banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 19:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 27 Okt 2016, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Sa ovim postavkama

Slika

Bez problema ovo.

Slika

Nema ZXHN H267N MIMO.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2016, 10:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
I to je maksimum što možeš izvući s tim, to je 65 Mbps na wirelessu, odnosno oko 30 Mbps realnog protoka.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2016, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali ipak prebacio 25 mbps :)

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2016, 12:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Govorio sam o 802.11g standardu, koji koristi najviše 64-QAM i FEC 3/4 (54 Mbps wireless data rate)... teoretski se sa tim izvuče maksimalno 27 Mbps, u realnosti je to oko 25 Mbps. 802.11n standard definiše upotrebu FEC-a 5/6, što je 65 Mbps, koji omogućava data rate oko 30 Mbps (to je to što si izvukao). Duplo širi kanal donosi duplo veći protok (pod uslovom da je sve čisto, bez interferencije), MIMO takođe... uglavnom, poenta je da onih 300 Mbps nikad nije dostižno (ni u laboratorijskim uslovima), u realnim uslovima pogotovo. Drugi par opanaka je što je 802.11n prošao dosta draft standarda prije konačne implementacije, tako da ima dosta uređaja koji ga ne implementiraju korektno (recimo, WMM je obavezan, kao i AES enkripcija), pa onda nastaju problemi...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2016, 17:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Planiraju li ikad oni ažurirati ovaj sajt i opcije? Ljudi pričaju o nekim akcijama, brzinama, ponudama a na njihovom sajtu i dalje trio po cijeni od 58KM

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Нажалост, морам рећи да имам један озбиљан проблем са овим М:теловим оптичким пакетом. :(

Стан ми је велик свега 43м2, једноипособан и у облику је коцке, значи није дугачк. А њихов рутер ''HG8245H'' ( http://good3gmodem.en.made-in-china.com ... -WiFi.html ) не покрива цео мој стан са сигналом, а само на пола стана је сигнал добар и варира од 3 до 5 цртица, на 30% стана сигнал варира од 1 до 2 цртице, а на оних најудаљенијих 20% стана сигнала практично да и нема, неки уређај и ухвати једну цртицу, али се губи. СРАМОТА! Па од комшија имам јачи сигнал...

На пробном сам периоду од 15 дана. Имате ли савет, шта да радим? Шта мислите да ли је то очајан рутер или је зато што је затворен у тој кутији која се налази близу плафона?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 01:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Kupiš ruter i staviš, ja mtelov i ne koristim. Huawei i zte koje oni dele je smeće neviđeno

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 01:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Прво, ја га не могу ставити јер је заључан. Друго, бојим се да није то узрок већ што је практично на висини плафона и што су мени у стану све армирани зидови, чак и преградни (јбг. таква зграда), али опет с друге стране имам бољи сигнал од комшија него свој... Трећа ствар, зашто би ја сад бацао додатне паре, ако је ваљда њихова обавеза да ми тто обезбеде, па немам стан од 100 квадрата...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 07:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nemaju oni nikakvu obavezu da ti obezbede Wi-Fi u kući, njihovo je da obezbede pristup Internetu... gledaj na to kao na value added service, ne naplaćuje se, ako ti se sviđa - koristiš, ako ne - ne koristiš, tj. u tvom slučaju staviš svoj ruter/access point, dal kvalitetniji (ovo je relativan pojam), dal na lokaciju koja je optimalnija.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo tako. Nije njihova obaveza. Doveli su ti kabal i na njemu imaš internet. Ovo ostalo je sve dodatno i gratis. Kupiš dobar ruter i radiće kao sat

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 08:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
dukicas je napisao:
Прво, ја га не могу ставити јер је заључан. Друго, бојим се да није то узрок већ што је практично на висини плафона и што су мени у стану све армирани зидови, чак и преградни (јбг. таква зграда), али опет с друге стране имам бољи сигнал од комшија него свој... Трећа ствар, зашто би ја сад бацао додатне паре, ако је ваљда њихова обавеза да ми тто обезбеде, па немам стан од 100 квадрата...

i ja imam sve armirane zidove pa imam odlican signal u stanu sa eltinim ruterom, ali prva 2 sto sam koristio nije bilo tako dobro...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 08:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
dukicas je napisao:

pajdo kupi TP link sa 3 antene i ne brigaj, naaaj ruter za male pare

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 09:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2014, 19:45
Hoce li mtel ikako povecati brzine?Umjesto da povecavaju brzine oni povecavaju cijene, ostaje jedino blicnet koji ima samo jedan adsl paket.Usput hoce li uvesti opticki internet igdje?

Poslednji put menjao h4xx0r dana 29 Okt 2016, 10:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 10:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Okt 2016, 09:54
zna li ko da li treba imati fiksni telefon, da bi se mogao prikljuciti opticki max internet 100/20?
dukicas, jesu tebi to spominjali kad si prikljucivao?

nema mi logike nikakve, ali radnica na call centru mtela kaze iako je rijec o optici da kao mora se imati fiksni telefon prikljucen

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
dukicas je napisao:

Ја и даље не контам тај трип да су физички закључали уређај. :) Ако је случајно кутија метална ето ти разлог зашто је сигнал у qрцу.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma kako zaključali????

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da je kutija metalna, ne bi uopšte bilo WiFi signala.:)
Utiče i pozicija antene zbog ugla zračenja, ali baš toliko slab signal... Otiđi kod komšija iznad pa vidi kakav je tvoj signal :)
Ali ipak, kakva je kutija u kojoj je? Ima li metalnih dijelova? Nisu blesavi da stave sa metalnom stranom kutiju. Posebno ako je na plafonu i da je dno kutije metalno :D

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Људи, да сте читали шта сам пре писао кад сам Вам рекао да ми је опттика уведена не би ме то све питали. Али ево:

1. ДА, кутија је комплетно метална.
2. Та метална кутија је закључана златним кључем, иако спада у рубрику ''веровали или не'', али то је тако.
3. Кутија се налази изнад улазних врата стана практично 10 цм испод плафона и у ходнику је, а ради се о јако високим плафонима у овој згради. Само у том малом ходнику стана је сигнал супер.

Сад ја вас питам:
1. Како да ставим свој модем-рутер у њихову закључану кутију?
2. Да ли уопште има сврхе куповати неки екстра рутер и стављати га у металну кутију која је практично на плафону?
3. Да ли се може ставити додатни рутер негде у стан који би био ремитер тог сигнала?

Немојте ми само предлагати да та сва црева извлачим из кутије и стављам не знам ни ја где, јер су рекли да не може, онда сигнал оде у минус и пиши пропало, а да непричам о естетици. Можда да их замолим да ту кутију откључају, скину врата кутије и ја онда само неки бели велики папир ту окачим или налепим и биће естетски супер, а радиће посао!? Или једноставно рутер у тој кутији треба другачије окренути, можда антене бацају сигнал у погрешном правцу нпр. у правцу плафон-под!?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

064 je napisao:
zna li ko da li treba imati fiksni telefon, da bi se mogao prikljuciti opticki max internet 100/20?
dukicas, jesu tebi to spominjali kad si prikljucivao?

nema mi logike nikakve, ali radnica na call centru mtela kaze iako je rijec o optici da kao mora se imati fiksni telefon prikljucen

ДА! Ни мени није имало логике, али њима има па тако и мораш...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2016, 13:01 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Okt 2016, 09:54
dukicas je napisao:
Људи, да сте читали шта сам пре писао кад сам Вам рекао да ми је опттика уведена не би ме то све питали. Али ево:

1. ДА, кутија је комплетно метална.
2. Та метална кутија је закључана златним кључем, иако спада у рубрику ''веровали или не'', али то је тако.
3. Кутија се налази изнад улазних врата стана практично 10 цм испод плафона и у ходнику је, а ради се о јако високим плафонима у овој згради. Само у том малом ходнику стана је сигнал супер.

Сад ја вас питам:
1. Како да ставим свој модем-рутер у њихову закључану кутију?
2. Да ли уопште има сврхе куповати неки екстра рутер и стављати га у металну кутију која је практично на плафону?
3. Да ли се може ставити додатни рутер негде у стан који би био ремитер тог сигнала?

Немојте ми само предлагати да та сва црева извлачим из кутије и стављам не знам ни ја где, јер су рекли да не може, онда сигнал оде у минус и пиши пропало, а да непричам о естетици. Можда да их замолим да ту кутију откључају, скину врата кутије и ја онда само неки бели велики папир ту окачим или налепим и биће естетски супер, а радиће посао!? Или једноставно рутер у тој кутији треба другачије окренути, можда антене бацају сигнал у погрешном правцу нпр. у правцу плафон-под!?

mozes vidjeti sa njima mozda da ti iz te njihove kutije izvedu jedan mrezni kabl, pa taj kabl spojis na wan rutera/AP sto imas ili ako kupis neki bolji. ili ako ti je komlikovano kabl spajati na mjestu gdje ti je router u stanu, mozes router ili AP da stavis na tu njihovu kutiju sa vanjske strane, spojis taj kabl sto bih ti oni izveli. iskljucis njihov wifi i koristis svoj. tako ti jedino moze biti problem oko napajanja, sad ne znam kako su oni spojili napajanje na svoj ruter u kutiji. ili ako bi oni pristali da naprave dvije rupe na svojoj kutiji i da kroz njih bar antene izbacis van, koliko sam vidio taj ruter ima dvije antene, mozda bi to bilo najbolje i najjeftinije :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]