11:10
U tome je i problem. Da su slusali TCAS ne be bilo nesrece. Kontrolor je zeznuo stvar jer pilotu je prioritet TCAS u tim situacijama a ne kontrolor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 14:06 
Do tada medjunarodna organizacija ICAO (international civil aviation organization) nije imala nikakvih pravila u vezi TCAS-a.Ostavljen je bilo na svakom posebno da odluci kako ce i sta da radi u takvoj situaciji,koga ce da slusa.Medjutim poslije te nesrece kontrolor ne smije da se mijesa ako TCAS pocne da naredjuje.I poslije istrage je receno da nije bila nicija greska.Mozda greska pravila i procedura koje nisu bilwe striktne po tom pitanju

Vrh

Tema posta: Re: kontrola letenja
PostPoslato: 04 Feb 2009, 22:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Jan 2008, 16:08
Malo da osvjezim temu :).

Je li neko otisao i zavrsio ovaj kurs?

Moj brat je konkurisao 2008. godine. Zavrsio je srednju skolu, smjer vazduhoplovni saobracajni tehnicar. Nakon poslanih svih dokumenata trazili su da se pojasni ovo zanimanje vazduhoplovni tehnicar. On je naravno objasnio. I sledeci njihov odgovor je bio da nezadovoljava uslove koje traze za to zanimanje :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]